SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

CUPA MONDIALĂ CANOTAJ. Bărci schimbate » Tot ce trebuie să știi despre România la Cupa Mondială la canotaj

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 09:59

România participă cu șase echipaje la Cupa Mondială de la Linz (Austria), care începe astăzi. Componența ambarcațiunilor a fost mult schimbată față de anul trecut.

Șase bărci românești se vor alinia la start, începând de azi, și până duminică, la întrecerile etapei a doua a Cupei Mondiale, care va avea loc la Linz (Austria). Cinci ambarcațiuni vor fi la feminin și una singură la masculin.

Campioanele mondiale la start

Campioane mondiale la Sarasota (SUA) în proba de dublu vâsle, categorie ușoară, Gianina Beleagă și Ionela Livia Cozmiuc vor lupta la Linz cu alte 16 bărci pentru un loc pe podium. Cele mai tari adversare, vicecampioanele lumii, neozeelandezele McBride și Kiddle. Bronz la Sarasota, barca SUA vine cu o altă componență la Cupa Mondială din Austria.

Scimbări majore în barca de 8 plus 1 a României, și ea campioană mondială anul trecut. După ce trei dintre fetele care au concurat la Sarasota au renunțat la canotaj, antrenorul Mircea Roman a trebuit să schimbe din mers.

Mihaela Petrila, Adelina Boguș și Laura Oprea au fost înlocuite astfel cu campioanele europene din barca de patru rame Ana Ligia Pop, Beatrice Parfenie și Cristina Georgiana Popescu . Celelalte componente au rămas aceleași: Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Denisa Tâlvescu și cârmăcița Daniela Druncea.

Șase bărci sunt înscrise la Linz în proba regină a canotajului, astfel că fetele nu vor avea de tras în calificări, ci doar în cursa pentru stabilirea culoarelor.

Miza pe tinere

Celelalte bărci feminine prezente la Linz vor strage în premieră, la o Cupă Mondială. La dublu rame vor lua startul Andreea Budeanu și Amalia Bereș care vor avea o concurență serioasă, cu alte 14 bărci la start. între acestea, campioanele mondiale, Gowler și Prendergast din Noua Zeelandă.

La patru rame România merge în componența: Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina Cașu și Roxana Parașcanu, iar barca de patru vâsle va miza pe Elena Logofătu, Nicoleta Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile. Câte 12 bărci sunt înscrise la start în fiecare dintre cele două probe.

Singura ambarcațiune masculină în Austria va fi cea de patru rame în componența Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc și Mihăiță Țigănescu.

România speră să prindă cel puțin două podiumuri, în perspectiva Campionatelor Mondiale și Europene din acest an, care vor avea loc la Plovdiv, respectiv Glasgow.

2 titluri mondialea obținut România la ediția precedentă. La Europene, "tricolorii" au câștigat trei medalii de aur și una de argint

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează