SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

În lacrimi, Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea: „Totul doare prea tare. E momentul să am o viață în afara sălii”

Ana Maria Popescu // foto: captură YouTube
Ana Maria Popescu // foto: captură YouTube

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 15:11 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 15:34

Ana Maria Popescu (37 de ani), desemnată de curând cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020/2021, și-a anunțat retragerea din activitate.

La numai 3 zile după ce a devenit câștigătoare a medaliei de argint la proba individuală a Cupei Mondiale de la Dubai, Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea din activitate.

Vizibil emoționată, cu ochii în lacrimi, ea a făcut anunțul într-un videoclip publicat pe canalul personal de YouTube. 

Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea: „E momentul să am o viață în afara sălii”

Peste 20 de ani petrecuți în sala de scrimă. A fost ultima competiție pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot, încă din copilărie îmi promisesem că mă voi opri atunci când voi simți că e momentul. Acest moment a venit. 

Nu mai am motivație să merg mai departe, totul doare prea tare. Cred că e momentul să încep o nouă viață, să am una în afara sălii de scrimă. Cu siguranță, în sală voi reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiție oficială. 

E greu. Am început fără podium, dar termin cu unul, chiar dacă pe locul 2. Anul ăsta a fost de argint pentru mine. Deși (Cupa Mondială de la Dubai) nu a fost una dintre competițiile foarte tari, sunt bucuroasă că am urcat pe podium.

Țin să vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, celor care m-au crescut, cu care am făcut echipă, începând de la Federație, CSA Steaua, COSR, toți cei care au fost implicați într-un fel sau altul în povestea asta. Cumva sper ca, de acum încolo, să scriem povești frumoase pentru sportivii români. 

Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc, mai ales vouă, care sunteți în social media și ați fost alături de mine și atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat cu nuca în perete. Sper să rămâneți alături de mine. S-a încheiat un capitol din viața mea, dar cu siguranță vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns.

- Ana Maria Popescu 

Ana Maria Popescu, de 5 ori cea mai bună spadasină a lumii 

Ana Maria Popescu își încheie cariera cu 5 trofee de „cea mai bună spadasină” a lumii, ultimul cucerit chiar în acest final de an.

Ea a cucerit o sumedenie de medalii, atât în probele individuale, cât și în cele de echipă, inclusiv 3 la Jocurile Olimpice (aur pe echipe la Rio de Janeiro în 2016, argint la Beijing 2008 și Tokyo 2020, ambele individual). Are, pe deasupra, 8 medalii la Campionatele Mondiale, inclusiv două de aur, alături de echipă (Paris 2010, Catania 2011).

22 de medaliia adunat Ana Maria Popescu în carieră la competițiile majore - Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
734999760329136
Michelangelo Buonarroti  •  15 Decembrie 2021, 08:21

Drama nationala

dobrin
dobrin  •  08 Decembrie 2021, 01:34
Postat de csa.regal.spartac pe 07 Decembrie 2021, 20:55

Daca vei cauta pe youtube sunt milioane de vizulizari ( majoritatea comentariilor facute de straini ) pentru David Popovici si cateva mii pentru Ana Maria. A practicat un sport fara concurenta, se uita 13 minute oamenii la Olimpiada si aia este. Campionatele Mondiale, Europene, Cupa Mondiala nici macar nu sunt televizate

David... sa castige si el mai intai o medalie la olimpiada si o sa-l laudam si pe el.

iung811
iung811  •  07 Decembrie 2021, 21:56

Asa, si?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează