SPORTURI  »  ALTELE  »  MTS

”Concurs special pentru pila Ioanei Bran!" » Elena Iancu a fost păstrată ca șef de cabinet de către noul ministru al sportului și își consolidează postul în instituție

Elena Iancu (dreapta), alături de fostul ministru al sportului, Ioana Bran (centru)
Elena Iancu (dreapta), alături de fostul ministru al sportului, Ioana Bran (centru)

Articol de , - Publicat marti, 18 decembrie 2018 09:00

Unele nume rămân în MTS indiferent de ministru. Ultimul este cel al Elenei Mirabela Iancu, prietena fostului ministru Ioana Bran.

Iancu, în vârstă de 31 de ani, ajunsă șefă de cabinet la MTS cu zero experiență în sport, angajată în 1 martie și apoi reangajată pe un salariu mai mare de fosta șefă, rămâne în minister! 

Mai întâi, pentru moment, ca șefă de cabinet. Apoi, de la 19 decembrie, pe un alt post, pe care, spun oamenii din strada Vasile Conta, "îl va suspenda pentru momentul în care nu va mai fi șefă de cabinet!". 

Inspector clasa I

Mâine, Elena Iancu va participa la concursul pentru ocuparea postului de "inspector clasa I grad profesionaI asistent". 

Dosarul ei a fost deja admis, împreună cu cel al unei alte candidate, Melania Sabău, despre care oamenii din MTS susțin că nu a avut legături cu vechea administrație. Foaia e afișată deja la avizierul din fața sediului ministerului din apropierea hotelului Intercontinental. 

Astfel, susțin aceleași surse GSP, Iancu își va securiza postul în minister

Reangajată: 300 de euro în plus

În august, Gazeta Sporturilor prezenta artificiul prin care Ioana Bran o reangaja pe Elena Iancu la MTS, deși ea era deja șef de cabinet, pentru a primi 1.500 de lei în plus la salariu. "Elena Iancu a primit o ofertă de job mai bună în Constanța și și-a dat demisia, dar apoi a revenit asupra deciziei și a rămas la cabinetul ministrului Ioana Bran", explica atunci Andrei Nourescu, consilierul ministrului. 

În martie, șefa de cabinet a Ioanei Bran fusese angajată pe un salariu în jur de 4.300 lei brut, iar din august, conform Ordinului, reangajată pe funcția de director cabinet, gradația 2, cu un salariu brut lunar de 5.876 lei.

De la ticketing agent la consilier parlamentar

Mai mult, Iancu face parte din mai multe Consilii de Administrație la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului. Gazeta a scris despre cum tânăra a fost introdusă în CA de la BTT Perla Costineștiului, conform hotărârii Adunării Generale din 14 martie 2018.

Absolventă de științe economice la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, facultate privată de la malul mării, Iancu a fost, până acum, inspector resurse umane la CNADNR, ticketing agent în domeniul privat, la Eximtur, administrator la compania SC Princess Active Company SRL și, înainte de MTS, consilier parlamentar la cabinetul Ioanei Bran.

Gazeta i-a trimis întrebările și șefei de cabinet MTS, însă aceasta nu a răspuns până la închiderea ediției.

"Am ajuns consilier parlamentar așa cum ajunge toată lumea. M-am dus acolo și am ajuns consilier la Ioana Bran"
Elena Iancu, în martie, pentru GSP

"O păstrez până la reorganizarea de după Sărbători"

Ministrul Constantin Bogdan Matei spune că Elena Iancu încă este șefă de cabinet pentru că sosirea sa a fost una bruscă.

- Domnule ministru, am văzut că ați păstrat-o ca șefă de cabinet pe doamna Elena Iancu...
- Da, este adevărat. 

- Din ce motiv? Știm că era prietenă cu doamna Bran.
- Da, dar aveam nevoie de continuitate. Venirea mea s-a produs foarte din scurt, avem nevoie să facem această trecere. Dar, vă asigur, după perioada Sărbătorilor vom face o reorganizare la nivel de minister.

- Am văzut că dânsa a fost admisă la un concurs pentru un alt post, concurs programat pe 19 decembrie...
- Așa...

- Iar colegii dumneavoastră din MTS spun că ar fi cu dedicație.
- Exclus! Exclus așa ceva! În orice caz, ministrul nu se poate implica în niciun astfel de concurs. Iar eu militez pentru transparență totală în mandatul meu.

Dosarul Elenei Iancu pentru concursul de mâine, admis

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Decembrie 2018, 11:06

Misoginilor! Susțineți că femeile nu-s capabile să ocupe funcții publice?! Huooo!!!:)))))

771545396317549
Eugen Iustin  •  18 Decembrie 2018, 09:28

Cand mai dati vina pe straini pentru halul in care a ajuns tara asta, nu uitati ce oameni a adus psd in functiile cheie(si nu numai). De aici ni se trage, ce tara normala sa ai cand o ai pe dancila prim-ministru? Ce sport sa mai ai cand tufa asta a fost ministru? Etc.

mihai_luchian
mihai_luchian  •  18 Decembrie 2018, 09:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează