SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Abonate la podium » Echipa feminină de spadă a României a ocupat locul al treilea la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur

Ana Maria Brînză (stînga) și Maria Udrea în timpul antrenamentelor din sala de scrimă din Ghencea
Ana Maria Brînză (stînga) și Maria Udrea în timpul antrenamentelor din sala de scrimă din Ghencea

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 22:43

Spadasinele din România au lipici la locul al treilea, atunci cînd e vorba de întrecerea pe echipe.

Într-o nouă formulă, România a urcat ieri pe ultima treaptă a podiumului de la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur. Ana Maria Brînză, Simona Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia şi-au început ziua de scrimă pe pista galbenă a sălii din Saint-Maur cu înfruntarea cu echipa Hong Kong-ului, de care au trecut cu 39-23.

După aproape o oră, româncele s-au întors pe planşă, de data aceasta pe cea verde, unde s-au luptat cu Ucraina pentru un loc în semifinale. Loc pe care l-au obţinut după ce s-au impus cu 27-19.

Întîlnirea din semifinale cu Rusia a fost un pic mai complicată. Cu Sivkova şi Kolobova în echipă, Rusia a condus mai mereu şi pînă la urmă s-a impus 32-29, trimiţînd România în finala mică. Acolo, româncele s-au întîlnit cu favoritele publicului, Franţa. Printre mici probleme tehnice şi ciocniri pe planşă, România s-a impus cu 36-31 şi a urcat din nou pe podium.

La prima etapă de Cupă Mondială la care a participat echipa în 2013, cea de la Leipzig, România a ocupat tot poziţia a treia, în formula Ana Maria Brînză, Simona Deac, Maria Udrea şi Amalia Tătăran. Nu e timp de odihnă pentru că în week-end-ul viitor are loc etapa de Cupă Mondială de la Barcelona!

Ana victorioasă
Ana Maria Brînză a obţinut sîmbătă a unsprezecea victorie individuală în Cupa Mondială. Ea s-a impus în etapa de la Saint-Maur. În primul tur, Ana a trecut de luxemburgheza Lis Fautsch cu 15-7, apoi de chinezoaica Lin Sheng cu 11-6, în "optimi" de italianca Marzia Muroni cu 13-5, iar în sferturi de finală de Tiffany Geroudet cu 15-7.

În această fază a concursului, românca avea medalia asigurată, dar a vrut-o pe cea mai strălucitoare şi a învins-o în semifinale pe Emma Samuelson din Suedia cu 15-8, iar în finală pe unguroaica Emese Szasz cu 11-6.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close