OPINII  »  EDITORIAL TUDOR SAMUILĂ

Cea mai amuzantă știre din 2022

Articol de - Publicat joi, 17 februarie 2022 19:11 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 20:38

Când credeam că le-am văzut și auzit pe toate în fotbalul nostru, primesc de la Dan Udrea cea mai veselă și totodată absurdă știre a acestui început de an. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a trimis la Comisia de Disciplină a FRF (este necesară precizarea) pe Cristian Gentea. Dacă nu sunteți din județul Argeș sau nu cunoașteți în detaliu școala de cadre a PSD, poate că nu ați auzit de acest domn. Este însuși primarul Piteștiului! Primar din 2020, dar consilier din 2004. 

Din orice unghi ai privi informația, te bușește râsul, dar ea reprezintă un crâmpei, cât se poate de autentic, de fotbal românesc. 

Să analizăm faptele. FC Argeș pierde cu 2-1 meciul de acasă cu Gaz Metan Mediaș. La 1-1, piteștenii au un penalti pe care l-a văzut toată țara, mai puțin centralul Florin Andrei și tușierul Vladimir Urzică. E genul de fază după care e mai bine să te retragi din arbitraj, invocând motive personale. La final, incisivul primar Gentea își varsă oful, unde altundeva, decât pe pagina personală de Facebook, scriind următoarele:

„Din păcate, nu putem să nu vedem mizeria din arbitrajul românesc! Atâta timp cât șeful acestui for este un străin, plătit cu bani mulți pentru nimic, fotbalul românesc va fi exact unde e! Administrațiile publice locale se zbat să aducă sponsori, să completeze veniturile și vin niște neica-nimeni care își bat joc de toată munca. Fără Hațegan, Istvan sau Colțescu, suntem victimele acestei conduceri incompetente! FC Argeș a fost arbitrată impecabil de cei trei doar o data! Atât! În rest, se răspunde la comenzi!!!”

Îl descoperim în acest scurt fragment pe patriotul Gentea, sătul să îl vadă pe Vassaras păpând banii românilor, dar și pe administratorul intransigent Gentea, iritat de cei pe care îi numește ”neica-nimeni” și care își bat joc de eforturile lui generoase, pentru ca la final să aflăm de la deținătorul adevărurilor ascunse, Gentea, că în continuare se răspunde la comenzi. Cine dă comenzile, domnule primar? Poate că nu ar fi rău să spuneți cu nume și prenume, să aflăm și noi.

Cea mai amuzantă știre din 2022
Cristian Gentea, primarul din Pitești

E de înțeles reacția omului? Poate că da, mai ales că gafa a fost uluitoare. Îți arată că până și unui politician versat îi poate sări muștarul din cauza futbolului. Dar apare întrebarea logică ”în ce calitate vorbește domnul Gentea?” Dau timpul înapoi și îmi aduc aminte de o altă postare de pe pagina domniei sale de facebook, la scurt timp după startul campionatului, când îi amenința pe jucători că nu le va mai plăti salariile până la finalul lui 2021, dacă nu vor avea atitudine în etapa următoare. Vă dați seama cât tupeu au politicienii aleși de noi, dacă nu se feresc să facă publice asemenea promisiuni? Cum este posibil ca un primar dintr-un oraș aflat într-o țară membră a Uniunii Europene să condiționeze un drept stipulat într-un contract de muncă? Dincolo de amenințarea revoltătoare, este clar că domnul Gentea are timp să fie și primar și președinte de club și manager general și foarte probabil și director sportiv la FC Argeș. Nu însă și în acte, pentru că funcția i-o interzice.

Și uite cum ajungem la CCA și la penibilul sesizării formulate ca urmare a textului scris de edilul Piteștiului pe rețelele de socializare. Arbitrajul românesc este pe butuci, frecvența și gravitatea erorilor sunt la cote fără precedent, Vassaras este un slab președinte și nu era nevoie să ne-o spună domnul Gentea, dar cu această ocazie am descoperit că oamenii din fruntea arbitrajului au și ceva din tupeul politicienilor. Cum Dumnezeu să îți treacă prin cap să îl reclami pe un primar la o comisie FRF? Ce juriști te-au sfătuit să procedezi astfel? Ce naiba e în capul vostru, oameni buni?

Ce țară o fi și asta în care un primar are timp să se ocupe de un club de fotbal în loc să își vadă de spitalele, infrastructura sau spațiile verzi din urbea lui, iar conducătorii arbitrajului fac memorii și țin coada sus, în loc să demisioneze odată și să lase pe cineva mai bun în loc?


Comentarii (12)
luker
luker  •  18 Februarie 2022, 09:33

Unii baga adanc mana in buzunarul statului si mai sunt si suparati ca sunt absolut imcompetenti.

paolo19
paolo19  •  18 Februarie 2022, 05:48
Postat de steaua.libera pe 17 Februarie 2022, 21:41

Deci asta e problema - ca seful CCA e strain. Doamne, limitati mai sunt unii. Pe vremea cand conduceau romanii arbitrajul, vreo nu stiu cati arbitri au fost legati

Ceea ce a fost un lucru foarte bun și se cuvine repetat!

steaua.libera
steaua.libera  •  17 Februarie 2022, 21:41

Deci asta e problema - ca seful CCA e strain. Doamne, limitati mai sunt unii. Pe vremea cand conduceau romanii arbitrajul, vreo nu stiu cati arbitri au fost legati

Vezi toate comentariile (12)
Comentează