SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

Camelia Potec e șocată: „Îmi vine să plâng! Sportivii nu au voie în bazine, dar Iohannis deschide plajele”

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2020 20:15

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, s-a revoltat după ce oficiali din Ministerul Sănătății i-au transmis că bazinele de înot vor rămâne închise și de la 1 iunie. 

Situația bazinelor de înot este una incertă. Camelia Potec spune că acestea vor rămâne închise, dar premierul Ludovic Orban a oferit declarații mai optimiste. Conform președintelui PNL, sportivii profesioniști vor putea beneficia de spațiile de antrenament în condiții speciale.

Camelia Potec: „Sunt șocată și bulversată”

„Am avut azi o întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi, din păcate, sunt şocată şi bulversată de ceea ce se întâmplă. Pentru că am avut nişte discuţii înăuntru în care ni s-a spus că nu se pot deschide bazinele pentru sportivi, pentru că prin apă se transmite foarte, foarte rapid virusul COVID-19. Am întrebat acolo de ce sportivii de performanţă nu pot avea acces la bazine, cu reguli stricte de igienă, dar alţii vor putea să intre, de exemplu, să înoate în mare, unde nu există apă cu clor, nu există reguli, unde te poate lovi un val şi contactul între persoane este foarte posibil”, a afirmat Potec pentru Agerpres.

Potec: „Unii spun un lucru, președintele spune altceva”

„Specialiştii de la Ministerul Sănătăţii mi-au garantat că nici nu se pune în discuţie să se deschidă plajele şi să se intre în apă la mare. Iar la cinci minute după ce am ieşit din întâlnirea de la minister aflu că preşedintele Iohannnis a anunţat deschiderea plajelor la mare începând cu 1 iunie. Deci Ministerul Sănătăţii ne spune nouă că înotul este foarte, foarte periculos, că virusul se transmite uşor prin apă, iar în acelaşi timp preşedintele deschide plajele. Unii spun un lucru, preşedintele spune altceva", a încheiat Potec.

„Mie îmi vine să plâng, pentru că şi dacă accept argumentul că virusul se transmite foarte uşor prin apă, mi s-ar părea normal ca această regulă să se aplice pentru toată lumea. Nu unii, şi mă refer aici la toată populaţia, să aibă acces la plaje şi să poată înota în mare, iar sportivii de performanţă, care şi-au dedicat viaţa sportului pentru a-şi reprezenta ţara, să fie blocaţi în casă şi să nu se poată pregăti în bazine”
- Camelia Potec

VIDEO / Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre coronavirus:

Sălile de fitness din România se redeschid în condiții speciale! Anunț de ultimă oră

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  28 Mai 2020, 21:27

pai dasteapto baza de natatie e un spatiu inchis si plaja e afara-n aer liber, d-aia ai bibilica sa o folosesti...

432585013533469
Mihai Ungureanu  •  28 Mai 2020, 21:22

Am lucrat pe contract la o statie de epurare a apelor in Olanda,unde la un moment dat sa pus in discutie problema contaminarii cu covid prin apa.A fost o discutie la nivel inalt,o saptamana,rezultatul a fost"sanse minime de contaminare ".Doar in Romania se poate declara ca apa are covid.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează