OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

Ogăraru și cazarma care așteaptă întrebări decente

Cristian Geambașu
Cristian Geambașu

Articol de - Publicat sambata, 08 mai 2021 18:39 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 20:05

Oficialul CSA Steaua ne oferă un pașaport pentru intrarea în unitatea militară din Ghencea. Mulțumim, nu!

Sacoul scuturat de praf și întrebări decente, asta cere domnul George Ogăraru de la presă. El însuși îmbrăcat la trei ace la emisiunea „Națiunea stelistă”, de pe YouTube. Elegant și plin de povețe fostul fundaș dreapta al Stelei. Observă vizibil satisfăcut oficialul de la CSA Steaua că metamorfoza s-a produs, iar ziariștii nu s-au trezit fluierând în catedrală la evenimentul prilejuit de aniversarea celor 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Are și o explicație G. Ogăraru. Copleșiți de măreția noi arene din Ghencea, inspirați de spiritul sacrosanct al locului unde străluceau odinioară Lăcă și Balint, presarii obraznici prin natura lor s-au scuturat de zgura nesimțirii și nu i-au pus nicio întrebare despre conflictul CSA-FCSB. Victorie! Suntem finaliști! Am câștigat cupa. Cupa Campionilor Cazarmei unde nu vorbești neîntrebat.

Ogăraru și cazarma care așteaptă întrebări decente
George Ogăraru

Căci este cu adevărat indecent a pune o întrebare despre cine continuă povestea de la Sevilla. Echipa lui Becali sau echipa MApN-ului? Așa judecă astăzi George Ogăraru. Ogăraru, un om care a locuit, a jucat și a antrenat ani mulți echipe de tineret la Ajax. Ajax Amsterdam, Olanda. Asta să fi înțeles domnul Ogăraru din toată acea perioadă petrecută într-o lume care totuși nu confundă decența cu libertatea de exprimare? Probabil că da. Mai mult, mi se pare că Amsterdamul, un oraș în egală măsură cosmpolit și profund cultural, este un loc unde se trăiește poate chiar prea liber pentru standardele cazone ale celui care în patru sezoane la lăncieri a adunat 44 de prezențe. Doar.

Dar nu numai asta contează. Fără să fi jucat prea mult, fără să fi ajuns un fotbalist emblematic al lui Ajax, știm că Ogăraru fusese adoptat și integrat de un club faimos, unul care nu îți cere (știm din experiențe directe și cât se poate de personale) să dai întrebările la control, asta după ce în prealabil te-ai prezentat la meci/conferința de presă îmbrăcat în costum. Și atunci, când după toată acea experiență într-un univers profesionist, vii și te transformi în sergent care îi certă pe trupeți că nu au bocancii strălucitori, se cheamă că nu ai plecat niciodată din cazarma aceea imaginară după care nu puțini dintre compatrioți au nostalgii. Trist, domnule Ogăraru. Și, intelectual vorbind, nu foarte decent.

Declarațiile lui George Ogăraru, la minutul 1:02:26


Comentarii (64)
dorelobossulbossilor
dorelobossulbossilor  •  11 Mai 2021, 08:40

Domnule ogararu.... de ce nu prezentati informatiile de interes public cerute in instanta de Asociatia Salvati Steaua?

bogdan1
bogdan1  •  11 Mai 2021, 00:21

Am incercat sa ii zic felicitari domnului Geambasu, sanctionand comportamentul anacronic de care dau dovada toti din acea clona si am fost cenzurat. Gsp, am pretentii de la voi! :))

bogdan1
bogdan1  •  11 Mai 2021, 00:19

Am incercat sa ii zic felicitari domnului Geambasu, sanctionand comportamentul anacronic de care dau dovada toti din acea clona si am fost cenzurat. Gsp, am pretentii de la voi! :))

Vezi toate comentariile (64)
Comentează