SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE ÎNOT

UPDATE David Popovici s-a retras din finala de la 400 de metri liber! Informații de ultimă oră obținute de trimișii speciali ai Gazetei la Roma

David Popovici // foto: Raed Krishan, GSP
David Popovici // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 17 august 2022 12:31 / Actualizat miercuri, 17 august 2022 13:39

David Popovici (17 ani) s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, deși se calificase, în această dimineață, cu timpul de 3:47.99 minute, al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Finala era programată în această seară, de la ora 19:53

UPDATE - Cum explică Adrian Rădulescu retragerea lui David Popovici

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a explicat de ce s-a retras sportivul în vârstă de 17 ani din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de Înot de la Roma: 

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic. Probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe și vrem să mai facem lucruri bune în continuare. 

A fost multă emoție la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la București numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”.

UPDATE - David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici nu va concura până la urmă în finala probei de 400 de metri liber, acolo unde se calificase cu al patrulea cel mai bun timp. Din informațiile obținute de corespondentul GSP la Roma, campionul european la 100 și 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit. Cursa de 400 oricum nu era un obiectiv pentru David și antrenorul lui.  Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internațional în această probă, la care a participat în premieră. 

David Popovici s-a retras din finala de la 400 de metri liber! Informații de ultimă oră obținute de trimișii speciali ai Gazetei la Roma
Cei opt înotători care vor lupta pentru medalii în finala la 400 de metri liber

David Popovici se calificase în finala probei de 400 de metri liber

Deși a concurat în premieră în proba de 400 de metri liber, David a câștigat seria 1 fără emoții, cu timpul de 3:47.99 minute. Al doilea din serie, luxemburghezul Pit Branderburger, a încheiat cei 400 de metri la 11.74 secunde după David!

David Popovici a fost cel mai rapid înotător dintre cei care au intrat în primele 4 serii. Trei sportivi din ultima serie l-au întrecut. A intrat astfel în finală cu al patrulea cel mai bun timp! 

David Popovici s-a retras din finala de la 400 de metri liber! Informații de ultimă oră obținute de trimișii speciali ai Gazetei la Roma
Rezultatele din seriile probei de 400 de metri liber
  • 1:51.59 a fost timpul lui David Popovici după 200 de metri. 
  • După 100 de metri, David avea peste 3 secunde în fața luxemburghezului Pit Brandenburger.
  • Ora 10:27 - START în seria 1. David a încheiat prima jumătate de bazin (50 de metri) în 25.20 secunde. 
  • Ora 10:26 - Concurenții din prima serie, inclusiv David Popovici, au intrat în bazin. 
  • David a concurat în seria 1, pe culoarul 3. În total sunt 5 serii.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a intrat în prima serie a calificărilor, cea mai modestă, formată din doar trei înotători, alături de luxemburghezul Pit Brandenburger și albanezul Franc Aleksi. Popovici a fost distribuit aici pentru că nu mai concurase niciodată în această probă și nu avea un timp anterior de referință.

VIDEO Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici și marele merit al Cameliei Potec

Citește și alte știri din sportul românesc: 

VIDEO Sorana Cîrstea, victorie mare la Cincinnati! A învins-o pe campioana olimpică de la Tokyo

David Popovici dezvăluie discuția avută cu antrenorul său înainte de aurul european: „Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
ceaiuri
ceaiuri  •  17 August 2022, 19:51

o decizie normala(tintele au fost 100si 200)unde a obtinut maxim din ce se putea obtine,mai tarziu cred ca o sa incerce 100,200fluture(daca tot a citit cartea lui M .Phelps de 2 ori..sau poate alt procedeu...mai putin 50m)sigur se ghideaza dupa cateva idei pe care in viitorul apropiat o sa le puna in practica...felicitari pt un european de succes

emil1986
emil1986  •  17 August 2022, 14:50
Postat de Mandpv64 pe 17 August 2022, 14:28

Ba gabita,ai plătit tu vreun ban să -l vezi pe "înfumurat"??Tu n -ai bani de pâine...

Cred ca acest gabi2020 e un om din redactie care da aceste mesaje, si cu Simona face la fel, pentru ca cei care intra sa-i raspunda, astfel traficul e mai mare.

emil1986
emil1986  •  17 August 2022, 14:44
Postat de Mandpv64 pe 17 August 2022, 13:29

Pe puștiul ăsta fenomenal îl doare la basca de "aura de legendă"!!!,își vede de treaba lui,și nu -l interesează imbecilitățile unor anonimi.

Pai nu-i vorba de el. E vorba de cei care-l indruma, care-i fac PR-ul, cum se spune. Aia doresc, atata timp cat e pe val, sa nu piarda nicio finala.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează