SPORTURI  »  ALTELE  »  BENNY ADEGBUYI - BADR HARI

VIDEO Benny Adegbuyi, probleme din cauza rasismului » Ce dezvăluia campionul român: „Primesc mesaje precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule»”

Badr Hari și  Rico Verhoeve +18   FOTO
Badr Hari și Rico Verhoeve

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 decembrie 2020 10:35 / Actualizat duminica, 20 decembrie 2020 10:58

Benny Adegbuyi (35 de ani), cel care sâmbătă seara l-a învins prin KO pe Badr Hari (36 de ani), povestea în luna iunie a acestui an că a avut de suferit în România din cauza rasismului.

În iunie 2020, Benny vorbea despre problema rasismului, în contextul protestelor „Black Lives Matter” din întreaga lumea și a povestit că și el a avut de suferit, deși este cel mai important kickboxer român.

„În România, eu am avut noroc și nu am resimțit atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic totuși adevărul, să știi că se simte și în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmplă”, a declarat atunci Benny Adegbuyi, potrivit Eurosport. 

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre rasismul din lume

În ianuarie 2019, Benny a fost prezent al GSP LIVE și a dezvăluit cum a fost jignit în România.

„M-am lovit de rasism în România. Și acum mă lovesc, pe rețelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule». E frustrant și dureros! Eu că mă consider român! M-am născut aici și vorbesc românește. E dureros... Cred că rasismul vine din partea celor care nu au educație și nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte țări, în România e mai bine. Nu am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutăți”, spunea Benny în 2019 la GSP LIVE.

VIDEO Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe Badr Hari în Glory 76

Citește și alte știri despre Benny Adegbuyi vs Badr Hari:

VIDEO Benny Adegbuyi, victorie FANTASTICĂ prin KO tehnic în fața lui Badr Hari!

Românca din UFC îi atacă pe cei care l-au criticat pe Benny Adegbuyi: „Să le fie rușine! Au aruncat cu noroi în compatriotul lor”

Daniel Ghiță continuă să-l atace pe Benny Adegbuyi și după KO-ul cu Badr Hari: „Eu nu am respect pentru Benny și nu voi avea nicidoată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
persanu
persanu  •  20 Decembrie 2020, 19:45
Postat de fcotelulgalati pe 20 Decembrie 2020, 11:10

Ce? La noi in Romania rasism? Doamne fereste! Cati "romani verzi" au sarit sa spuna ca ce a facut domnul arbitru nu e rasism cand oriunde in alta parte e clar ca acolo a fost rasism pur? Imi cer eu scuze tuturor persoanelor care au avut de suferit ca nu sunt blonzi, cu ochi albastri , in Romania. Nu toti romanii suntem asa. E ok sa fii diferit, ba chiar cred ca asta ne va ajuta ca natie sa ne dezvoltam.

Ba cumetre ce nu iti este clar ? Lumea intreaga a sarit impotriva lui Coltescu dintr-un singur motiv , ia dat dreptate celui de culoare ceea ce este normal in prima faza. Numai ca oameni care au inteles contextu si s-au interesat de el au inteles ca nu este rasism , chiar oameni care au jucat fotbal si ce sa vezi oameni de culoare. A iesit Radu Paraschivescu si v-a explicat ce inseamna lingvistica , apropo e profesor de lingvistica , adica nu te astepta sa-l cred pe orice negru afon si agramat si sa nu-l cred pe Paraschivescu. Deja marele scandal de la Paris care luase o amploare aproape ca o crima petrecuta in state anul acesta , a inceput sa scada usor usor iar marii inteligenti s-au dat deoparte. Americanii au spus ei insasi despre Barack Obama Avem primul presedinte negru din istorie . Iar pentru orice talamb , fraza asta ar trebui sa ii raspunda la multe intrebari.

persanu
persanu  •  20 Decembrie 2020, 19:41
Postat de ijohn pe 20 Decembrie 2020, 11:25

Romanja este o tara rasista, si nu datorita faptului ca romilor le spunea ***. Ei oricum asa se considera, se mandresc cu asta...chiar nu le place sa li se spuna romi. Dar gandeste-te cate firme au angajati ***, daca vine un *** la angajare nu are nici-o sansa. Asta este rasism, nu ***-urile de care se vorbeste acum. Negrii s-au confruntat cu asta muuuult timp si inca se mai confrunta. Partea proasta este ca se ajunge in extrema cealalta, adica pt a demonstra ca nu esti rasist esti obligat sa angajezi negri/lgbt in detrimentul celor care ar merita acel post. Revenind la Romania...este o tara rasista, chiar daca ne este greu sa recunoastem.

Cumetre incurci borcanele dpmdv. Nu ca nu te angajez ca esti rom , nu te angajez pentru ca , conditia ta , disciplina ta sau felul in care te imbraci ori igiena ta este precara si imi poate dauna firmei . Sunt o gramada de romi foarte tari si destepti angajati , ca sa fi rom nu trebuie sa fi neaparat negru tuci . Am prieten care este profesor de sport , la scoli generale intr-un mare oras din Romania , nu neaparat ca este negru tuci dar iti dai seama ca este rom dar omu se ingrijeste se imbraca frumos , nu epateaza . Am fost la el in casa si nu am simtit niciodata ca sunt intr-o casa de romi , de la vorbit si pana la miros curatenie haine tot. Oameni muncitori care isi vad lungul nasului. Si romanii sunt refuzati la interviuri pe diferite motive , evident ca majoritatea angajatorilor nu le spune ca sunt refuzati ca miros urat sau ca imbracamintea lor nu este adecvata locului de munca sau ca chiar daca are 12 clase si facultate cand deschid gura parca cei mai grei 5 ani din viata lor au fost in clasa 1. A fi rom nu inseamna neaparat ca un refuz sa insemne rasism , pentru ca din acelasi motive se intampla si cu romanii. Imagineazati ca te serveste la masa in Mc Donalds o doamna la 50 de ani cu parul impletit cum il au romii si vreo camasa din traditia lor.Nu este placut din cauza istoriei lor si din cauza celor care le strica imaginea in mod frecvent , altfel orice traditie are lucruri extraordinare.

cneius
cneius  •  20 Decembrie 2020, 19:15

«Negrule» nu e rasism !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close