SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Sportiv român, derapaj incredibil la adresa unui jucător din Asia » Replica șocantă care s-a auzit în timpul meciului + Reacția Federației

Cristian Pletea // foto: Imago
Cristian Pletea // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 08 martie 2021 15:03 / Actualizat luni, 08 martie 2021 16:48

Cristian Pletea, 20 de ani, a avut un derapaj incredibil în cadrul turneului de tenis de masă WTT Middle East Hub-WTT Star Contender de la Doha, din Qatar, în timpul meciului cu Cheng-Ting Liao (26 de ani), din Taiwan.

Parte a lotului național al României, Cristian Pletea participă în această perioadă la turneul de tenis de masă de la Doha. Duminică, Pletea a fost autorul unui derapaj vulgar la adresa taiwanezului Cheng-Ting Liao, pe care l-a înfruntat în turul doi al calificărilor, informează Libertatea.

După ce a pierdut primul set al meciului la avantaj, 11-13, românul i-a adresat adversarului o serie de cuvinte oribile: „Dacă-i f*** una în freză îi sare și capul, și paleta. P*** pe rasa lui”, sunt cuvintele care se aud într-o înregistrare ajunsă pe rețelele de socializare.

În cele din urmă, meciul a fost pierdut de Pletea, scor 1-3 (11-13, 14-16, 11-9, 8-11).

Reacția FRTM după ieșirea lui Cristian Pletea: „Îi pare rău”

Beatrice Romanescu, directorul de marketing al Federației, cunoaște cazul și descrie ieșirea lui Pletea drept „nepotrivită”. 

„A fost o ieșire total nepotrivită. Nu vreau să-i găsesc circumstanțe, dar vine după an greu, fără meciuri. Iar în Qatar, jucătorii stau în condiții de izolare, sală, masă, camera de hotel și atât. În plus, la sfârșitul acestei săptămâni, tot la Doha, Cristi are calificările pentru Mondiale, competiție care e criteriu pentru participarea la Jocurile Olimpice la simplu masculin. După cum se știe, echipa feminină și Berni Szocs și Eliza Samara au obținut deja biletele pentru Tokyo.

Cristi Pletea a venit la concursul din Qatar cu o accidentare la spate. A făcut RMN, nu era nimic foarte grav și a intrat la acest turneu. A crescut presiunea și dorința lui de a se califica e mare. De-a lungul timpului, i-am atras atenția referitor la comportamentul lui, acea exteriorizare aproape incontrolabilă la masa de joc. Există un psiholog la lot, lucrează intens cu Cristi”, a declarat directorul de marketing al Federației Române de Tenis de Masă pentru Libertatea.

Ieșirile lui au fost în văzul lumii. Îi pare rău! Are tot viitorul înainte, este extrem de talentat, muncește din greu, dar trebuie să învețe să-și controleze reacțiile. El nu se concentrează pe meci, chiar jocul cu taiwanezul putea fi câștigat. A pierdut numai din cauza nervilor, din cauza acelei stări de iritare permanentă.
- Beatrice Romanescu

Nu este prima dată când Pletea este autorul unor ieșiri necontrolate. Cristian a comis-o și anul trecut, la Naționalele de la București și la Openul Germaniei. Cazurile sunt prezentate de Libertatea AICI.

VIDEO. Rezumatul meciului Cristian Pletea - Cheng-Ting Liao

Citește mai multe știri din sporturi:

VIDEO+FOTO Spectacol total în NBA All-Star Game » Cine a fost MVP și ce premii s-au oferit

Povestea secundului de la Vâlcea, Goran Kurtes, fratele fostului antrenor de la HCM Constanța, Zoran Kurtes, decedat în 2010

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
adriannn19
adriannn19  •  09 Martie 2021, 22:46

Oameni buni, nu inteleg ce sunt cu stirile acestea! Cei care comenteaza sunt cei care nu au facut performanta de un sport in viata lor, ca sa vada presiunile ce sunt la un astfel de eveniment! Nu trebuie judecat dupa cateva vorbe zis in gol. Nu a omorat pe nimeni, hoo!! Ia uitati voi la jucatori de masa renumiti precum: Chen Weixing, Werner Schlager, Michael Maze si dupaia mai vorbim.

teddybear
teddybear  •  09 Martie 2021, 12:57

Voi,astia care sunteti asa de sfatosi si echilbrati...daca ati fi trait in vremea lui Isus,ati fi luat piatra si ati fi aruncat,crezandu-va fara de pacat.Pun pariu ca nu ati facut in viata voastra performanta.Nu stiti decat sa stati pe margine si sa va dati cu parerea libidioasa,despre corectitudine,atunci cand se arunca cu noroi...si cand performanta straluceste,intindeti mainile *** sa o atingeti. Maine,daca ajunge campion olimpic,va puneti insigne cu el in piept.Daca l-ar fi injurat in fata,poate am fi avut ce discuta,ce a surprins microfonul unei camere este numai ceea ce voi faceti sau spuneti zi de zi,fara presiunea imensa a unei competitii.*** patratica voastra,mica si insalubra,unde va credeti drepti si corecti dar e plina de gunoaiele voastre mentale

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1065808933555529
Andrei Preda  •  09 Martie 2021, 02:31
Postat de 81mada pe 08 Martie 2021, 23:13

Era un mesaj catre cei ce comenteaza la acest articol!

Se comporta in acelasi stil in care si joaca , precum miki : submediocru ...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează