SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Colaps pentru Garry Kasparov, la întoarcerea în șah: a suferit cea mai dură înfrângere a unui campion mondial!

Rusul Garry Kasparov, văzut de mulți drept cel mai mare jucător de șah din istorie, foto: Imago
Rusul Garry Kasparov, văzut de mulți drept cel mai mare jucător de șah din istorie, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 iulie 2021 10:04 / Actualizat vineri, 23 iulie 2021 10:22

Rusul Garry Kasparov, văzut de mulți drept cel mai mare jucător de șah din istorie, a suferit una dintre cele mai dure înfrângeri din istorie la mijlocul acestei luni. 

Proaspăt reîntors în circuit, fostul campion mondial a câștigat o singură partidă în etapa din Zagreb din Grand Chess Tour, a remizat de 3 ori și a pierdut de alte 14 dăți. 

La Zagreb s-a jucat blitz de 5 minute, un sistem în care Kasparov obișnuia să își domine adversarul, dar acum rusul în vârstă de 58 de ani nu a reușit de multe ori să-și gestioneze timpul și a jucat multe deschideri considerate depășite în șahul modern, notează Guardian

Colaps pentru Garry Kasparov, la întoarcerea în șah: a pierdut în 7 mutări

Dar cea mai dezastruoasă evoluție a lui Kasparov a avut loc în meciul contra numărului 6 mondial, Shak Mamedyarov. A fost cea mai rapidă înfrângere din istoria șahului pentru un jucător care a fost campion mondial. Kasparov a abandonat jocul la mutarea a 7-a. 

„Probabil aș fi putut să mă pregătesc mai bine, dar marea mea problemă este că trebuie să fac multe lucruri diferite simultan. Azi țin un discurs despre securitate cibernetică, apoi trimit mesaje pentru disidenții din Iran, iar apoi trebuie să înfrunt cei mai bun șahiști din lume”, a explicat Kasparov. O analiză video a meciului poate fi urmărită în video de mai jos. 

  • Garry Kasparov este al 13-lea campion mondial la șah, a deținut titlul din 1985 până în 2000. El dominat șahul timp de peste 20 de ani: a urcat în clasamentul mondial în 1984 și a rămas cel mai puternic jucător de șah din lume până în 2006. În 2000, Kasparov a atins un record de 2856 de puncte, un record depășit doar de Carlsen.

Rusul se va prezenta și la Chess960 (sistem FischerRandom), în septembrie. Acolo, piesele sunt amestecate pe tablă, așa că deschiderile tradiționale nu au relevanță. 

Și Magnus Carlsen a pierdut în 4 mutări. Dar fiindcă așa a vrut

Norvegianul Magnus Carlsen, actualul campion mondial, și-a cedat în mod deliberat regina și a abandonat după 4 mutări, anul trecut, în cadrul Chessable Masters online. A fost un act de sportivitate, după ce locul 3 mondial, chinezul Ding Liren, pierduse meciul anterior din cauză că se deconectase de la internet. Magnus Carlsen a primit un premiu de fair-play din partea FIDE. 

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE  ȘAH: 

Serial GSP despre șah, după succesul Netflix cu „The Queen’s Gambit” » Episodul 10: Omul împotriva mașinii: Kasparov Kasparov Kasparov vs Deep Blue

Serial GSP despre șah, după succesul Netflix cu „The Queen’s Gambit” » Episodul 8: Confruntarea Karpov – Kasparov: epoca de glorie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
adwd
adwd  •  26 Iulie 2021, 06:46

toata stima pentru jucatori dar este un joc nu un sport. in logica asta o sa ajunga texas hold em la olimpiada ca vad ca au ajuns si trotinestii olimpici. pe cand fortnite call of duty si alte dracii ? cat de curand o sa avem olimpiada online.

248373229861584
Dumitrusunica Dumitrusunică  •  23 Iulie 2021, 18:52

Șahul, un joc de vis!

248373229861584
Dumitrusunica Dumitrusunică  •  23 Iulie 2021, 18:50

Cred că Kașparov ar trebui să lase politică și să se concentreze pe șah!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează