ORASELUL LENES  »  ORASELUL LENES  »  MARŢI AI DVD ORĂŞELUL LENEŞ CU GAZETA

Citiţi-i copilului vostru acest text! Computer sau fotbal?

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 martie 2010 00:00

Fotbalul este cel mai popular sport printre copii şi încă de la 5-6 ani puştii pot începe să-l practice într-un cadru organizat

Fotbalul este sportul care a cucerit lumea şi nu e de mirare că în ziua de astăzi, puşti de toate vîrstele vor să ajungă precum idolii lor: Cristiano Ronaldo, Ibrahimovici sau Messi. Ce avantaje vin împreună cu simpla bucurie de a juca fotbal? Acest lucru vă este explicat de către specialişti!

Eugen Trică, fotbalist
"E foarte important pentru un copil să facă sport şi nu zici aici doar că îi învaţă un mod de viaţă sănătos. Că, pînă la urmă, e sănătate curată! E vorba şi despre faptul că eşti înconjurat zilnic de alţi copii de vîrsta ta şi te învaţă să te integrezi mai bine într-un colectiv. Eu mi-aş fi dorit ca băieţii mei să facă sport, nu neapărat fotbal, ca tatăl lor, ci orice sport. La calculator îi las, dar acum doar n-o să-i las toată noaptea să butoneze! Au program!"

George Vescan, psiholog
"Practicarea unui sport îi ajută pe copii să îşi dezvolte şi psihicul. Ambiţia, disciplina, puterea de a se autodepăşi sînt lucruri pe care puştii le dobîndesc în cadrul sportului, nu sînt lucruri native. Fotbalul şi handbalul te învaţă să lucrezi în echipă, să te integrezi într-un colectiv, sporturile de contact te fortifică psihic, îţi dau tărie. Acestea sînt doar cîteva exemple. Jocurile pe calculator sînt destul de nocive pentru un copil, pentru că îi "adoarme" emisfera stîngă a creierului, acolo unde este sediul limbajului, al calculul logic. Le-aş sugera părinţilor, după ce copiii lor se joacă cîteva ore pe calculator, să le dea să citească un text scurt şi vor vedea că cel mic nu va reţine absolut nimic".

Gheorghe Popa, medic
"Avantajele anatomice sînt foarte multe. Începînd de la  dezvoltarea armonioasă la faptul că un copil poate să stea cît mai mult în aer curat, la oxigenarea corespunzătoare. O minte sănătoasă într-un corp sănătos! Sigur, nu poţi face numai şi numai sport. Un copil are nevoie şi de alte mijloace de relaxare, cum ar fi calculatorul. Totul trebuie însă îmbinat cu atenţie, fără să se ajungă la vreo extremă"

* Academia de Fotbal Gheorghe Hagi
Adresa: Hotel Iaki, Mamaia, judeţul Constanţa
Persoană de contact: Ciprian Mihai
Telefon: 0241 879 060

*Şcoala de fotbal Ardealul
Adresa: str. Zambilei nr. 1, Cluj-Napoca
Telefon: 0264.442.843
E-mail: [email protected]

* FC EURO AFRICA
Adresa: str. Mihai Eminescu, nr. 13, Buşteni, judeţul Prahova
Persoană de contact: Petre Gavrilă
Telefon: 0744606741

*Şcoala de fotbal Nicolae Dobrin
Adresa: str. Nicolae Grigorescu nr. 37 A, Piteşti, judeţul Argeş
Telefon: 0745038411 / 0740243120
email: [email protected]

Şcoala de fotbal Chelsea Bucureşti
Adresa: Str. Dr. Iacob Felix nr. 97, sector 1, Bucureşti
Persoană de contact: Căliman Constantin
Telefon: 0747016106

*Şcoala de fotbal Sport Team
Adresa: Şoseaua Nordului nr. 7-9, sector 1, Bucureşti
Persoană de contact:
Telefon: 0765452730

Şcoala de Fotbal Gheorghe Burleanu
Adresa: str. Logofăt Tăutu nr. 7, în incinta Şcolii Mihai Drăgan, judeţul Bacău
Telefon: 0727137053
website: www.lidersport.ro

Şcoala de Fotbal ACS Tîmpa
Adresa:
Persoană de contact: Adrian Szabo
Telefon: 0745126129

Şcoala de Fotbal Noua Generaţie Iaşi
Adresa: str. Otilia Cazimir nr. 17, Iaşi
Telefon: 0232266049
Persoană de contact: Paul Coţaş

Şcoala de Fotbal Gică Popescu
Adresă: Calea Bucureşti km 6, Craiova, Judeţul Dolj
Telefon: 0251.437.509

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
 •  14 Martie 2010, 21:34

Tot degeaba, vad in juru meu, toti astia ce is smecheri... is fotbalisti... deci le plac alcolu si femeile... in exces, de scoala nu mai poate fi vorba, chiar is analfabeti majoritatea. Te duci la karate, kick-box etc.. ajungi iara sa fi smecher prin zona, batai etc. Sportul... il faci singur, in timpu liber... cel mai bine.

 •  14 Martie 2010, 18:49
Postat de pe 14 Martie 2010, 18:38

Ibrahimovic nu e de pus langa Messi si Ronaldo...vin din galaxii diferite.lasa-ti copilul sa faca ce ii place si sprijiniti-l in orice alege.mai bine traiesti 30 de ani de vis in iarba decat 70 ca sobolanul la birou.parerea mea.

intradevar e frumos daca copilu ajunge un Messi, dar daca ajunge un jucator de divizia B sau C? Aici e problema ... eu am facut sport de performanta pana la vreo 18 ani si nu era usor, liceu si 1-2 antrenamente pe zi, mai ales ca nu eram la un liceu sportiv, eram la un liceu serios. Sportul e util, dar sportul nu fotbalul. La fotbal inveti sa scuipi, sa injuri arbitrii si colegii, sa simulezi (adica sa minti) ... intradevar exista exceptii, dar asta e nivelul in mare.

 •  14 Martie 2010, 18:38

Ibrahimovic nu e de pus langa Messi si Ronaldo...vin din galaxii diferite.lasa-ti copilul sa faca ce ii place si sprijiniti-l in orice alege.mai bine traiesti 30 de ani de vis in iarba decat 70 ca sobolanul la birou.parerea mea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează