SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Adevăratul armistiţiu » Moment exemplar petrecut la Europenele de judo juniori: un sportiv ucrainian şi-a ajutat adversarul rus

Hammo (în alb) îşi cară adversarul rus pentru ca acesta să fie îngrijit de către medici // Foto: Ştefan Constantin
Hammo (în alb) îşi cară adversarul rus pentru ca acesta să fie îngrijit de către medici // Foto: Ştefan Constantin

Articol de , - Publicat luni, 22 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 23 septembrie 2014 00:53

În finala de la plus 100 kg s-au întîlnit doi sportivi ale căror ţări se află în conflict: ucraineanul Hammo l-a cărat în afara tatami-ului pe rusul Şahbazov, accidentat serios.

La fotbal, echipele din două ţări aflate în conflict nu se pot întîlni. Cel mai recent exemplu, Rusia şi Ucraina. La alte sporturi nu este însă o problemă. Sîmbătă, Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit finalele CE de judo, juniori.

La categoria plus 100 de kilograme, adversari, chiar doi judoka din cele două ţări ex-sovietice: ucraineanul Iakiv Hammo, 20 ani, şi rusul Ruslan Şahbazov, 18 ani. Însă ultimul act dintre cei doi s-a încheiat repede: al doilea s-a accidentat serios la pulpa piciorului stîng. A rămas întins la pămînt, zvîrcolindu-se de durere!

Umăr între uriaşi
În ajutorul său a sărit chiar adversarul ucrainean. În contextul unui armistiţiu prea puţin respectat între cele două ţări, care continuă lupta în estul Ucrainei, Hammo l-a ridicat pe Şahbazov şi l-a cărat în afara tatami-ului. Momentul a fost apreciat de ambele tabere, care au aplaudat gestul învingătorului!

600 de judoka au participat la competiţia organizată de Bucureşti de vineri şi pînă ieri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
contbogdan
contbogdan  •  26 Septembrie 2014, 12:27

Cele mai bune preturi din Romania la toate articolele pentru sporturi de contact,numai pe www.armura.ro

magura
magura  •  22 Septembrie 2014, 09:22

Foarte frumos!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează