SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

EXCLUSIV SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David

David Popovici, felicitat de mama sa, după victoria la 100 de metri liber, FOTO: Raed Krishan +26   FOTO
David Popovici, felicitat de mama sa, după victoria la 100 de metri liber, FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 23 iunie 2022 07:14 / Actualizat vineri, 30 decembrie 2022 14:45

Gabriela Andreiașu, director general al Agenției Naționale Anti-Doping, confirmă că „mereu, părinții lui David Popovici au verificat la noi orice medicament sau supliment, tocmai ca fiul lor să nu aibă nicio problemă în carieră".

  • În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
  • Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!

Părinții lui David Popovici, Mihai și Georgeta, nu au lăsat chiar absolut nimic la întâmplare în privința lui David, puștiul care uimește lumea natației, proaspăt dublu campion mondial de seniori la numai 17 ani. 

Surse ale Gazetei Sporturilor susțin că aceștia făceau verificări minuțioase inclusiv când era vorba despre medicamente obișnuite pe care David urma să le ia pentru afecțiuni simple. 

Luau legătura cu reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping, tocmai pentru ca să nu existe niciodată nici cea mai mică suspiciune, sau greșeală, de folosire a vreunei substanțe interzise.

Câți bani primește David Popovici din partea statului român pentru performanțele de la Budapesta
CM DE NATAȚIE
Câți bani primește David Popovici din partea statului român pentru performanțele de la Budapesta

„Părinții lui David Popovici sunt implicați, riguroși, atenți, disciplinați”

Directorul general ANAD, Gabriela Andreiașu, confirmă: „Da, așa este, părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație. 

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate".

Aceasta a continuat: „Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră. 

foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
+17 FOTO

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui. 

Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă".

Mama lui David a făcut cursuri de ofițer control doping

Gabriela Andreiașu, director general ANAD, a dezvăluit că „mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său". 

Georgeta Popovici a făcut cursul de ofițer control doping în 2021. Acesta conține 20 de ore de teorie și 60 de ore de practică și este avizat de Agenția Națională pentru calificări, care oferă o diplomă fiecărui absolvent.

Și dacă era nevoie ca David să-și pună niște picături în urechi, părinții contactau ANAD să se intereseze ce substanțe conțin picăturile, să nu facă vreo greșeală. E o linie directă, unde li se răspundea imediat sportivilor. Asta înseamnă prevenție. Părinții lui au dat și ei dovadă de cea mai înaltă formă de profesionism, sunt un model de urmat și de alții
- Cristi Balaj, fost președinte ANAD

+7 FOTO

VIDEO. Cursa câștigată miercuri de David Popovici la Campionatul Mondial de la Budapesta

FOTO. Cele mai tari imagini din Ungaria surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

+22 FOTO

Mai multe știri despre David Popovici:

La naiba, chiar îi place la nebunie! Cum s-a trăit la Budapesta succesul lui David Popovici

The Times, la picioarele lui Popovici: „Poate schimba fața înotului! Toți ochii sunt pe «noul Thorpedo»” » Ce a scris L'Equipe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
oncica07
oncica07  •  23 Iunie 2022, 18:23
Postat de steaua.libera pe 23 Iunie 2022, 17:08

Ce lung se uita ungurul din dreapta ahahaha

Ahahaha,amu nu stiu cat de lung se uita hungary ca si ei au unul ca popovici,cu vreo 2 ani mai mare,a luat si ala 2 de aur acum la el acasa si a si realizat un timp de record mondial..practic si a doborat propriul record..dar nah.nu erai tu sovin nationalist daca nu aveai o remarca de sovin.

steaua.libera
steaua.libera  •  23 Iunie 2022, 17:08

Ce lung se uita ungurul din dreapta ahahaha

cdba3133
cdba3133  •  23 Iunie 2022, 17:03

De unde ai aparut si tu, copile? O planeta vorbeste de tine. SUPER DAVID.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează