OPINII  »  WIMBLEDON 2022

Simona e ceva de speriat!

Editorial CTP
Editorial CTP

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 17:47 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 17:48

Cred că Simona, pe lângă serviciul, 1 și 2, considerabil îmbunătățit, a luat și ceva lecții de hipnoză! Ca și Badosa, Anisimova a fost în fața Simonei aidoma unui iepure pe autostradă în lumina farurilor. Probabil că nivelul de încredere în sine atât de sus al campioanei Wimbledon 2019 este ceea ce sperie adversare atât de puternice.

Semnul acestei încrederi formidabile a fost, în meciul cu Badosa, execuția calmă, impecabilă a unei lovituri foarte rare pentru Simona: demivolé stop de rever, la 1 m de fileu. 

Cu Anisimova, altă rara avis – un rever tăiat cu o singură mână, în cros, razant cu fileul, în unghi mic – lovitură de care ar fi fost mândru și Rod Laver, aflat în tribună.

Simona a reușit din nou să găsească un echilibru defensiv- ofensiv în joc, la care Anisimova pur și simplu n-a știut cum să răspundă – ba a încercat să lovească decisiv, și a greșit masiv, ba a vrut să țină mingea în teren, iar Simona, ca și cu Badosa, ceea ce mă bucură și mai mult, a luat inițiativa, a deschis agresiv unghiuri și a forțat-o pe americancă să greșească.

Simona e ceva de speriat!
Simona Halep la Wimbledon 2022 // FOTO: Guliver/GettyImages

Cred că și prezența, în calitate de fostă campioană la All England Club, alături de glorii uriașe ale tenisului, la festivitatea centenarului Terenului Central, a contribuit la plămădirea acestei stări de grație, în care n-am mai văzut-o pe Simona de câțiva ani.

În momentul de față, Simona Halep a realizat ceea ce se spune în clipul de promovare al superturneului care străbate 3 secole, numit Wimbledon: „Jucând aici, îți dai seama că înainte de a-ți învinge adversarul, trebuie să câștigi bătălia cu tine însuți”.


Comentarii (27)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  07 Iulie 2022, 23:14

Inca o data...mai tine minte cineva momentul cand CTP facea "apologii" extreme la adresa Mariei Sharapova ??? Si ce cuvinte folosea ??? NU. Ati uitat. Asta este "marele comentator si cunoscator de tenis"...Remember...

hashtag_truth
hashtag_truth  •  07 Iulie 2022, 23:13

Inca o data...mai tine minte cineva momentul cand CTP facea "apologii" extreme la adresa Mariei Sharapova ??? Si ce cuvinte folosea ??? NU. Ati uitat. Asta este "marele comentator si cunoscator de tenis"...Remember...

IonSaliu
IonSaliu  •  07 Iulie 2022, 19:23
Postat de IonSaliu pe 07 Iulie 2022, 16:48

Sincer vorbind, nici nu am privit meciul, mai mult din neplacerea superstitiei. Eu nu mai credeam ca Simona Halep va mai ajunge vreodata intr-o semifinala de turneu serios. Asta dupa ce s-a casatorit si a avut accidentari serioase. Maximul de success i-l vedeam calificarea in sfârtaie de finala...

Axiomaticelor&Axiomaticilor: Serviciul a trădat-o rău de tot pe Simona Halep! Cred că şi vârsta şi oboseala au fost factori. În contrast, adversara Simonei a avut un serviciu de vis! Îmi pare rău acum că am privit meciul. Nu am privit meciul Simonei din sfârtaie fiindcă mă aşteptam să piardă. Simona a câştigat însă. Am privit semifinala crezând că Simona va căştiga si va câştiga chiar titlul. Opusul s-a întâmplat. Se pare că zeiţa superstiţiei e potrivnică Românilor în marea majoritate a cazurilor!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează