SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Dezbatere lansată de Panduru, după premiile oferite fenomenului David Popovici: „Ți se pare normal?”

Basarab Panduru vrea ca autoritățile să păstreze același nivel al recompenselor și în viitor.
Basarab Panduru vrea ca autoritățile să păstreze același nivel al recompenselor și în viitor.

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2022 21:41 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 22:11

David Popovici (17 ani), dublu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, a fost recompensat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler și premiat cu un 200.000 de euro din fondul de rezervă al Guvernului. Basarab Panduru vrea ca autoritățile să păstreze același nivel al recompenselor și în viitor. 

Până la David Popovici, doar 6 sportivi români fuseseră decorați cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler: Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin.

Basarab Panduru: „Ți se pare că e normal? Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile...”

„Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu? E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile.... 

Să nu fiu înțeles greșit. Eu m-am bucurat când am văzut. Mi se pare că nu e doar victoria lui, ci victoria sportului românesc. Dar, de acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice! 

Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni sunt în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a spus Basarab Panduru, la Orange Sport.

Popovici ia mai mult decât medaliații cu aur la JO de la Tokyo

În august 2021, Guvernul României a majorat sumele pe care sportivii români le-au primit după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta premii au fost mai mici decât suma pregătită acum pentru David.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, medaliate cu aur la proba de dublu vâsle, au primit câte 140.000 de euro din partea Guvernului.

CE PREMII AU LUAT ROMÂNII DUPĂ JO

  • Locul I – 140.000 euro
  • Locul II – 112.000 euro
  • Locul III – 84.000 euro
  • Locul IV – 56.000 euro
  • Locul V – 42.000 euro
  • Locul VI – 28.000 euro

Citește și alte știri despre David Popovici:

Dragoș Luscan și secretele din spatele performanțelor lui David Popovici: „A știut mereu: o să câștig, o să dobor recordul, o să stau până târziu. El face regulile”
CM DE NATAȚIE
Dragoș Luscan și secretele din spatele performanțelor lui David Popovici: „A știut mereu: o să câștig, o să dobor recordul, o să stau până târziu. El face regulile”
A pășit pe podium în aceeași zi cu David Popovici și a dat gata întreaga audiență de la Budapesta
CM DE NATAȚIE
A pășit pe podium în aceeași zi cu David Popovici și a dat gata întreaga audiență de la Budapesta

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
gigelos
gigelos  •  25 Iunie 2022, 14:30

In 94 un apartament în centru , 2 camere , cam 7-10.000 dolari .Sa zicem 8 apartamente , azi 1.000.000 euro ...ce frumos vorbim noi de banii și munca altuia și ce ușor e , eu de banii lui Panduru , el de banii lui David

gigelos
gigelos  •  25 Iunie 2022, 14:13

În 94 Panduru a luat cam 70.000 dolari pentru locul 7 la Mondiale . Tot lotul × 70 , oho .Și dolarul era , nu jucărie....70.000 în 94 , probabil 500.000 euro acum dacă nu mai bine .Mie mi se pare foarte mult , pentru eșecul acela ( totuși, ) . O sa spună ca a dat Federația, da, da ...sa fim serioși. O fi mult , puțin ce a primit David , poate au greșit, nu știu...problema e ce rost are discuția asta acum ? Cui folosește? Ca lua 7000 , ok , poate acum Dinamo profita înzecit după aceasta investiție, copii la bazin , bannere pri complex etc ei știu. Ce rost are discuția asta ?

gigelos
gigelos  •  25 Iunie 2022, 13:33
Postat de alenb pe 25 Iunie 2022, 13:00

Pai sa se duca unde vrea. Pana la urma *** i-a oferit toate conditiile, salariu de 7 mii de euro de ma stat, platit pregatire, participare turnee, basca premiu acu de 200 de mii, cam de 10 ori mai mare decat ofera statele din vest. Daca pleca sa faca liceul in sua primea jumate de bursa si se angaja cu jumate de norma, pana nu devii campion nu-ti da nimeni mai mult de ceva frimituri. Da de ce nu-l platiti voi din banii vostrii, faceti cheta, se aduna macar 10 mii de euro?

Tu ai dat un cent , presupunem ca suntem 20 milioane , nu suntem .Poate ai copii , nevasta , parinti , hai 10 centi . Sa vedem cum facem , ti-i trimit eu

Vezi toate comentariile (55)
Comentează
Close