SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Ce salariu lunar primește David Popovici » Cu cât îl plătește CS Dinamo

David Popovici // FOTO: Imago +21   FOTO
David Popovici // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 13:14 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 15:50

David Popovici (17 ani) impresionează la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria, acolo unde a luat aurul la 200m liber și e în semifinale la 100m liber.

Sportivul care a atras atenția la Jocurile Olimpice de la Tokyo a refuzat să plece în SUA, acolo unde era dorit de universități de top și a continuat în România.

După Jocurile Olimpice, în septembrie 2021, Popovici a decis să părăsească CSA Steaua pentru a reprezenta rivala CS Dinamo.

Câți bani ia David Popovici: 7.000 de euro pe lună, sub fotbaliștii retrogradați în Liga 2 sau handbalistele de la CSM și Rapid

Înotătorul este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. El încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport, fiind plătit din bani publici.

Salariul oferit de clubul de stat lui David Popovici, sportiv de talie internațională, dorit de marile universități din Statele Unite ale Americii, pălește în comparație cu ce primesc jucătorii de fotbal de la clubul Dinamo, care abia au retrogradat în Liga 2. De exemplu, Steliano Filip are 7.000 de euro, iar Andrei Radu bifează 9.000 de euro lunar. 

În același timp, David Popovici câștigă sub multe jucătoare de la CSM București, club finanțat din bani publici. E sub portarii Grubisici – 12.000 și Wester – 13.000 de euro lunar, extrema stângă Dembele – 8.000, pivotul Broch – 8.000, extrema dreapta Martin – 8.000 etc. CSM a pierdut campionatul în România și a ieșit din sferturi în Liga Campionilor, neprinzând Final Four-ul din 2018 încoace. 

Aceeași situație și la Rapid, unde Dedu – 8.000, Kapitanovici – 8.000, Kanor – 8.000 sau Lacrabere – 7.000 au salarii peste cele ale întotătorului. 

Daniel Oprița, antrenorul celor de la CSA Steaua, club deținut de Ministerul Apărării, câștiga 5.000 de euro în Liga a 3-a, a scris GSP. Ogăraru, fost jucător și fost manager general la Clubul Armatei, lua 4.000 de euro. 

Cluburile de stat din înot angajează numai sportivi care câștigă medalii la Campionatele Naționale. Ăsta e și motivul pentru care nu avem seniori foarte mulți. La CN de seniori participă foarte mulți juniori, care sunt susținuți de părinți. Când ajungi la seniori sunt două variante: ori ești cineva și atunci te poți susține din natație, ori te lași. 

Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat și ajunge în elita internațională. Nu e suficient nici măcar să fie doar campion național. La nivel de copii și juniori, anumite cluburi de stat acordă indemnizații de efort, dar sunt destul de mici, 600-700 de lei
- Camelia Potec, președinte Federația Română de Natație

FOTO Viața lui David Popovici până la 17 ani, în imagini

foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
+17 FOTO

Când încep înotătorii de top să câștige bani? La ce sume pot ajunge?

Câți se îmbogățesc din acest sport? Un înotător senior poate trăi din practicarea natației doar dacă ajunge în elita internațională și este angajat la un club de stat.

„Salariile pentru sportivii majori încep de la 3.500 de lei pe lună, salariu mediu, și pot ajunge până la 10.000 de euro pentru un sportiv excepțional, aici intrând și câștigurile de la sponsori și din premii! Depinde mult de nivelul de performanță al sportivului”, explică autorități din fenomen.

„Înotul este un sport care atrage foarte mult și există foarte mulți parteneri privați puternici care sunt interesați de sportivi care ar putea aduce valoare țării noastre”. Citește analiza despre înot pe GSP. 

David Popovici, aur la 200m liber

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. A cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber și a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!  

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui. 

Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu. 

Vară încărcată pentru David Popovici

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo și în vârstă de 17 ani este doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe și la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie). 

VIDEO  Camelia Potec a explicat la GSP Live cheia succesului lui David Popovici: „A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru”

Citește și:

David Popovici s-a calificat în semifinale la 100m liber cu cel mai bun timp » L-a bătut pe campionul olimpic Caeleb Dressel

Camelia Potec a explicat la GSP Live cheia succesului lui David Popovici: „A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (82)
tinn_2
tinn_2  •  24 Iunie 2022, 22:40
Postat de polistul68 pe 21 Iunie 2022, 22:20

Bugetarii astia, nu se mai satura sa tot "***" de la noi ? Chiar nu inteleg, cum se pot cheltuii atatia bani de la stat pe niste sportivi ( unii cu rezultate, altii nu), cand in tara, spitalele, scolile, arata cum arata..batranii au o pensie jenanta...centrele de copii si juniori, la toate sporturile sunt praf...nu spun ca statul nu trebuie sa sustina performanta...dar prima data dovedeste ca meriti, si apoi poti sa mergi intr-un centru de execelenta....da, acest baiat merita fiecare euro care il primeste...dar cand vad ca niste infumurati cu ifose de vedeta, primesc atatia bani, imi vine sa-mi cumpar pistol...nu poti tu ca stat, sa platesti bani pt o echipa, indiferent de sport...da, sustine federatiile, investeste in sportul de masa, in copii si juniori, investeste in echipele nationale , in sportivii care au confirmat sau cei care au potential ( proveniti din centrele de copii, sustinute de stat).

io, care plătesc impozite ca să fie plătiți bugetarii, vreau ca banii mei să se ducă în salariul lui Popovici. da nu vreau să se ducă în salariul lu Oprița

Nelu1955
Nelu1955  •  24 Iunie 2022, 18:09
Postat de tinn_2 pe 23 Iunie 2022, 20:15

Ia-o ca atare ce ți-a scris, ai numai gargauni

Bine ca toti neaveniti beneficiaza de tot felu de stipendi si ne punem intrebarea daca o valoare mondiala(care e o exceptie pt.Romania)merita o remuneratei de 7000E

tinn_2
tinn_2  •  23 Iunie 2022, 20:15
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 21 Iunie 2022, 23:40

deci tu erai prostalaul ala :))))))))))) PAI CE SA INVAT BAH DE LA TINE ???????????? tu ai gaini , pisici ce sa vorbesc cu tine ????????

Ia-o ca atare ce ți-a scris, ai numai gargauni

Vezi toate comentariile (82)
Comentează