12 comentarii. Scrie și tu!

EXCLUSIV Superinterviu cu Mario Camora: vrea să aducă un jucător de la FCSB + Ce zice de Petrescu și arbitrajele din Liga 1: "Nu facem zgomot, alții fac"

Articol de ,
duminica, 17 iunie 09:01

Din cuprins
Mario Camora, căpitanul CFR-ului, vorbește despre sezonul în care echipa sa a deveni campioană
Ce i-a spus președintele Iuliu Mureșan dupa câștigarea campionatului
Fundașul a dezvăluit ce fotbalist ar transfera în Gruia în orice moment dacă ar putea și cum a învins-o CFR pe Steaua
Portughezul  a făcut apoi confesiuni din viața personală și din carieră

Mario Camora e unul dintre fotbaliștii emblematici ai CFR-ului. Portughezul de 31 de ani nu e cel mai titrat jucător din istoria grupării, dar e fotbalistul cu cele mai multe meciuri în Liga 1 pentru "feroviari". Nu e doar căpitanul echipei, ci și unul dintre "greii" vestiarului. Chiar dacă a trecut prin furtuni personale, chiar dacă la un moment dat a avut o discuție tare cu Dan Petrescu, Mario a continuat în Gruia și a fost unul dintre pilonii noii campioane. Fotbalistul a venit la interviul pentru Gazeta Sporturilor alături de băiețelul său, Erico, în vârstă de 4 ani.



Mario, cum e să fii campion al României?
Bucuria e specială. Când câștigi un titlu te simți ca un rege. Fiindcă ai muncit un an de zile, a fost greu, iar când ridici trofeul deasupra capului e acel moment de neprețuit. De neuitat. Și vezi lumea bucurându-se lângă tine... Chiar e de nedescris. Cu toate că pe moment nu înțelegi cât de important este, de abia după multe zile conștientizezi.

Care a fost primul mesaj primit după ce ai ridicat trofeul deasupra capului?
Am vorbit cu domnul Iuliu Mureșan, care mi-a transmis un mesaj ce-o să-mi rămână în minte toată viața: "Mulțumesc că ai rămas, fiindcă ai luat echipa de la zero, după insolvență, și ai dus-o pe drumul cel bun!".

3 trofee are Camora din cele 10 cucerite de clujeni în istoria lor: două campionate și o Cupă a României

"La Steaua n-aș fi fost eu"

Derulând filmul, bănuiesc că ești satisfăcut acum că ai refuzat Steaua pentru a continua la Cluj.
Aici mă simt bine și împlinit. Aici îmi este familia, eu sunt clujean. Am renunțat la mulți bani ca să continuu la CFR. Uite, când eram în cantonament în Slovenia, am ratat un contract excelent la Apoel Nicosia, aveam foile la mine, mai trebuia doar să semnez. Și am zis că nu mă duc și vreau să rămân la CFR. Iar la Steaua n-avem cum merge, acolo n-aș fi fost eu.

Ce te mai motivează la vârsta ta?
Erico e omul pentru care eu muncesc și o să lupt toată viața să-i dau educație bună. De mic vede că în viață nimic nu e ușor și-i spun că pentru a fi campion și a avea o medalie la gât, trebuie multă muncă.

Ce așteptări sunt după acest nou titlu?
Vacanță scurtă, după care ne întoarcem la muncă pentru a forța calificarea în grupele Champions League și, bineînțeles, vrem și Supercupa României.

"Vrem să rupem tradiția de la CFR. Primele trei titluri s-au luat din doi în doi ani. Acum, vrem să câștigăm campionatul și la anul, după ce luăm și Supercupa în această vară"Mario Camora, fundaș CFR Cluj

"Nu facem zgomot, alții fac"

Cât de mult v-au motivat cei de la Steaua cu declarațiile despre voi?
Eu întotdeauna vorbesc de mine, de clubul meu. Nu e o surpriză pentru mine. Știu că în România, din păcate, se vorbește mai mult decât se muncește. Unii fac zgomot mai mult și realizează mai puține, mă bucur că noi, la CFR, suntem mai muncitori și câștigăm. Eu am zis și după remiza de pe Național Arena cu Steaua, când am fost egalați la ultima fază, că nu e lupta încheiată. Mi-aduc aminte că Mister ne-a ținut un discurs extrem de tare în vestiar și ne-a întrebat pe fiecare dacă mai vrem să ne batem pentru campionat. Am mers toți în direcția bună și am învins, fără să facem zgomot.

Ce fotbalist al rivalilor ai aduce la Cluj dacă ai putea?
Mie îmi place foarte mult de Teixeira. Recunosc, suntem prieteni, însă nu-l apreciez doar pe amiciție. Este un bolid, aleargă mai mult ca unul de 18 ani. Ar putea fi un jucător important pentru noi, pentru orice formație din România. Filipe e și un fotbalist de vestiar, se gândește mereu la binele grupului, nu la cel personal. Ar fi bun în spatele vârfului...

camora teixeira

1 gol și 2 pase decisive are Camora în 30 de meciuri în sezonul trecut

"Fără disciplină nu se poate"

Cum e la voi și cum e la alții?
Președintele și patronul trebuie să aibă grijă de club, să aducă bani și să plătească salariile, directorul sportiv să muncească pentru transferuri, să aducă fotbaliștii doriți de antrenor, cine e "Mister" să pregătească echipa, iar jucătorii trebuie să se pregătească și să dea totul, fiindcă de aceea sunt plătiți.

A fost greu să lucrezi cu Dan Petrescu?
La început e mai greu, până apuci să-l cunoști. După ce vezi cine este cu adevărat, un om care respiră numai fotbal, lupți până la epuizare pentru el. Trage totul după el. Vrea să transmită că jucătorii trebuie să fie cum era el, un campion. Viața de fotbalist e scurtă și trebuie să lupți pentru trofee, fiindcă rămâi în istorie și poți câștiga și mai mulți bani.

Chiar dacă, uneori, Petrescu e mai rău de gură?
Fără disciplină nu se poate. Dânsul a mai zis una-alta, dar fără răutate, totul rămâne în grup. E diabolic, are răutate pozitivă, el este the boss.

"Am sperat din tot sufletul ca Dan Petrescu să continue, e un bun antrenor și motivator. Dar dacă a plecat, noi trebuie să respectăm decizia dânsului"
Mario Camora, fundaș CFR Cluj

"Aș dori să-mi închei cariera la Cluj"

A existat vreun moment în care ați crezut că nu veți mai ieși campioni?
Sincer îți spun, niciun moment nu m-am gândit la altceva decât că vom ieși pe locul 1 și vom fi campioni. Am avut un suport foarte puternic din partea soției, Mira, și a celui mic, Erico, ei mi-au dat încredere tot timpul: "Hai, ridică-te, trage echipa după tine! Hai că nu s-a terminat, trebuie să deveniți campioni!".

Cât de importante sunt încurajările din partea familiei?
Ei îmi dau energie zi de zi. Și când am făcut ruptură, și după eșecuri, m-au susținut în momentele grele. Când e bine, toată lumea vine după tine și nu știe ce să mai facă să impresioneze, important e cine e alături în momentele grele. Am văzut cine mă iubește cu adevărat și cine mă susține sută la sută.

Te gândești să rămâi pe viață în Gruia?
Eu am transmis ceea ce vreau. Normal, mi-aș dori să-mi închei cariera la Cluj. De ce să plec? Aici mă simt bine. Eu vreau să rămân, însă nu poți să știi ce se întâmplă peste o săptămână, o lună, un an. În fotbal, azi poți fi cel mai bun, iar mâine să nu știe cum să te dea afară. Dacă voi fi dorit, eu vreau să rămân pe viață aici.

4 titluri de campioană are CFR în vitrină: 2008, 2010, 2012 și 2018

"Semnul divin care ne-a arătat că suntem aleșii"

S-a vorbit că sunteți formația cea mai favorizată de arbitri.
A fost un joc psihologic. Tot timpul se va pune presiune pe arbitri. Dar de ce nu s-a făcut gălăgie când înaintea ultimului meci ne-au schimbat arbitrul, pe Istvan Kovacs cu Alexandru Tudor? Noi n-am zis nimic, ne-am văzut mereu de fotbal. Dacă greșește cineva, n-o face intenționat.

 

247 de meciuri a strâns fundașul stânga în tricoul clujenilor din 2011 până în prezent, marcând de 6 ori și oferind 20 de assist-uri

Care a fost cel mai greu moment al campionatului?
Când ne-a egalat Steaua de două ori pe final, în partidele din play-off. Dacă nu o făcea, eram campioni cu mult înainte de ultima rundă.

A fost un moment psihologic la ratarea penalty-ului lui Gustavo în prelungirile meciului CFR - Craiova 1-0? După 48 de ore, Steaua a pierdut la Iași.
Clar. Arlauskis a arătat de ce e cel mai bun portar din campionatul românesc. A parat și ne-a oferit prima șansă la câștigarea campionatului. Chiar după acea partidă am spus că nu mai avem cum rata titlul, cu toate că nu știam ce vor face rivalii. A fost semnul divin prin care am realizat că noi suntem aleșii.

Dacă ai fi fost arbitru, ai fi repetat executarea acelui penalty? Practic, tu erai lipit de jucătorul Universității care bătea acel 11 metri.
(râde) Poate că am vrut să dau în minge, să se ducă peste poartă! Am vrut să-i iau pulsul. Realist vorbind, eu fac orice e posibil ca echipa mea să câștige. Eu fac orice să-mi ajut colegii. Nu mă interesează dacă trebuia sau nu repetat, eu mi-aduc aminte că au spus specialiștii în arbitraj după acea dispută că nu ar fi trebuit să se repete penalty-ul. Mulți intră în careu, s-a văzut că și de la Craiova erau jucători în careu. Dacă domnii Ion Crăciunescu și Gabi Balint au spus că nu ar fi repetat, ce să mai comentăm atât?! 

 "CFR a arătat că este o echipă cu care România se poate mândri în lume. Am învins pe Old Trafford, asta spune multe, chiar credem că putem ajunge în grupele Champions League, cu muncă și cu atitudine"
Mario Camora, fundaș CFR Cluj

"Noi visăm doar la calificarea în grupele Champions League. Apoi, orice adversari ar veni la Cluj, va fi bine pentru oraș și pentru club" Mario Camora, fundaș CFR Cluj

Comentarii (12 ) Adaugă comentariu

para.para  •  17 Iunie 2018, 16:56

Postat de luciann pe 17 Iunie 2018, 12:17

Camora spune altceva!:)))

Camora este indus in eroare de catre ultrasul gigist care ii ia interviul.

para.para  •  17 Iunie 2018, 16:49

Autorul no-name traieste la fel ca si neamul lui, intr-o mare si grava eroare. In toata postarea lui de gigist gesepist fecesebist a scris doar "Steaua". Gigele de gesepe, daca te dau in judecata pe motiv ca induci lumea in eroare, ce zici? Ce zice seful tau?

florar  •  17 Iunie 2018, 14:53

Te faci de ras...Penaltyul cu Iasul uite ca a fost cam ca la Ronaldo...La penaltyul cu oltenii a parat portarul lovitura dar mingea ajungea la un oltean care era cu poarta goala in fata daca Comora nu-i facea marcaj si in careu...De penaltyul la Nedelcearu nimic?Cel de la Morutan?

Vezi toate comentariile (12)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase