SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana, la cubana » Ana Maria Brînză a cîştigat concursul de Grand Prix de la Havana

Pentru a doua oară în acest an, Ana Maria Brînză a reuşit să cucerească o etapă de Cupă Mondială +1   FOTO
Pentru a doua oară în acest an, Ana Maria Brînză a reuşit să cucerească o etapă de Cupă Mondială

Articol de - Publicat duminica, 26 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 25 mai 2013 21:14

Spadasina din România a învins-o vineri noapte în finală pe unguroaica Emese Szasz cu 15-10 şi a obţinut al doilea succes al sezonului.

Pe Ana Maria Brînză o leagă multe lucruri de Cuba. Primul ei Campionat Mondial la senioare l-a trăit în Cuba. Îi plac oamenii şi ţara cu toate aromele ei. De ieri a mai adăugat o za la această legătura specială cu Cuba, s-a impus din nou în concursul de Grand Prix de la Havana.

Ziua călduroasă de la Havana a început-o pe planşă, în compania americancei Amanda Sirico, în vîrstă de 17 ani. A învins-o cu 15-5. Apoi a urmat asaltul cu italianca Francesca Quandamcarlo. "M-a condus în prima parte a meciului, dar ascultînd sfaturile de pe margine, am reuşit să trec şi de ea", a povestit Ana. Umătoarea întîlnire pe planşă a fost una specială. "Eu şi vechea mea prietenă Şutova ne-am confruntat la ultimele 3 competiţii şi am ieşit cîştigătoare de fiecare dată".

Apoi, s-a duelat pentru o medalie cu Beate Christmann din Germania. "A fost cel mai greu asalt. Am început neglijent şi în ultima repriză mă conducea cu 9-6. Am profitat de un moment de prea mare siguranţă al ei şi am început să recuperez. Am egalat şi, în minutul de prioritate, am punctat decisiv", a descris Ana întîlnirea cu nemţoaica, pe care a cîştigat-o cu 10-9.

În semifinale a trăit un moment al revanşei pentru că a reuşit să o învingă pe rusoaica Ana Sivkova, cea care o bătuse de două ori în acest an. "În faţa spectatorilor cubanezi e o plăcere să tragi, aşa că m-am distrat şi am intrat în finală învingînd-o cu 15-10".

Finala a avut şi ea partea ei de dramatism. Acolo Ana a întîlnit-o pe Emese Szasz din Ungaria "Am început bine, am condus şi profitînd de faptul că ea nu avea antrenorul prezent. Totuşi, a reuşit să mă egaleze la 9, dar simţeam cum îşi consumă şi ultimele rezerve de energie. Am punctat pentru 10-9 şi, în criză de timp, a fost nevoită să se grăbească şi să facă greşeli, ceea ce mi-a uşurat munca".

S-a terminat 15-10 şi Ana a cîştigat cea de-a doua competiţie din acest an şi a urcat pentru a şasea oară pe podium în opt etape de Cupă Mondială. "A fost încă un concurs reuşit, dar distracţia abia acum începe: fără o medalie la CE sau CM, toate aceste podiumuri au fost în zadar", a subliniat spadasina.

La Havana, în cele şase participări, ea nu s-a clasat mai jos de locul 9, cîştigînd în 2009 şi 2013. Concursul de la Havana a fost ultimul din circuitul Cupei Mondiale, spadasinele mai au doar două competiţi în acest an, cele mai importante: Campionatele Europene, la Zagreb (16-21 iunie), şi Campionatele Mondiale, la Budapesta (5-12 august). Însă, pentru Ana, Cuba va fi mereu cel mai aproape de inima sa.

Prima oară în "sferturi"
Simona Pop a reuşit pentru prima oară să se califice în sferturile de finală ale unei etape de Cupă Mondială. Ea le-a învins la Havana pe Galantine (Fra), pe Duplitzer (Ger) şi pe liderul mondial Sun (Chi). Ea a fost învinsă la limită de Andruşina, din Rusia, cu 15-14.

Locurile ocupate de Ana Brînză la concursurile internaţionale din 2013
Doha: locul 2
Budapesta: locul 3
Leipzig: locul 33
Saint-Maur: locul 1
Barcelona: locul 3
Xuzhou: locul 2
Rio de Janeiro: locul 5
Havana: locul 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
sadim3ro
sadim3ro  •  26 Mai 2013, 15:20

BRAVO...si succes in continuare.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  26 Mai 2013, 07:08

Bravo Ana ! Cu toate că faci performanță, ești aproape nevăzută în sportul românesc. Dar nu fi supărată. Nu pierzi nimic. Cei care sunt mândruii de tine te susțin în continuare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează