SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

VIDEO Îl pierde România pe Popovici? » Camelia Potec: „Totul depinde de ce se întâmplă la Paris”

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, a explicat ce ar însemna o plecare a lui David Popovici spre Statele Unite în 2024 și când ar urma ca înotătorul în vârstă de 18 ani să ia decizia finală.
Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, a explicat ce ar însemna o plecare a lui David Popovici spre Statele Unite în 2024 și când ar urma ca înotătorul în vârstă de 18 ani să ia decizia finală.

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2023 07:27 / Actualizat sambata, 28 ianuarie 2023 07:40

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, a explicat ce ar însemna o plecare a lui David Popovici spre Statele Unite în 2024 și când ar urma ca înotătorul în vârstă de 18 ani să ia decizia finală.

Pentru David Popovici, 2022 a fost de vis, cu patru medalii de aur la seniori în probele de 100 și 200 metri liber și doborârea unui record mondial, care rezista de 13 ani. 2023 e mai puțin încărcat, cel puțin la nivel de competiții majore internaționale. 

Înotătorul român va participa între 23 și 30 iulie la Campionatele Mondiale de natație din Japonia, apoi la Campionatele Europene în bazin scurt, din 5-10 decembrie, la Otopeni. „Are nevoie de un an de respiro, are obiective mari, își dorește să continue ce a început în 2019. Bineînțeles că obiectivul principal e JO de la Paris din 2024”, a spus Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Depistată pozitiv la ostarină, la fel ca floretista Maria Boldor: „Sunt șocată! Nu știu cum a ajuns substanța în corpul meu”
DOPING
Depistată pozitiv la ostarină, la fel ca floretista Maria Boldor: „Sunt șocată! Nu știu cum a ajuns substanța în corpul meu”

Îl pierde România pe David Popovici? Camelia Potec: „Totul depinde de Jocurile Olimpice de la Paris”

Ofertele pe care David Popovici le are nu sunt un secret, lucru dezvăluit în urmă cu o săptămână de Camelia Potec la as.ro LIVE. Președinta FRNPM a spus atunci: „Eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur la Paris, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: «Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot». Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice”.

Camelia Potec a ținut să lămurească situația la Gala Sportivul Anului 2022, desfășurată joi seară la Opera Română. Îl pierde România pe Popovici? 

Președinta FRNPM a explicat, susținând că e vorba doar despre antrenamente, nu despre țara pe care Popovici o reprezintă: „Cred că e mult spus că România îl pierde pe Popovici. David s-a născut în România și e cetățean român. Că pregătirea se va face în altă țară sau în România, asta contează mai puțin. Azi e sigur faptul că David rămâne alături de antrenorul lui în România pentru Paris 2024. Ne-a dat asigurări în acest sens. După JO, totul depinde de ce se va întâmpla acolo. Planurile de pregătire, inclusiv discuții de finanțare și obiective, le avem pe ciclu olimpic”.

David Popovici: „Nu știu ce-mi rezervă viitorul”

Popovici s-a exprimat despre situația creată în jurul său, însă n-a dezvoltat foarte mult subiectul. N-a negat o posibilă plecare peste Ocean, în Statele Unite, dar totul s-ar putea întâmpla abia după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: 

„Nu a venit de la mine discuția despre acea plecare. Nu am vorbit cu doamna Potec despre așa ceva. Nu știu ce planuri am. De fapt, nu am planuri, îmi văd de treabă aici și să văd unde mă duce viața. Nu știu ce-mi rezervă viitorul”, a spus David Popovici.

Înotătorul în vârstă de 18 ani a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului 2022 din partea Ministerului Sportului la gala de joi seară.

Anul trecut îmi dă speranțe că mulți ani de acum încolo voi avea multe reușite. Cred că am găsit rețeta câștigătoare
David Popovici

2023 e mult mai puțin plin, am doar două concursuri importante, Mondialele din bazin lung în Japonia. Și mai am Europenele din bazin scurt de la Otopeni, așa că vreau să am rezultate bune acolo. E anul dinaintea JO, vreau să fiu cât mai bine la Paris
David Popovici

Revine Robert Glință?

Camelia Potec, președinta FRNPM, recunoaște că e gata să-l oferteze pe Robert Glință, proaspăt retras din activitate, nu pentru a se întoarce ca sportiv, ci să facă parte din cadrul federației: 

„Să revină ca sportiv de performanță e puțin cam greu, dar îmi doresc să rămână în acest sport care l-a consacrat. E încă un model, poate aduce multe beneficii înotului. E important să aibă un aport, experiența câștigată îl va ajuta. E obosit, dar cred că va reveni cu vești curând. Rămâne de văzut dacă îl vom oferta de la federație. Vrem să-i vorbim despre niște proiecte, să vedem ce decizie va lua”.

+33 FOTO

Presiune pe autorități

Participarea premierului Nicolae Ciucă la Gala „Sportivul Anului” organizată de Ministerul Sportului a bucurat-o pe Camelia Potec, care își dorește ca în viitor sportul să devină o prioritate națională: 

„Sper ca autoritățile să se uite mai atent spre sport. M-am bucurat să-l văd pe domnul Ciucă la Gala MS, nu știu dacă au fost și alți miniștri. Voiam să-i văd pe miniștrii educației și finanțelor. Mai mulți de care avem nevoie pentru a ajunge să spunem că sportul e prioritate națională. Sperăm să fie alături de noi, avem nevoie de multe lucruri noi, multe lucruri îmbunătățite. Ne dorim mai mult, putem face mai mult”, a mai zis Camelia Potec.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
lulu58
lulu58  •  29 Ianuarie 2023, 12:51

sar putea sa concureze pt alta tara, nu ar fi primul, care pt conditii de pregatire superioara renunta..vezi cazul sahistului maghiar, casatorita cu o serboica, care va juca pt romania ca asa cere sponzurul ,sarb, care traieste in ro

cdba3133
cdba3133  •  29 Ianuarie 2023, 09:20
Postat de bunicu pe 28 Ianuarie 2023, 14:19

E greu am ajuns o țară de anonimi care postează numai aiureli cdba 3133 de asta suntem o țară eșuată needucată după spusele Președintelui.

Felicitari David Popovici! Oriunde te-ai afla.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Ianuarie 2023, 14:28

Dar pe Constantin Brancus l a pierdut Romania ?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează