SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

Ipostază jenantă pentru sportul românesc » Ania Monica Caill, singura sportivă de la Campionatul Mondial de schi fără staff: „Sunt singură tot sezonul! Particip fără informații, fără ajutor”

Ania Monica Germaine Cai // FOTO: COSR
Ania Monica Germaine Cai // FOTO: COSR

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 februarie 2019 12:46

Ania Monica Caill, 23 de ani, este unicul sportiv din România prezent la proba feminină de coborâre de la Campionatul Mondial de Schi, găzduit în acest an la Åre (Suedia). Românca născută în Franța a plecat de pe poziția a 37-a. 

  • Caill a terminat pe locul 37, ultimul, proba de coborâre cu un timp de 1:05.53, la aproape 4 secunde distanță de Ilka Stuhec, câștigătoarea competiției.

Sportiva noastră nu se află însă într-o postură prea fericită. Ea a explicat prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook că e singura competitoare prezentă la această probă care nu are un staff alături de ea.

„Sunt foarte mândră să mă aflu la start. Da, voi fi singura sportivă care este tot sezonul fără o echipă, fără antrenor, fără skiman, etc. Sunt singura care voi fi în acest start, care vrea să dea totul fără nicio informație de pe pârtie, fără sfatul unui antrenor care să mă cunoască și care poate să mă ajute la momentul potrivit sau fără un skiman în care am încredere că va face schiurile cum trebuie.

Bineînțeles că nu am avut vreodată acest obiectiv să mă aflu aici în asemenea condiții. Dacă mă întrebați acum câțiva ani, cu siguranță nu aș fi crezut că se va întâmpla asta. Dar fiecare avem propria istorie. Am învățat zi de zi să mă confrunt cu orice obstacol care îmi apare în cale. Am învățat să adaptez obiectivul în funcție de variabilele din jurul meu.

În momentul acesta, sunt foarte mândră de nivelul pe care l-am obținut singură, sunt mândră de felul în care schiez. O să mă lupt să fiu cât mai aproape posibil de fetele care au deja TOP 30 în Cupa Mondială și care nu cunoscut sentimentul de a fi singue într-un start de coborâre. Acesta este obiectivul meu și sunt mândră de el”, a scris Ania Monica Germaine Caill pe pagina sa de Facebook. 

Ania Monica Germaine Caill a reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă. În 2014, la Szoci, nu a terminat cursa de coborâre, iar în 2018, în îndepărtatul Pyeongchang, a încheiat pe locul 28 din 39. 

Vezi și:FOTO Și-au arătat vânătăile! Imagine inedită postată de Lindsey Vonn după ce a căzut de pe schiuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
amicu
amicu  •  10 Februarie 2019, 15:34

Ăștia suntem. Punem niste slugi la Ministerul Sportului, oameni care nu au nicio treabă cu sportul și ne așteptăm să facă ceva. Să mărim bugetul partidelor și să umflam burțile mucegaiurilor care conduc aceasta țară ....către dezastru. Mediatizați cat mai mult aceste situații și faceti-i de căcat pe cei ce conduc federații și ministere

Vezi toate comentariile (1)
Comentează