SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE ASIATICE DE IARNĂ

GALERIE FOTO 440 de miliarde și un oraș lung de 170 km prin deșert! Arabia Saudită organizează Jocurile Asiatice de Iarnă (!) într-un megalopolis demn de Star Trek

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029 +10   FOTO
Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 11:27 / Actualizat luni, 01 mai 2023 13:18

Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029 se vor susține în Arabia Saudită, notează cotidianul britanic The Guardian. Decizia a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Olimpic Asiatic, anunță și cei de la Daily Mail.

Competiția va fi organizată într-un oraș futurist denumit „Neom”, un proiect uriaș pus la cale de saudiți: un complex lung de 170 de kilometri, ce va avea o suprafață de 26.500 de kilometri pătrați, pentru care șeicii vor scoate din buzunare suma de 500 de miliarde de dolari. Proiectul presupune o „linie” de două clădiri paralele, cu un ecosistem propriu, care va adăposti 9 milioane de oameni. 

În zona în care va fi ridicat respectivul megalopolis, temperaturile din timpul iernii sunt mai reduse decât în restul țării, se arată pe site-ul oficial al proiectului: „Aici, temperaturile din timpul iernii scad sub zero grade Celsius, în timp ce temperaturile din restul anului sunt de asemenea mai mici decât în restul țării, putând fi chiar și cu 10 grade Celsius mai mici”.

+6 FOTO

Proiectul va avea mai multe facilități moderne, printre care și un lac artificial

Proiectul, a cărui construcție se va termina în anul 2026, va avea mai multe facilități moderne. Printre acestea se numără primul resort de ski din istoria Arabiei Saudite și un lac artificial, care va produce energie regenerabilă.

Jocurile Asiatice de Iarnă vor fi gazda a nu mai puțin de 47 de evenimente, dintre care 28 se vor desfășura pe zăpadă și 10 pe gheață. 

Pe munți va fi zăpadă naturală, date fiind temperaturile din această regiune, însă la nevoie va fi folosită și zăpadă artificială, mai arată sursele citate. 

între 8 și 20 de grade Celsiuseste temperatura medie pe timpul iernii în mijlocul Arabiei Saudite

între 19 și 29 de grade Celsiuseste temperatura medie pe timpul iernii pe coastele țării din Golf

+6 FOTO

Ministrul Sportului din Arabia Saudită: „Suntem mândri să vă anunțăm că vom găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029”

Ministrul Sportului din Arabia Saudită, Prințul Abdulaziz bin Turki al-Faisa, a postat, pe contul personal de Twitter, informația că țara din Golf este mândră că va organiza Jocurile Asiatice de Iarnă de peste 7 ani: „Având parte de sprijinul necondiționat al conducerii țării și al Majestății Sale, moștenitorul Coroanei, suntem mândri să vă anunțăm că vom găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029, de la Neom, fiind prima țară din Asia Occidentală care va face asta”.

Precedentele ediții au fost organizate în Japonia, China, Coreea de Sud și Kazahstan

Competiția Jocurilor Asiatice de Iarnă a fost înființată în anul 1982, la sugestia Comitetului Olimpic Nipon, iar prima ediție a fost organizată în anul 1986, la Sapporo. 

Japonia a mai fost gazda acestei competiții în anii 1990, tot la Sapporo, în 2003, la Aomori, și în 2017, în Sapporo și Obihiro. 

China a organizat edițiile din 1996, de la Hirbin, și din 2007, de la Changchun. Ediția din 1999 a fost organizată la Gangwon, în Coreea de Sud, în timp ce în 2011 Jocurile Asiatice de Iarnă au avut loc în Astana și Almaty, din Kazakhstan. 

Citește și alte articole:

Cristi Chivu „principal” la Inter? Panduru și MM Stoica, dialog în contradictoriu despre antrenorul zdrobit aseară de puștii Barcelonei

Mario Mutu, sfat pentru iubita de 18 ani, printre imagini cu tentă indecentă: „Școala nu te ajută să pui pâine pe masă, dar e un mare plus”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
rottwailer
rottwailer  •  05 Octombrie 2022, 17:28

Si Romania va organiza Jocurile Olimpice, de care doriti voi, in anul 4022!

donnie
donnie  •  05 Octombrie 2022, 13:39
Postat de marius1979 pe 05 Octombrie 2022, 12:59

Aia nau apa sa traga la veceu mai de mai multe ori pe zii. Femeia umbla pe strada doar cu voal, si iti taie capu daca Asa Ii convine la MBS si junta lui ca pe vremea lui Vlad Tepes la noi. Dar ei construesc viitorul. Ce prostie. Vine imediat Sumidica sa ne spuna Ce oameni de treaba is astia cu *** pentruca ii da lui niste firfirei

La ei curge petrol la toaleta, nu apa

marius1979
marius1979  •  05 Octombrie 2022, 12:59

Aia nau apa sa traga la veceu mai de mai multe ori pe zii. Femeia umbla pe strada doar cu voal, si iti taie capu daca Asa Ii convine la MBS si junta lui ca pe vremea lui Vlad Tepes la noi. Dar ei construesc viitorul. Ce prostie. Vine imediat Sumidica sa ne spuna Ce oameni de treaba is astia cu *** pentruca ii da lui niste firfirei

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează