SPORTURI  »  ALTELE  »  CM CANOTAJ

Corespondență din Bulgaria » Au câștigat 3 curse la Plovdiv și au o poveste specială: li s-a spart barca înainte de Mondial!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 12:25

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, băieții din barca de dublu rame, au câștigat trei curse la Plovdiv. Înainte de Mondiale, românii au spart barca de concurs pe lacul Snagov și au trebuit să o schimbe.

Primii sportivi din delegația României care au ajuns la Plovdiv au fost băieții din barca de dublu rame. La ultimele antrenamente pe lacul Snagov, cei doi au avut un accident și barca s-a spart!

"Am fost supărați, la început, pentru că era o barcă bună, ne obișnuiserăm cu ea. Dar am luat totul ca un lucru pozitiv, în sensul că s-a spart ghinionul. Am venit în Bulgaria cu noua barcă și am încercat să ne acomodăm rapid", a dezvăluit strocul Ciprian Tudosă.

Totul a funcționat exact pentru "tricolori". Au câștigat cursa din serii, apoi în sferturi, iar vineri s-au impus și în semifinale. O cursă dominată de la un capăt la altul, în care lupta pentru întâietate s-a dat în trei, cu Spania și Noua Zeelandă. "Toate cursele au fost strânse, la bătaie. Mai întâi cu Spania, apoi cu Marea Britanie, acum cu Noua Zeelandă. Am căpătat însă multă încredere și ne simțim capabili de un rezultat mare", a adăugat Cozmiuc.

Ciprian dezvăluie că simte panica în rândul adversarilor. "Îi simim destul de agitați, dar noi am învățat ceva: capul în barcă, menținem viteza, și încheiem în forță, cu finalul".

Locul 3 la Europene, Cosmin și Marius speră la mai mult de la Mondiale. "Ne bucurăm că toate bărcile băieților sunt în finală. Am redevenit o putere în canotaj. Totul s-a schimbat de când a venit antrenorul italian". Nu cred însă că pot să-l mulțumească pe Colomonici.

"Mulțumirea lui e doar aurul la Tokyo. Mereu ne spună că la Europene și Mondiale, cursele sunt pentru a căpăta experiență și a ne crește încrederea", încheie Ciprian Tudosă

Clasament semifinale
1. România 6:20,37
2. Spania 6:22,01
3. Noua Zeelandă 6:22,20
4. Serbia 6:23,71
5. Cehia 6:37,03
6. Belarus 6:39,03

Finala, sâmbătă, ora 11:46
Culoarul 1 Canada
Culoarul 2 Spania
Culoarul 3 ROMÂNIA
Culoarul 4 Croația
Culoarul 5 Franța
Culoarul 6 Noua Zeelandă

Alte două finale sâmbătă

România va mai avea două bărci în finalele de sâmbătă. Campioanele mondiale, fetele de la dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Lehaci-Cozmiuc și Gianina Beleagă, vor încerca să-și păstreze titlul obținut anul trecut la Sarasota.

Cursa va începe la ora 12:01. Și băieții de la patru rame (Mihăiță Țigănescu, Ciprian Huc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu), campioni europeni la Glasgow, au speranțe îndreptățite la un loc pe podium, în Bulgaria. Cursa lor va începe la ora 12:46. 

Vezi și: Corespondență din Bulgaria // Două vâsle ridicate în aer » Prundeanu și Enache au reușit calificarea în finala mondială de la Plovdiv

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
antishtoia
antishtoia  •  14 Septembrie 2018, 13:24

La ce ora ziceti ca incepe cursa asta?! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zagna
zagna  •  14 Septembrie 2018, 13:10

Atentie la finalul alambicat al articolului !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează