SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Canotajul a reînviat » Cel mai bun an după mai bine de un deceniu

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2017 14:28

În cel mai bun an al canotajului din ultimii 12 ani, românii au cucerit 21 de medalii, între care 11 de aur.

România a terminat sezonul 2017 de canotaj cu un Campionat Mondial de seniori în care a câștigat două titluri mondiale, ambele la feminin: barca de 8 plus 1 și cea de două vâsle, categorie ușoară.

Din 2001 canotajul românesc nu mai câștigase două medalii de aur, într-o competiție mondială de seniori! "Medaliile anunță nașterea unei noi generații de campioni în canotajul românesc", spune mândră Elisabeta Lipă. Oficialul FRC e mulțumită nu numai pentru medalii.

"Am văzut fete unite, fețe determinate, care au murit în barcă și apoi au înviat pe podiumul de premiere, cu aurul la gât. Am trăit la intensitate maximă cursa, recunosc, am plâns. Mă bucur pentru bucuria lor", a declarat șeful FRC.

Începem să contăm din nou, să revenim unde am mai fost. "Optul băieților a făcut o cursă foarte bună, băieții de la dublu rame s-au întrecut pe ei, deși sunt foarte tineri", a subliniat Elisabeta Lipă.

Băieții au ocupat locul 5 la proba de 8+1 și locul 7 la dublu rame.

21 de medalii, 11 de aur!

La toate cele patru competiții internaționale majore care au avut loc în 2017, România a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimul timp. A adunat un total de 21 de medalii, dintre care 11 au fost de aur.

La seniori, la Campionatele Europene de la Racice (Cehia), din luna mai, "tricolorii" au cerit 4 medalii, între care 3 de aur și una de argint, clasându-se pe locul 2 pe națiuni, la final!

Au urmat Mondialele de tineret (sportivi sub 23 de ani), de la Plovdiv (Bulgaria), acolo unde românii au cucerit două titluri și alte două medalii de argint. La final, în clasamentul pe medalii, România a terminat pe 4.

Cronologic, au urmat Mondialele de juniori din Lituania, de la Trakai. Acolo România a fost prima în clasamentul pe medalii, cu 2 medalii de aur, 2 de argint și tot 2 de bronz. Schimbul de generații era pe mâini bune.

Cireașa pe tort a fost Mondialul de seniori de la Sarasota în care România a cucerit alte două titluri mondiale. "Aceste rezultate ne dau speranțe că suntem pe drumul cel mai bun spre Tokyo 2020. Trebuie să avem grijă de tineri, să-i creștem, pentru a avea cu ce schimba generațiile viitoare", a încheiat Elisabeta Lipă. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  10 Octombrie 2017, 12:08

Nici o vorba despre antrenori. Alo, d-na Lipa, tinerii astia sunt de capul lor???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează