SPORTURI  »  ALTELE  »  

5 lucruri neștiute despre campioana mondială Gianina Beleagă: e nonconformistă, nu are iubit + cum i-a venit ideea cu ciorapii "We are the best"

Articol de - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 16:00

Gianina Beleagă, 23 de ani, strocul bărcii de dublu vâsle, categorie ușoară, e o fire nonconformistă. E foarte vorbăreață și deschisă. După ce a câștigat aurul mondial la Plovdiv, pentru a doua oară, a dezvăluit mai multe detalii picante din viața sa și a colegei de barcă și de cameră, Ionela Lehaci-Cozmiuc.

1. Are miopie și trage cu lentile de contact

Gianina Beleagă a vorbit despre problemele ei de vedere. Și despre felul în care se descurcă în barcă! "Am miopie la ambii ochi, ar trebui să port ochelari, am minus 2,75! Dar cu ochelarii nu stau decât la citit, seara. În rest, port lentile de contact", mărturisește Gianina. "Mi-aș dori să mă operez, m-am interesat, dar din păcate nu am avut timp. Trebuie să respecți mai multe lucruri, iar unul dintre acestea e să nu faci efort o vreme. Nu se poate la mine", a adăugat canotoarea. Gianina a mărturisit că, recent, a avut probleme cu ochiul stâng.

"Cred că m-a tras curentul și vedeam în ceață. Mi-era foarte greu să văd ceasul din barcă, după care ne ghidam la antrenament. E foarte greu, pentru că eu stau prima în barcă și trebuie să văd pe unde duc barca, să nu mergem șerpuit, că atunci facem mai mulți metri în plus", a încheiat Gianina.

2. Se trezește întotdeauna înaintea colegei ei

Gianina și Ionela împart aceeași cameră, în cantonamentul de la Snagov, de aproape trei ani. "De când antrenorul Mircea Roman ne-a pus să tragem împreună, de atunci stăm și în aceeași cameră. Ne cunoaștem acum până la cel mai mic detaliu", spune Gianina.

Ea adaugă că dimineața e "cocoșul deșteptător!" "Eu pun ceasul, eu mă dau jos din pat prima. Așa ne-am învățat, eu merg la baie, am mai multe tabieturi, trebuie să-mi pun lentilele de contact, durează. Ionelei ii place să mai stea, să mai fure câteva minute de somn! Nu schițează niciun gest când se aude alarma", povestește Gianina. 

3. Nu are prieten

Gianina a avut o relație de lungă durată, dar acum e singură. "Ne-am despărțit, am rămas prieteni. Momentan mă gândesc doar la carieră", spune Gianina. "Ionela îl are pe Marius, soțul ei, când au liber, ei sunt împreună. E undeva, în lumea asta, și Mariusul meu, nu-l caut! Mă găsește el", glumește Gianina. "Când sunt nervoasă, oricum nu suport pe nimeni lângă mine, mă descarc găsindu-mi activități: mă plimb, citesc, ascult muzica".

Petrece mult timp și alături de prietena ei cea mai bună, Mădălina Cașu, din barca de patru vâsle. "E mai mică decât mine cu doi ani, dar ne înțelegem extraordinar. Culmea, la început, ne ciondăneam. În timp, am ajuns să avem o legătura strânsă, suntem pe aceeași undă. Ne descărcăm una celeilalte, trebuie să ai și pe cineva căruia să i te confesezi", spune Gianina. 

4. Singura superstiție din barcă

Gianina nu se consideră o superstițioasă, deși îi place să repete lucrurile atunci când ies bine. "Treaba cu ciorapii tricolori, de la premiere, nu a fost deloc o superstiție, doar că am vrut să ieșim noi, altfel, în evidență. La Europene, când mă uitam la festivitatea de premiere, la nu stiu ce cursă, chiar îl auzeam pe comentator spunând: «Au toate ciorapi la fel. E plictisitor!». Stai așa că vine Gianinuța cu ceva, să nu mai fie plictisitor! Și așa am adus ciorapii pe care am mai și scris «We are the best»", povestește campioana.

Singura superstiție la care ea și Ionela au convenit este aceea de a nu mai lua tricolorul, la curse, în barcă! "L-am avut de două ori, la Europene, și nu a ieșit bine. Așa am zis că mai bine să nu pregătim nimic. Lasă, că vom primi noi un steag de pe margine!", a subliniat Beleagă. 

5. Au vrut sa schimbe locurile

Gianina și Ionela au tras timp de o săptămâna, înainte de Mondiale, schimbându-și locurile în barcă. Adică Ionela Cozmiuc a fost stroc, iar Gianina Beleagă numărul 1. "Am vorbit cu Ionela și am zis să încercăm, poate merge mai bine. M-am dus la domnul Roman, i-am propus. Mi-a spus din start că nu o să meargă, dar ne-a spus că ne lasă să ne convingem", povestește Gianina. 

"Ionela e mai rapidă, mă grăbește cumva la ritm. Mi s-a spus întotdeauna că nu au cum să o încetinească pe ea, ci să încerc să trag eu mai repede. Și acum, cumva, vedeam dacă pot să țin ritmul impus de noul stroc!", a adăugat Beleagă.

Nu au stat doar o zi schimbate, ci șapte. "Primul antrenament a fost bun, al doilea la fel, iar noi nu eram deloc convinse că nu e bine așa! Până când am avut o pistă de control. Prima mie a fost OK, dar pe a doua, pe finalul cursei, am tras cu 10 secunde mai prost decât de obicei. Și uite așa am renunțat și noi la păreri", a povestit campioana mondială.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (5)
balauru48
balauru48  •  19 Septembrie 2018, 22:16

Aproape am orbit.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Septembrie 2018, 18:24

După gusturile mele, nu e! Să fie la Mariusul ei!

dinamo100
dinamo100  •  19 Septembrie 2018, 18:22

Arata foarte bine Gianina! Pare o tipa de exceptie la toate capitolele! Felicitari!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează