SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

Nadia Comăneci, mesaj emoționant la despărțirea de Ivan Patzaichin: „RIP, legendă nemuritoare”

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani / foto: GSP +8   FOTO
Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 17:17 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 20:14

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci (59 de ani) a scris un mesaj de rămas-bun pentru Ivan Patzaichin, stins din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani.

  • De 3 luni, fostul mare canoist era internat la Spitalul „Elias”, după ce, în februarie, a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar în această dimineață a încetat din viață.

Odată cu decesul cvadruplului laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, Nadia Comăneci a scris un mesaj de rămas-bun pentru acesta. 

Nadia Comăneci, mesaj pentru Ivan Patzaichin după decesul fostului canoist 

„Un gigant al sportului, o legendă nemuritoare, un prieten drag... un om minunat. RIP, dragă Ivan Patzaichin”, a scris Nadia Comăneci pe Instagram.

O zi tristă pentru sportul românesc. Condoleanțe familiei si tuturor românilor pentru aceasta pierdere. Omul a plecat, Legenda este nemuritoare!
-Lucian Bute, fost pugilist român

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur. Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

În afară de Nadia Comăneci, față de trecerea în neființă a lui Ivan Patzaichin și-au mai exprimat regretul și alți foști mari sportivi ai României, precum Gică Hagi și Ilie Năstase. 

„Eu cred că România a pierdut poate cel mai mare sportiv pe care l-a avut în istorie. Patzaichin a scris istorie și, indiferent despre ce sport e vorba, cred că viitoarele generații de sportivi ar trebui să se inspire din ceea ce a făcut, ce a demonstrat și ceea ce a lăsat în urma lui acest sportiv imens. La final, mai spun doar atât: rămas bun, prietene drag”, a transmis Gică Hagi. 

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

În noiembrie 2019, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui Ivan Patzaichin o ediție anivesară, din care n-au lipsit imagini de colecție din viața și cariera fostului mare sportiv.

În canoe, alături de cățelușa Blanche  / foto: Gazeta Sporturilor
La începuturile carierei, un tânăr cu talent și multă ambiție / foto: Gazeta Sporturilor
Adept al cantonamentelor la altitudine, pe schiuri, la Piatra Arsă FOTO Cristi Preda
Ivan Patzaichin era un obișnuit al galeriilor de artă  / foto: Gazeta Sporturilor
Canotca, invenția campionului în care se regăsește spiritul Deltei FOTO Gazeta Sporturilor
+4 FOTO

Vezi și: 

IN MEMORIAM 5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  05 Septembrie 2021, 18:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează