SPORTURI  »  ALTELE  »  REACȚIE

COSR, reacție în cazul vaccinărilor fictive din Prahova: „Am aflat din presă. Vom lua imediat măsura de suspendare din lotul olimpic”

Sursă foto: cosr.ro
Sursă foto: cosr.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 16:33 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 16:37

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță că va manifesta zero toleranță față de orice membru al vreunul lot olimpic care a încălcat prevederile legale privind vaccinarea. Momentan, autoritățile n-au oferit nicio înștiințare despre cazul vaccinărilor fictive din Prahova.

Conforn news.ro, un sportiv care a reprezentat România la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, la concursurile de sanie, şi soţia lui, membru PNL şi consilier local la Sinaia, apar ca suspecţi în dosarul privind eliberarea certificatelor false de vaccinare anti-COVID în judeţul Prahova.

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a aflat din presă de situația creată de eliberarea unor certificate false de vaccinare, furnizate de un cadru medical din județul Prahova, și de suspiciunea că, printre persoanele vizate se află și membri ai unui lot olimpic. Menționăm că până la emiterea prezentului comunicat, COSR nu a fost informat de organele de cercetare despre numele celor vizați în articolele de presă. 

În consecință, Comitetul Olimpic și Sportiv Român așteaptă clarificarea situației pentru a lua imediat măsura de suspendare din lotul olimpic a celor care au încălcat prevederile legale. COSR a facilitat încă din luna februarie 2021, prin Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, vaccinarea sportivilor din loturile olimpice de vară dar și a celor din loturile olimpice de iarnă. 

Misiunea Tokyo 2020 a Team Romania a fost una de succes, niciun sportiv român nu a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în timpul Jocurilor Olimpice din acest an. Comitetul Olimpic și Sportiv Român rămâne consecvent politicii sale de responsabilizare a fiecărui membru al Mișcării Olimpice, de susținere a măsurilor și normelor în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul emis de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. 

Membrii unui lot olimpic au încercat să obțină certificate de vaccinare fictive, în Prahova

Membri ai unui lot olimpic al României fac parte din cei care au vrut să obțină dovada falsă că au făcut cele două doze, în dosarul vaccinărilor fictive din Prahova.

Au apărut interceptările unor discuții ale inculpaților se arată în motivarea judecătorilor, conform Agerpres.

„La data de 14.07.2021, ora 15:11:00, XX îl sună pe acesta să confirme faptul că el este încă interesat de vaccinarea fictivă, însă naşul său, un domn pe nume X, deşi plătise pentru obţinerea a două adeverinţe fictive, 'îşi vrea banii înapoi'”, mai arată anchetatorii. 

Procurorii din Prahova care se ocupă de dosarul certificatelor de vaccinare anti-COVID false fac referire la „un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă”, în urma căruia zeci de persoane au primit astfel de documente, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

În total, patru persoane, între care trei asistenți medicali, au fost reținute de către procurorii de pe lângă Tribunalul Prahova, sub acuzația că au eliberat certificate false de vaccinare anti-COVID. Aceștia au fost puși sub control judiciar. Decizia instanţei nu este definitivă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează