SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE

Ce urmează pentru David Popovici » 3 concursuri majore în 60 de zile!

David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, +26   FOTO
David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta,

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 21:30 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 22:16

David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după o luptă fantastică în finala probei de 100 de metri liber. 47.58 a fost timpul reușit de sportivul în vârstă de 17 ani, care va concura și în următoarele 3 luni.

  • În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
  • Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!
  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație.

Ce urmează pentru David Popovici, după triumful de la Campionatele Mondiale de natație

Ce spun cifrele despre o cursă istorică
TOLO.RO
Ce spun cifrele despre o cursă istorică

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo a fost doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe la: 

  • Campionatele Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

VIDEO. Cursa câștigată miercuri de David Popovici la Campionatul Mondial de la Budapesta

FOTO. Cele mai tari imagini din Ungaria surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

+22 FOTO

Podiumul probei de 100 metri liber

Ce urmează pentru David Popovici » 3 concursuri majore în 60 de zile!

Mai multe știri despre David Popovici:

Miracolele lui Popovici, rezumate perfect într-un meme pentru eternitate al Comitetului Olimpic Internațional
CM DE NATAȚIE
Miracolele lui Popovici, rezumate perfect într-un meme pentru eternitate al Comitetului Olimpic Internațional
David Popovici, prima reacție după aurul cucerit la 100m liber: „E doar începutul! Sper că milioane de români m-au urmărit și că i-am făcut mândri”
CM DE NATAȚIE
David Popovici, prima reacție după aurul cucerit la 100m liber: „E doar începutul! Sper că milioane de români m-au urmărit și că i-am făcut mândri”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
wally77
wally77  •  23 Iunie 2022, 07:05
Postat de cirus11 pe 22 Iunie 2022, 22:43

Ok, ati spus ce competitii urmeaza dar la ce probe o sa participe?? tot doar 100 si 200?

Doar 200 și poate 100

MaxiP
MaxiP  •  23 Iunie 2022, 01:21

Fără sa vreau să-i iau din merite, bineînțeles ca e extraordinar sa fii dublu campion mondial, dar lăsați-o mai ușor cu singurul care a câștigat probele de 100 și 200... Sunt probele alese comparativ de voi, ați preluat ideea din atletism, care e un alt sport. La înot, în probele de liber, exista și proba de 50 metri, ce sa vezi la ultimele 2 Mondiale, Caleb Draessel a câștigat, la ambele ediții, probele de 50 și 100, practic cele mai de sprint probe. Deci performanta lui Popovici, desigur uluitoare, nu e chiar atât de unica în istorie. Ceea ce nu s-a întâmplat din 73', nu s-a întâmplat tehnic în exact cele 2 probe, dar au fost care au câștigat 2 probe legate de sprint. Practic ceva unic ar fi dacă cineva ar reuși sa lege cele 3 probe de sprint, 50, 100 și 200 liber. Asa cum de pilda a existat recent înotător care a câștigat probele de cursa lunga legate, 400, 800, 1500 liber. Nu cred ca e cazul sa ducem totul în extrem, performanta e extraordinara, dar nu e unica, nu mai duceți totul în extrem!

MaxiP
MaxiP  •  23 Iunie 2022, 01:13

Eu cred ca poate sari peste Europenele de Juniori, e dublu campion mondial, e un nivel prea scăzut pentru a mai participa. Pentru el, ma refer.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează