SPORTURI  »  ALTELE  »  CE ÎNOT

CORESPONDENȚĂ GSP DE LA ROMA „David Popovici e un geniu nebun” » Reverențele colegilor de podium pentru înotătorul român după finala la 100 metri

FOTO: Raed Krishan +18   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 14 august 2022 06:58 / Actualizat duminica, 14 august 2022 07:09

Kristof Milak și Alessandro Miressi, clasați pe doi și trei în proba de 100 de metri liber, au vorbit la superlativ despre cursa istorică făcută de David Popovici, medaliat cu aur la Campionatele Europene de Înot, de la Roma.

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

David Popovici a scris istorie pentru România la Roma, stabilind un nou record mondial, 46, 86, la 100 metri liber. El i-a devansat pe maghiarul Kristof Milak (47, 47) și pe italianul Alessandro Miressi, (47, 63).

Reacția lui Cielo după ce Popovici i-a doborât recordul mondial: „Știam că ziua aceasta va veni. David e abia la început”
Popovici, record mondial
Reacția lui Cielo după ce Popovici i-a doborât recordul mondial: „Știam că ziua aceasta va veni. David e abia la început”

„David Popovici e un geniu nebun”

„A fost o cursă genială, o bucurie să înot alături de David. El e un înotător fantastic, cred că e un soi de geniu nebun la 100 de metri liber, așa cum sunt eu la fluture și cred că e minunat că va fi prezent pe prima pagină mulți ani de acum încolo. 

Vreau să evoluez și în această probă, iar la Paris să fiu capabil să înot undeva foarte aproape de 47,00 de secunde" , a spus reprezentantul Ungariei, Kristof Milak.

Aceasta este specialist în probele de fluture, unde are mai multe recorduri mondiale. După CM de la Budapesta, acesta și-a mutat concentrarea și pe probele de liber.  Înainte să se înfrunte în bazin, Popovici și Milak au vorbit despre această întâlnire. 

„Kristof e un adversar de temut, dar trebuie să mă tem de el la fluture, iar de mine la liber. Poate și eu, mai târziu, o să trec la acest procedeu", a spus David. Milak are în palmares un titlu olimpic, trei mondiale, patru europene , toate la fluture.

De partea cealaltă, italianul Alessandro Miressi, care s-a clasat pe locul al treilea a fost mai scurt: „Vreau să-l felicit pe David, care este incredibil". 

FOTO. Cele mai tari imagini din cursa lui David Popovici

+14 FOTO

Următorul obiectiv pentru Popovici

David a dezvăluit într-o intervenție pentru BBC că următorul său țel ar fi să coboare sub 46, 00 de secunde. 

„Mi-am dorit să înot cât am putut eu de repede ți se pare că mi-a ieșit. Un vis ar fi un timp cu 45 în față. Îl admir pe Adam Peaty și pentru felul în care își setează țeluri, ceea ce pentru unii pare science-fiction, pentru el e posibil", a spus Popovici. 

Britanicul și-a propus la un moment dat să coboare sub 57,00 de secunde în proba de bras, numind această acțiune „Proiectul 56", lucru pe care l-a făcut în 2019 la Campionatele Mondiale.

VIDEO Cursa în care David Popovici a stabilit un nou record mondial

Citește și: 

David Popovici, despre modul inedit în care a sărbătorit recordul mondial la 100 de metri: „Cine știe ce mi-a venit... A fost un instinct animalic!”

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  14 August 2022, 12:52

Jos palaria pentru David e in lumea lui iar ceilalti nu se pot apropia .

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  14 August 2022, 09:58

FELICITARI TINERE!!!!

bajescu
bajescu  •  14 August 2022, 09:52

Cred ca, de fapt, pe maghiar il interesa in primul rand sa spuna ca el este un geniu: “Popovici este un geniu, asa cum sunt si eu”. Foarte modest, nu am ce zice !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează