SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Brânză: "Cea mai mare bucurie am simţit-o cînd doi copii mi-au spus că au venit la scrimă datorită mie"

Articol de GSP - Publicat joi, 14 octombrie 2010 00:00

Ana Maria Brânză, vicecampioana olimpică din 2008, la spadă, a declarat că nu s-a gîndit niciodată să nu concureze pentru România, chiar dacă ar schimba multe în ţară

 

Spadasina a vorbit la emisiunea "Profil de campioană" (digisport) despre cele mai importante momente din cariera sa şi despre viitorul ei în lumea sportului.

...despre dezamăgirile din carieră: "Anul 2003 a fost un an în care nu mi-a mers bine, m-am simţit într-un impas. Am avut un blocaj, nu puteam să trec peste. Titlul european cîştigat spre finalul anului m-a ajutat să depăşesc aceste momente. Accidentarea din 2009 mi-a dat planurile peste cap, a fost o perioadă foarte grea. M-am recuperat din punct de vedere fizic, dar încă nu mi-am recăpătat încrederea în mine".

...despre Jocurile Olimpice: "Medalia de argint din 2008 este cea mai mare împlinire a mea. Multă lume avea încredere în mine şi trebuia să le demonstrez de ce sînt capabilă şi să nu-i dezamăgesc. Pînă la urmă, am reuşit să-i fac mîndrii pe cei din jur."

...cea mai mare bucurie:
"Deşi am primit mii de mesaje de felicitare, cea mai mare bucurie am simţit-o atunci cînd doi copii de la sala din Ghencea mi-au spus că s-au apucat de scrimă după ce au văzut-o pe Ana Brânză la Beijing. Nu mi-a mai trebuit nimic atunci!"

...despre România: "E o ţară superbă. Din păcate, România nu este exploatată aşa cum trebuie. Apreciez că mai există oameni cu bun-simţ, ospitalieri. E unul dintre motivele pentru care nu vreau să părăsesc ţara. Nu-mi place politica, dar aş schimba aproape tot în România, dar în primul rînd mentalitatea oamenilor. Varianta de a concura pentru altă ţară o exclud din start. Nici nu mă gîndesc la aşa ceva."

...despre Londra 2012: "Vrem să pregătim fiecare pas pînă la Londra, iar acolo să atingem apogeul. Este mult de muncă. Trebuie să ne luăm revanşa după Europenele din acest an."

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cristinel_kryky
cristinel_kryky  •  14 Octombrie 2010, 19:26

o adevarata Campioana

Vezi toate comentariile (1)
Comentează