110 comentarii. Scrie și tu!

FOOTBALL LEAKS FCSB a cumpărat din Germania un aparat care poate să dopeze! Secretul lui Reghecampf: ozonoterapia în masă. Clubul recunoaște, jucătorii nu: “Ne băgau gaz în fund”

Printre miile de documente Football Leaks, reporterii Gazetei au descoperit dovada folosirii în masă a ozonoterapiei la FCSB în mandatele lui Reghecampf. Clubul și jucătorii neagă utilizarea metodei interzise imposibil de depistat, dar FCSB a cumpărat un aparat proiectat și pentru autohemoterapie

Articol de
luni, 26 noiembrie 07:00

DIN CUPRINS
În 2016, cu 5 zile înainte de un meci cu Astra, clubul FCSB a înregistrat o factură pentru ozonoterapie pentru 18 persoane, exact cât un lot de fotbal
Cu o zi mai devreme, echipa antrenată atunci de Laurențiu Reghecampf primise din Germania un aparat de ozonoterapie care poate să dopeze
Jucătorii contactați de Gazetă neagă că au folosit aparatul, clubul recunoaște că a fost utilizat, “dar nu pentru metoda interzisă”
Patru fotbaliști din lot se contrazic în declarații, dar doi admit că au făcut insuflații rectale. Adică, popular, le-a fost introdus ozon în fund. Argăseală recunoaște metoda

Pe ecranul din încăpere se succed imagini sensibile cu bărbați fără o mână sau fără picioare în permanentă mișcare, făcând tracțiuni sau flotări pe terenuri de sport dintr-un oraș american. Pe fundal se văd zgârie-norii. În cameră, jucătorii de la FCSB se uită atenți la amputații din filmulețul motivațional pregătit de antrenori.



Laurențiu Reghecampf vrea să le transmită fotbaliștilor săi un mesaj înainte de derbyul cu marea rivală Dinamo. Nimic nu e imposibil, spune el, nici chiar atunci când nu ai mâini sau picioare, dacă ai “forță” și “putere”. Fizică și mentală.

Forță și putere au fost cuvintele cel mai des folosite de stafful clubului FCSB în cele două mandate ale lui Laurențiu Reghecampf. Cele două substantive feminine au făcut miracole. Jucând un fotbal care-ți tăia respirația, într-o viteză incredibilă și cu un pressing total care amintea de Gegenpressing-ul lui Jurgen Klopp, FCSB a câștigat titlul în Liga 1 în primele două sezoane cu Reghecampf pe bancă și a atins optimile de finală Europa League în martie 2013, după un meci retur fantastic împotriva lui Ajax.

Au fost eliminați de Chelsea, dar la București echipa lui Reghecampf a învins cu 1-0 formația bogată a lui Rafael Benitez într-o nouă demonstrație de putere, forță și viteză străine de ritmul apatic al fotbalului din România.

“Acesta e primul meci de după 1990 în care o echipă din România e capabilă să se bată de la egal la egal cu un gigant din Europa”, a spus analistul Digi, Ilie Dumitrescu, imediat după victoria în fața campioanei Europei.

Dar a rezultat această demonstrație herculeană de putere dintr-o strategie managerială genială sau dintr-o formă secretă de tratament medical?

"În ceea ce priveşte forţa Stelei, nu e problema de mineralizarea în timpul jocului. Sper să nu auzim despre stelişti peste ani cum au mai fost alţii. Ei au o potenţă fizică peste limitele normale. Acum, lucrurile s-au mai aşezat, sînt mai omeneşti”
Gheorghe Mulțescu, august 2013, înainte de Steaua - Dinamo

Preparator cu salariu de antrenor de top

Cu un an înainte de victoria istorică de pe Național Arena, Laurențiu Reghecampf a preluat postul de antrenor la Concordia Chiajna. La jumătatea sezonului, echipa avea doar două victorii și se afla în coada clasamentului din Liga 1. Reghecampf avea puțină experiență în antrenorat la acest nivel, iar rezultatele lui până atunci fuseseră modeste.

Misiunea lui se anunța una imposibilă. Puțini îi mai dădeau Chiajnei șanse de supraviețuire.

Reghecampf l-a determinat pe protectorul Concordiei, primarul din Chiajna, Mircea Minea, să-și convingă oamenii din club să plătească un salariu important unui specialist german. Numele lui este Thomas Neubert, un fizioterapeut necunoscut cu care Reghecampf a lucrat ca jucător în scurtul timp petrecut la FC Kaiserslautern.

Ca prin minune, Chiajna lui Reghecampf a început să respire, să alerge și să obțină rezultate. Echipa a urcat în clasament și a terminat sezonul pe o poziție sigură după 11 victorii obținute în cele 16 meciuri jucate în acea primăvară.

Înainte de finalul sezonului cu Chiajna, Reghecampf a primit o ofertă de nerefuzat de la FCSB.

A adus cu el 3 jucători și pe discretul Thomas Neubert. Importanța specialistului german pentru noua echipă a fost evidentă din start. A primit un salariu anual de 120.000 de euro care-l plasa în topul celor mai bine plătiți 5 antrenori din Liga 1, deși Neubert era doar un fizioterapeut.

Performanțele echipei au crescut instantaneu. FCSB a câștigat titlul cu ușurință.

Dar, în timpul acelui prim sezon, pressingul sufocant a ridicat semne de întrebare. Antrenori, oficiali de club și specialiști medicali au început să conteste metodele de antrenament ale lui Reghecampf.

Jucătorii lui foloseau în timpul meciului o băutură energizantă galbenă. Aceasta a fost prima țintă a criticilor. Reghecampf și Neubert au răspuns că foloseau doar metode legale, dar revoluționare pentru fotbalul românesc: elastice TRX și băuturi energizante fabricate în Germania.

alx8515 thomas neubert toni petrea punga pungi bautura energizanta mihai stoica

Thomas Neubert și punguțele care au stârnit nenumărate controverse în primul mandat al lui Reghecampf. Foto: GSP

Polemica a continuat. Urbano Lega, preparatorul fizic italian care a lucrat mulți ani în România, a legat FCSB de folosirea substanței interzise eritropoietină (EPO) într-o postare de Facebook:

“Ce se întâmplă (n.r. - la FCSB) miroase! Sunt în fotbal de 45 de ani și nu am nevoie de nimeni să mă învețe meserie. Există mult EPO în fotbal”.

Totuși, nimeni nu putut să demonstreze prezența substanței care mărește numărul de celule roșii în organismul jucătorilor lui Reghecampf.

Între timp, FCSB și-a continuat dominația și în al doilea sezon.

Apoi, antrenorul a plecat în Arabia Saudită, unde i-a luat pe Thomas Neubert, pe doctorul și prietenul Radu Paligora, dar și pe unul dintre cei mai energici jucători din lot, Mihai Pintilii.

La Al Hilal, Reghecampf a ratat toate obiectivele și peste 7 luni era demis. În toamna lui 2015, se întorcea la FCSB după o experiență scurtă în Bulgaria, la Litex Loveci.

Factura: 18 persoane, ozonoterapie în masă

La revenire, FCSB a arătat din nou momente de fotbal sufocant care le tăia adversarilor respirația. Care era, însă, secretul acestui stil care părea că prinde viața în special în România?

Pe 7 martie 2016, clubul finanțat de George Becali a înregistrat în contabilitate o factură pe care jurnaliștii European Investigative Collaborations au descoperit-o în baza de date Football Leaks. În timp ce echipa era implicată într-o luptă dură pentru titlu, FCSB a plătit 1.800 de lei (aproximativ 404 euro) pentru “ozonoterapie”.

Factura este semnată de Flavius Arămitu - doctorul angajat de club în 2014 după ce Paligora a plecat în Arabia Saudită cu Reghecampf - și acoperă servicii de “ozonoterapie” pentru 18 persoane nenumite.

18 este exact numărul de jucători necesari pentru a completa lotul oficial la un meci de fotbal.

factura ozonoterapie 8 martie 2016 copie

Cinci zile mai târziu, FCSB a jucat împotriva rivalei Astra Giurgiu într-un meci important pentru titlu. Echipa lui Reghecampf a câștigat cu ușurință cu 2-0 prin golurile lui Momcilovici și Stanciu. Imediat după joc, Marius Șumudică - antrenorul Astrei - i s-a confesat unui reporter EIC:

“Niciodată în viața mea nu am văzut atâta putere la o echipă. Aveau mintea limpede tot timpul. Au alergat non-stop și ajungeau în poziții în care noi nu eram în stare să ajungem. Dacă avea două variante de pasă, orice jucător de la ei o alegea pe cea mai bună, lucru foarte greu de reușit într-un fotbal jucat la intensitate maximă”.

Poate explica factura de ozonoterapie emisă la începutul acelei săptămâni această demonstrație de fotbal sufocant și precis?

 rkx2456 steaua echipa moment de reculegere

Echipa de start a FCSB în meciul cu Astra, disputat la 5 zile după ozonoterapia în masă. Sursă: GSP

Metoda interzisă, dar greu de depistat. Tiron: “Nu o fac!”

Într-un cartier select al capitalei, peste drum de temutul sediu al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se află o clădire cu patru etaje din perioada interbelică. După ce urci pe o scară îngustă și întunecată, ajungi la ultimele două etaje care sunt ocupate de două companii implicate într-o afacere medicală mai puțin cunoscută.

Una dintre cele două firme a emis factura de ozonoterapie pentru FCSB. SC Centrul Medical Dr. Tiron SRL este deținută de Ștefan Tiron, un doctor de 62 de ani care, în copilărie, a câștigat primul loc la un concurs de vioară. Ulterior, a fost arbitru de box, iar după Revoluție - scrie în CV-ul său - a lucrat ca doctor ortoped și, în același timp, ca medic al mai multor loturi sportive din Franța și România.

doctorul tiron preedintele federaiei internaionale de ozonoterapie copy

Doctorul Ștefan Tiron, în cabinetul său aflat în apropierea parcului Cișmigiu. Sursă: Sebastian Culea

Dacă luăm în calcul numărul review-urilor de cinci stele postate de pacienții mulțumiți pe site-ul companiei, afacerea doctorului Tiron pare să înflorească. Lucrurile nu arată la fel de bine dacă citești comentariile postate pe YouTube, unde, în ultimii doi ani, au fost urcate două interviuri cu Ștefan Tiron.

Unii îl acuză că este “impostor” și “hoț”, câțiva îi mulțumesc pentru ajutor.

Zilele trecute, românul corpolent - care are un ușor șchiopătat - a fost ales președintele Federației Internaționale de Ozonoterapie.

“Sunt, cum s-ar spune, tătuțu’ lor. M-a sunat prietenul meu Radu Paligora (n.r. - doctorul lui de Reghecampf în Arabia Saudită) să mă felicite. E în Bulgaria acum”, spune Ștefan Tiron, așezat la birou într-un cabinet cu tavan înalt, boieresc. Într-un colț este un pat pregătit pentru ozonoterapie.

Ozonoterapia este o terapie alternativă controversată folosită pentru prima dată de un doctor german în anii ’50. Sunt cinci metode cunoscute de ozonoterapie: insuflații rectale, injecții în articulații cu sânge îmbogățit cu ozon, saună cu ozon, autohemoterapie minoră sau majoră. Efectul este îmbogățirea cu oxigen a hematiilor din sânge, iar asta duce la o mai bună activitate a corpului. 

Care este cea mai eficientă dintre metode?

“Autohemoterapia majoră, indiscutabil”, spune doctorul Tiron.

Potrivit celebrului specialist și cercetător italian în ozonoterapie, Velio Bocci, “procedura standard în autohemoterapie constă în scoaterea unei cantități de sânge cu ajutorul unui ac-fluture. Sângele este apoi amestecat într-o sticlă vidată, rezistentă la presiunea ozonului, cu un anticoagulant. Un aparat numit Ozonosan generează un amestec de gaz format din oxigen medical (96%) și ozon (4%) care este sterilizat și apoi amestecat încet cu sângele timp de 10 minute pentru a împiedica formarea de spumă. Sângele oxigenat și ozonificat este apoi reintrodus în donator pentru o perioadă de 20 de minute”.

Această metodă este și cea mai controversată.

Dacă este folosită de sportivi, autohemoterapia reprezintă doping.

Potrivit listei negre a Agenției Mondiale Anti-Doping ( WADA) “este interzisă orice formă de manipulare intravasculară a sângelui sau a componentelor sângelui prin orice mijloc fizic sau chimic”.

separeu pentru ozonoterapie n cabinetul doctorului tiron online

Separeu pentru ozonoterapie în cabinetul doctorului Tiron. Aici veneau jucătorii FCSB până în martie 2016. Sursă: Sebastian Culea

Doctorul Tiron cunoaște asta. “Eu nu fac niciodată asta sportivilor. E doping! Mulți sportivi mi-au cerut-o, în special cei care joacă afară, dar eu nu o fac. Nu vă dau nume”.

Marele avantaj al ozonoterapiei asupra altor metode de dopaj este rată infimă de detecție. Dacă o agenție antidoping vrea să demonstreze folosirea ozonoterapiei, singura șansă este “să-l prindă pe sportiv cu acul în venă”, așa cum admite și doctorul Tiron. Nicio altă urmă nu rămâne în sânge.

În sport, cazuri de suspendare pentru ozonoterapie au fost rare. În ultimul deceniu, doar ciclistul belgian Pieter Van Herck și luptătorul moldovean din UFA, Ion Cutelaba, au fost prinși și suspendați.

“Tommy a câștigat peste un milion de euro datorită mie, dar nu o să spun nimic de rău despre el. Este fratele meu”
Laurențiu Reghecampf, după plecarea cu scandal a lui Neubert

Vine aparatul. Factura: “Accesorii complete”

Acum, odată cu factura din contabilitatea FCSB, pentru prima dată în istoria sportului există o dovadă a folosirii în masă a ozonoterapiei la un club de fotbal.

Ce fel de metodă le-a fost aplicată jucătorilor?

La cabinetul doctorului Tiron, niciuna din metode nu costă 100 de lei de persoană, prețul menționat în factura eliberată clubului FCSB. Procedurile permise în sport sunt mai ieftine. Injecțiile locale și insuflațiile rectale costă 70 de lei de persoană. Procedura interzisă, autohemoterapia majoră, e mai scumpă: 170 de lei de persoană.

Totuși, potrivit facturii, 18 persoane de la clubul FCSB au primit ozonoterapie pe 8 martie 2016.

O zi mai devreme, în 7 martie 2016, a doua companie înregistrată în clădirea din Știrbei Vodă a primit din străinătate prin curier un colet cu o greutate de 40 de kilograme. Firma SC Atticia SRL este de asemenea deținută de doctorul Tiron și este specializată în importul de echipament pentru ozonoterapie.

În colet se afla o valiză cromată, asemănătoare unei genți de voiaj de dimensiuni medii, trimisă din Iffezheim, un sat german aflat la granița cu Franța. Este locul unde-și are sediul o afacere de familie pornită în 1958 și deținută de un anume doctor Hansler.

ozonosan 1

Aparatul Ozonosan seamănă cu o valiză de voiaj. Are 17 kilograme și poate efectua toate metodele de ozonoterapie în afară de saună

Valiza ajunsă la București e de fapt un generator de ozon, dar nu îi aparținea firmei doctorului Tiron.

Aparatul Ozonosan era noua jucărie cumpărată pentru ozonoterapie de clientul cu numărul 31.466. Adică de societatea SC Fotbal Club Steaua București S.A.

Potrivit prezentării de pe site-ului producătorului, Ozonosan este “ideal pentru toate aplicațiile sistemice”. Aparatul a fost conceput pentru a putea livra la domiciliul pacienților netransportabili toate metodele de ozonoterapie, inclusiv autohemoterapia.

Fost selecționer: “Se făcea autohemoterapie”

În februarie 2016, clubul antrenat de Reghecampf a cumpărat această mașinărie germană cu prețul de 6.650 de euro, plătind încă 130 de euro pentru transport și ambalare.

Potrivit facturii cu numărul 2181 emise de firma Dr.J.Hansler GmbH, generatorul a venit “complet cu toate accesoriile”. Accesoriile aparatului menționate pe site-ul firmei conțin trusa pentru insuflație rectală, cea pentru autohemoterapie, interzisă sportivilor, și un kit pentru ozonficarea apei.

În răspunsul dat EIC, președintele Valeriu Argăseală și doctorul Flavius Arămitu susțin că aparatul nu a venit cu “accesoriile speciale pe care clubul nostru nu le-a avut niciodată”.

“Neubert a făcut diferența cu calitățile de biochimist. Reușea să-i refacă pe jucători încât să poată lucra intens încontinuu”
Liviu Rusu, fost preparator fizic la Dinamo

A doua zi după ce aparatul Ozonosan a ajuns la București, clubul a plătit 100 de lei pentru 18 persoane pentru ozonoterapie. 100 de lei este prețul perceput de doctorii de la clinica din strada Știrbei pentru o consultație. Prețul unei consultații cu doctorul Tiron e dublu: 200 de lei.

A mers un doctor de la clinică la baza de antrenament a FCSB pentru a asista la prima ozonoterapie în masă făcută de 18 jucători cu un aparat sosit chiar înainte de meciul important cu Astra?

Dacă lucrurile stau așa, nimeni de la club nu le-a vorbit vreodată ziariștilor despre achiziția acestui aparat revoluționar, deși Reghecampf se lăuda în mod regulat în media cu noile metode aduse la echipă de eficientul fizioterapeut Thomas Neubert.

"Ei vedeau doar că suntem puternici, că suntem la alt nivel, şi singura explicaţie pe care lumea fotbalului românesc o găsea era că ne dopăm. Eu eram sută la sută sigur că nu e vorba despre doping. Aveam o relaţie excelentă cu medicul, cu Radu Paligora " Thomas Neubert, 2017, pentru ProSport

Acum câteva luni, într-un studio TV din București, un fost selecționer al României a vorbit despre ozonoterapie într-una din pauze. În mod surprinzător, le-a mărturisit ziariștilor și invitaților prezenți în acea seară în platou că știe de la jucători că la FCSB se folosea manipularea sângelui. Adică, dopaj.

“Au făcut asta tot timpul cu Reghecampf. E făcută de toți sportivii. Și eu am făcut-o la club, dar după o perioadă nu-și mai face efectul. Corpul se obișnuiește cu asta. De aceea, trebuie să schimbi lotul, să aduci noi jucători”.

Și dacă jucătorii refuză reintroducerea sângelui înapoi în corp?

Celălalt om de sport prezent în studio a dat un exemplu de la un club unde un fotbalist a refuzat și a fost ținut apoi pe banca de rezerve.

Secretul lui Tiron: “Le făceam insuflații rectale”

Până acum, Ștefan Tiron a admis în public că l-a tratat de la FCSB doar pe Daniel Georgievski, un fundaș adus de Reghecampf în 2012. Australianul a primit injecții locale. A venit singur la clinică, iar tratamentul lui e permis de regulament.

În discuția cu jurnaliștii, prilejuită de alegerea sa în funcția de președinte al Federației Internaționale de Ozonoterapie, doctorul a spus că a primit la cabinet echipe întregi pentru ozonoterapie, inclusiv, FCSB. “Nu veneau toți, că nu e suficient loc”.

Ce le administra?

Tiron: “Vă spun imediat. E ca la copii. Le făceam insuflații rectale. Inclusiv celor de la FCSB. Absorbția este extraordinară”.

rkx2453 cojocaru bawab ripa popa paul papp tade muniru banca de rezerve steaua frig patura

Rezervele FCSB la meciul cu Astra înaintea căruia 18 persoane de la club au făcut ozonoterapie în masă. Sursă: GSP

În intimitatea birourilor capitonate cu uși masive din piele albă, discuția continuă neauzită din exterior. În cabinetul alăturat, un pacient sau o pacientă - ascunsă după un paravan alb - primește tratament. Conștient de interesul jurnaliștilor pentru subiectul FCSB, doctorul Tiron povestește mai departe.

“Da, Steaua și-a cumpărat chiar și aparat pentru ozonoterapie. Nu mai vin la mine, fac la ei la bază. Și doctorul Paligora și-a cumpărat aparatul, la clubul din Bulgaria (n.red. - Ludogoreț). Le merge foarte bine după ce îl folosesc”.

Jucător: “Ne băgau gaz în fund. Nu avea efect”

De unde are doctorul și, în același timp, unicul importator în România al echipamentelor Ozonosan siguranța că un club care a cumpărat un aparat proiectat pentru autohemoterapie la domiciliu nu-l folosește pentru a-și dopa jucătorii la propria bază, unde nu poate vedea nimeni?

Doctorul Tiron dă din umeri. “Nu, nu cred. E greu de făcut autohemoterapia, îți trebuie un doctor pentru asta. E responsabilitatea lor dacă o fac”.

Reporterii EIC au stat de vorbă cu mai mulți jucători aflați la FCSB în momentul achiziției aparatului. Niciunul nu a vrut să dea declarații oficiale.

Primul jucător contactat, numit atacantul A., a povestit : “Nu era mare lucru. Mergeam la un cabinet lângă Cișmigiu și făceam insuflații rectale. Ne băgau ozon în fund, dar după ce am fost de vreo două ori, nu m-am mai dus”.

accesorii ozonosan pentru insuflaii rectale

Kitul Ozonosan pentru insuflații rectale folosit și pentru jucătorii FCSB. Clubul a achiziționat aceste kituri odată cu aparatul care a venit cu "accesorii complete"

Deși a jucat în meciul cu Astra, înaintea căruia 18 persoane au făcut ozonoterapie, fundașul B. spune că nu a fost niciodată la cabinetul doctorului Tiron și nu a făcut niciodată ozonoterapie.

“Cum pot eu să povestesc din vestiar, chiar dacă s-au întâmplat lucruri în neregulă?! Aș fi considerat un trădător”
Jucător român de fotbal, septembrie 2018

Fundașul C. a vrut inițial să vorbească oficial. “Eu am făcut saună cu ozon. Atât. Nu știu de ceilalți”. Ulterior, a dorit să-i fie păstrat anonimatul.

Atacantul D.: “Ne dădeam pantalonii jos și ne băgau ozon în fund. Nu durea, dar te simțeai foarte balonat după. Nu știu de ceilalți, eu oricum nu făceam parte din grupul special al antrenorului”.

Ce efect avea tratamentul rectal pe care doctorul Tiron îl consideră “extraordinar”?

Atacantul A.: “Nu simțeam nimic. De aia nici nu m-am mai dus”.

Atacantul D.: “Dacă ieșeam afară și trăgeam două guri de aer în piept, era la fel. Am simțit doar că trebuia să mă c**. M-am dus imediat la toaletă”.

Strict după mărturiile lor, nu insuflațiile rectale erau secretul fotbalului sufocant practicat de FCSB în primul mandat al lui Reghecampf.

500 de doctorispecializați în ozonoterapie sunt în România, susține doctorul Tiron: “350 cu acte, restul fără”. În Germania sunt 15.000, iar în Italia 8.000

Jucătorii spun că nu au văzut aparatul

Niciunul dintre jucători nu a recunoscut că a văzut sau a folosit aparatul la baza clubului, deși președintele Argăseală și doctorul Arămitu au răspuns că “aparatul a fost folosit pentru injecții subcutanate și insuflații rectale”.

“Nu s-a utilizat niciodată pentru autohemoterapie majoră”, se scrie în emailul clubului. Radu Paligora - doctorul din primul mandat al lui Reghecampf - susține și el că jucătorii au făcut la cabinetul doctorului Tiron "injecții locale, saună cu ozon și insuflații rectale. Nu autohemoterapie".

aparatul ozonosan n cabinetul doctorului tiron online

Aparat similar celui cumpărat de FCSB, în cabinetul doctorului Tiron

Laurențiu Reghecampf și Thomas Neubert nu au răspuns întrebărilor European Investigative Collaborations.

La o lună după ce aparatul Ozonosan a ajuns în România, pe 28 martie 2016, vicepreședintele FCSB, Iulian Gherghișor a trimis o scrisoare unei companii cerând reumplerea buteliei de oxigen medical a clubului. Specialiștii de la Linde Gas Romania s-au conformat.

Mașina consuma oxigen, dar FCSB a ratat titlul în acel sezon, deși avea încă în lot mai mulți veterani care jucaseră fotbalul sufocant din primul mandat al lui Reghecampf. La finalul campionatului, Marius Șumudică a declarat, ironic, presei că secretul Astrei a fost banalul medicament Anticârcel.

La 2 ani și jumătate de la acel moment, Thomas Neubert este dorit înapoi la FCSB de Ilie Dumitrescu. Mașina Ozonosan se află la noua bază din Berceni. “Aparatul se mai folosește foarte rar, iar ședințele au loc în cabinetul medical al clubului”, scriu Argăseală și Arămitu în răspunsul pentru EIC.

“Un control doping negativ la un sportiv nu înseamnă că acel sportiv nu s-a dopat, ci înseamnă că, în ziua controlului, în corpul lui nu poate fi depistată o substanţă de pe lista interzisă”
Dorel Tocitu, biochimist român

MÂINE, ÎN GAZETA SPORTURILOR. CUM A ÎNCĂLCAT FCSB REGULAMENTUL DOPING AL UEFA DUPĂ MECIUL CU SCHALKE DIN CHAMPIONS LEAGUE

 

 

Comentarii (110 ) Adaugă comentariu

cuviosul_pafnutie  •  27 Noiembrie 2018, 14:11

A fost "domn"Ionut Lupescu-seful comisiei de disciplina de la UEFA-ca i-a acoperit cat a putut,pe cei de la fcsb,trimitand in control...un bulgar si un roman,care au raportat apoi ca dopatii...nu erau acasa!

mosvasile  •  27 Noiembrie 2018, 14:06

Si lui Becali i-au bagat?Aaa,acum se explica de ce e Gigi atat de euforic!

dinamo_fan  •  26 Noiembrie 2018, 17:44

Postat de kwd2015 pe 26 Noiembrie 2018, 16:29

Poate ne face o bucurie Botosaniul diseara si va trimite pe 10. Specialilor!

daca bucurie pentru tine e ca echipa x sa bata pe y ca Dinamo sa fie o pozitie mai jos in clasament...trista viata trebui sa mai ai :)). dupa ce ca esti si trist si prost...te mai dai si de gol.

Vezi toate comentariile (110)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase