SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

FOTO David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!” + poveste cu „idolul” Robert Glință

David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!” + poveste cu „idolul” Robert Glință +17   FOTO
David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!” + poveste cu „idolul” Robert Glință

Articol de , - Publicat duminica, 26 iunie 2022 21:49 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 23:03

Fenomenul David Popovici (17 ani) a revenit în România cu cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de natație. Dublul campion a ținut un discurs impresionant.

Alături de Robert Glință, la pupitrul improvizat în Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă” au pășit Eduard Novak, Mihai Covaliu, Camelia Potec sau Robert Glință.

David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!”

...despre Campionatele Europene de natație organizate la Otopeni: „Abia aștept să concurez la europenele de juniori. Vreau să mă simt cum s-au simțit sportivii maghiari acum. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne strige numele când avem o probă. Vrem să ne simțit cu adevărat speciali! Cu siguranță vor fi niște europene memorabile!”.

+13 FOTO

...despre întâlnirea de mâine cu premierul Ciucă: „Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în țară, dar sportul are nevoie de o mică resuscitare. În materie de ce o să-i cer premierului, nu știu, voi vedea cum mă simt mâine. Dar abia aștept să văd cum am schimbat acest sport, sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu neapărat să se apuce de sport, dar să aibă o viață mai sănătoasă. Este unul dintre obiectivele mele”.

Eu și echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Ținta mea este să devin zilnic o versiune mai bună. Cred că acesta este și secretul pentru o viață fericită
- David Popovici

...despre marele obiectiv al carierei: „Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă aș reuși într-o probă, mai super dacă reușesc în mai multe. Un alt vis este să inspir cât mai multă lume”.

...premiu personal sau noi bazine: „Le-aș alege pe amândouă. Sunt sigur că avem resursele pentru astea. Decorațiunea va veni cu siguranță. Construirea unor noi bazine și punerea în folosință a celor deja construite este unul dintre scopurile mele clare”.

E un sport imprevizibil, dar m-am înconjurat cu oameni profesioniști. Cariera unui înotător fluctuează foarte mult. La Tokyo m-am întâlnit cu adversari de 38 de ani. Sunt campioni mondiali la Budapesta de 15 ani, Summer McIntosh. Atât timp cât îți place ce faci, o poți face la orice vârstă

...despre pregătirea în România: „Într-un sport atât de individual și singuratic e atât de importantă chimia pe care o ai cu cei care te pregătești. E cel mai important criteriu. Sunt absolut convins că e cazul meu”.

...despre idoli și relația cu Robert Glință: „Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii. Când l-am văzut pe Robert Glință, în 2017, îmi era tare rușine să cer ceva de la el, o poză, un autograf. Părinții m-au împins, Robert e un băiat foarte ok, foarte deschis. Sper ca împreună să fim cei mai mari idoli. O întâmplare amuzantă. Atunci mi-a spus că a fost primul autograf dat vreodată. Încă îl am într-un sertar. E frumos să ai idoli”.

Mihai Covaliu: „David Popovici poate deveni cel mai rapid din istorie”

„E clar, se cuvine prin a începe cu felicitări pentru David, Robert, pentru întreaga echipă, felicitări familiei! Ați făcut din copilul vostru un portdrapel. A creat un val extraordinar în toată România. Sper să nu se oprească. Sunt și alți sportivi care pot ajunge la această performanță. El nu a reușit doar două medalii de aur, ci și trei recorduri de juniori. Poate deveni cel mai rapid om pe distanța de 100 de metri din istorie. Nu e ușor de făcut! 

Am auzit când vorbeau la Budapesta. Noi avem datoria să îl ajutăm pe David să realizeze acest lucru! Toată lumea știe că poți! În final aș dori să mulțumesc tuturor celor care au contribuit pentru ca David să ajungă aici, începând cu primii oameni care l-au primit în bazinul de înot, Federației, Cameliei Potec”, a spus Mihai Covaliu, președintele COSR. 

Camelia Potec, mesaj pentru Eduard Novak

„Ne bucurăm de această atenție. Sperăm ca în continuare să îi încurajați pe toți cei din natație. Nu întotdeauna se câștigă. Mai sunt și momente când nu reușesc să aducă aurul sau medalii. Mesajul meu este să îi susținem și de acum înainte. Mulțumesc Ministerului pentru sprijinul acordat. 

Cred că mai sunt multe de rezolvat. Dacă acum vorbim de performanțe, de mâine ne vom pune la masa discuțiilor. Avem mari probleme în organizarea la timp a Campionatelor de Juniori. Dar asta mâine, domnule ministru!”, a spus Camelia Potec, președintele Federației Române de natație.

UPDATE 21:32  - Primele cuvinte ale lui David Popovici

„Salut! Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție. Sunt tot eu, natural. Vreau să fac cel mai important lucru, să le mulțumesc celor care au crezut mereu în mine și tuturor românilor care m-au urmărit, în fața ecranelor sau la Budapesta. A fost superb! Multă lume ar vrea să fie în situația mea. Sunt onorat că reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, au fost primele cuvinte ale lui David Popovici. 

Robert Glință: „Port cu mândrie aceste rezultate”

„Multă lume spune că se putea mai bine, se putea mai rău. Dar de aici pornim. Pentru a deveni un campion desăvârșit trebie să înveți să și pierzi. Port cu mândrie în piept aceste rezultate. Nivelul la care se înoată acum proba de 100 de metri spate este mai ridicat ca niciodată, s-a bătut recordul mondial. Este un mare privilegiu pentru mine să fiu alături de acești giganți. Nu vreau să mă las mai prejos. Chiar dacă nu am 50 la picior, vreau să demonstrez că reușesc să le țin piept campionilor olimpici și mondiali”, a spus Robert Glință, la revenirea în România. 

Niciodată nu m-am simțit atât de special, nu am fost niciodată împins așa de la spate. Am făcut totul pentru a obține cel mai bun rezultat. Asta e în special și datorită lui David. Fără el și performanțele lui nu s-ar fi întâmplat asta. Îți mulțumesc, sunt mândru că sunt contemporan cu tine!
- Robert Glință

Eduard Novak: „Sunt foarte fericit pentru David”

Primul care a luat cuvântul a fost ministrul Eduard Novak: „Sunt foarte fericit pentru această seară. David a demonstrat că sportul ne unește, că sportul poate să fie cel mai bun ambasador al nostru, sportul ne face mândri că suntem români. De foarte mulți ani nu am mai trăit aceste clipe. 

Vreau să îi mulțumesc lui David Popovici că a reușit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. Așa cum au arătat Nadia, Ivan, dar astăzi suntem aici într-un moment istoric. 

Înotul trebuie să fie un sport prioritar, am sprijinit această Federație din prima clipă. Acum suntem aici, cu David, o stea a României. Ne vom puteam mândri cu el mult timp. Are doar 17 ani, mulți înainte în care poate câștiga multe medalii. 

Talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, prin disciplină, prin lejeritatea de adolescent, a arătat că este un model de urmat. Suntem în stare să fim ca David? Vreau să le mulțumesc părinților, antrenorilor lui, Federației care a stat mereu lângă el”. 

David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!” + poveste cu „idolul” Robert Glință
Trofeul primit de David Popovici de la Eduard Novak

Eduard Novak a premiat întreaga delegație a României, pe Robert Glință, Camelia Potec și antrenorii celor doi înotători. 

VIDEO Dragoș Luscan despre titlul obținut de Popovici: „Nu pot spune că sunt surprins de ce a realizat”

Citește și alte știri de la Campionatele Mondiale de natație:

Robert Glință, mesaj special pentru David Popovici: „A făcut la valuri de aproape și-a înecat concurenţa”

EXCLUSIV El e punctul comun al succeselor lui Halep și Popovici: „După ce am lucrat cu Simona, mă gândeam dacă vom mai avea un astfel de sportiv”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
gligorcostin
gligorcostin  •  27 Iunie 2022, 15:22
Postat de MaxiP pe 27 Iunie 2022, 14:30

Daniel Martin a participat anul trecut la Olimpiada, deci nu poate fi dispărut de 2 ani. Mulțumesc de informații!

Dispărut complet în ceea ce privește nivelul performantei, adică și la jo a făcut timpi cu 7 8 secunde mai slabi decât ce făcea el, îți dai seama era pentru mine un viitor medaliat mondial... Dar acum chiar la naționale nu a fost deloc anul asta, nu știu ce e cu el, dacă am avea presa am afla

MaxiP
MaxiP  •  27 Iunie 2022, 14:30
Postat de gligorcostin pe 27 Iunie 2022, 01:02

Daniel Martin este disparut complet, a avut probelme de santate acum 2-3 ani si dupa nu a mai reusit sa ajunga la nivelul macar de dinainte, este o pierdere uriasa pentru inot. Nu stiu nici daca mai inoata acum. Bianca Costea si alti cativa tineri buni au fost tinuti pentru Europeanul de Juniori, pentru ei acesta e obiectivul

Daniel Martin a participat anul trecut la Olimpiada, deci nu poate fi dispărut de 2 ani. Mulțumesc de informații!

gligorcostin
gligorcostin  •  27 Iunie 2022, 14:28
Postat de klauz pe 27 Iunie 2022, 07:03

Toate ca toate, baiatul a castigat doua medalii de aur intr-o competitie care se deruleaza anual, dar sa scoti un milion de lei din FONDUL DE REZERVA si sa-l premiezi fara temei legal, demonstreaza nu numai ca suntem o tara bananiera, ci si una de mascarici... Tot asta demonstreaza si steaua romaniei... Totul e de un ridicol grotesc.

Este abuz în serviciu dar logic nimeni nu are curajul sa tragă la răspundere.... Poți sa ii dai și 500 de mii dar totuși trebuie sa ai baza legala. Asta nu are nici o legătură cu performantele lui David pentru care merita și statuie, dar una e una alta e alta

Vezi toate comentariile (24)
Comentează