SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

9 bărci la Mondiale » România și-a definitivat echipajele cu care va participa la cea mai importantă competiție a anului

Barca de 8 plus 1 a României, campioana mondială de anul trecut // FOTO World Rowing
Barca de 8 plus 1 a României, campioana mondială de anul trecut // FOTO World Rowing

Articol de - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 12:27

România participă cu un lot numeros la cea mai importantă competiție a anului, Mondialul de seniori de la Plovdiv (Bulgaria). ”Tricolorii” vizează cel puțin două medalii.

În cel mai bun an al canotajului românesc, din istorie, România va susține ultimul test la Mondialele de seniori, competiție care debutează săptămâna viitoare, la Plovdiv. După primul loc la Europene, unde a cucerit 7 medalii, "tricolorii" vizează cel puțin două și în Bulgaria.

La ediția de anul trecut, la Sarasota, România a cucerit două titluri, cu barca de 8 plus 1 și cu dublu vâsle, categorie ușoară, ambele la feminin.

Băieții vor să dea și ei însă lovitura, după rezultatele excelente din acest an. Bărcile de patru rame, dublu rame, dar și cea de dublu vâsle sunt creditate cu șanse la o medalie.

După ce au ratat cursa de la Europeanul de la Glasgow, terminând pe patru, campioanele mondiale Ionela Lehaci-Cozmiuc și Gianina Beleagă vor să-și ia revanșa la Mondiale. La fel s-a întâmplat și în 2017!

Barca feminină de 8 plus 1 a adus anul trecut aurul după 18 ani de pauză. Victoria a fost cu atât mai importantă cu cât ea a venit în SUA, țara care câștigase toate cursele importante în ultimul deceniu.

"Ne dorim o participare de excepție, la fel cum s-a întâmplat la fiecare competiție în acest an. România a redevenit o forță a canotajului la nivel mondial. Toată lumea ne privește cu respect și asta îmi doresc și de acum încolo", a declarat Elisabeta Lipă, președintele FR Canotaj

Echipajele cu care România participă la Mondiale

Feminin
Dublu vâsle categorie ușoară
Dublu vâsle
Patru rame
Patru vâsle
8 plus 1

Masculin
Dublu rame
Dublu vâsle
Patru rame
8 plus 1

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gabisp
gabisp  •  07 Septembrie 2018, 13:58
Postat de gabisp pe 07 Septembrie 2018, 13:57

E ABSOLUT rusinos cum de tara asta nu poate organiza niciun campionat mondial sau european...Bulgarii POT ! Am ajuns chiar jos de tot !...

Succes sportivilor romani, pe lacul de la bulgari !

gabisp
gabisp  •  07 Septembrie 2018, 13:57

E ABSOLUT rusinos cum de tara asta nu poate organiza niciun campionat mondial sau european...Bulgarii POT ! Am ajuns chiar jos de tot !...

cris210
cris210  •  07 Septembrie 2018, 13:16

Hai Romania!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează