SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

FOTO David Popovici, la întâlnirea cu ministrul Educației: „Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România sau SUA”

David Popovici (16 ani), cel mai tânăr membru al delegației României de la Jocurile Olimpice, a fost astăzi premiat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
David Popovici (16 ani), cel mai tânăr membru al delegației României de la Jocurile Olimpice, a fost astăzi premiat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Articol de - Publicat miercuri, 04 august 2021 16:12 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 16:24

David Popovici (16 ani), cel mai tânăr membru al delegației României de la Jocurile Olimpice, a fost astăzi premiat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.  

David Popovici a luat lumea natației prin surprindere în acest an. A prins biletul pentru Tokyo și două finale olimpice, dar nu se lasă purtat de val. Gândul îi stă și la studii. Elev la Colegiul Național „George Coșbuc” în prezent, David nu e decis în privința viitorului. 

David Popovici: „Nu știu dacă rămân în România sau în SUA”

„Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România/Europa sau SUA să continui studiile. Voi decide după vacanţă, cu atâţia oameni geniali în jurul meu, sigur va fi bine. Mi-ar plăcea ca pentru generaţiile următoare să fie combinat sportul cu şcoala. Dacă aş putea, aş clona liceul Coşbuc, aş adăuga o bază sportivă şi totul ar fi perfect”, a spus David Popovici. 

Pandemia de Covid-19 l-a trimis la Tokyo

David Popovici nu ar fi fost prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dacă ele s-ar fi organizat după programul inițial, în anul 2020. Tânărul în vârstă de 16 ani a făcut baremul în acest an. 

„Începutul pandemiei m-a ajutat din perspectiva sportului, am avut un an în plus de pregătire. Sper ca încet-încet să revenim la viaţa de dinainte, care era mai animată. E frumos să fiu recunoscut, dacă mă vedeţi pe stradă, salutaţi-mă. Părinţii mei sunt nişte părinţi cum ar trebui să fie toţi, au crescut doi copii cu bun simţ, pe mine şi pe fratele meu”, a mai spus Popovici. 

VIDEO Cum a ajuns David Popovici la sportul de performanță: „Cumva ortopedul mi-a recomandat să vin la bazin din cauza unei probleme la spate”

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice: 

CORESPONDENȚĂ DIN TOKYO Încă o finală olimpică pentru România! Alexandru Novac luptă pentru o medalie la aruncarea suliței

Medalie pentru Moșu' » Gestul extraordinar făcut de vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
1893269640940104
Lunca Andrei  •  05 August 2021, 15:22

Asta e cea mai grea decizie! Nimeni nu ar dori sa fie in locul tau...:))

ovidiu1
ovidiu1  •  05 August 2021, 15:20
Postat de traian_v pe 04 August 2021, 17:09

Du-te in SUA, daca poti la Stanford University. Aia au facut multi campioni la inot, de exemplu Kayla Ledecky.

Da, mai bine, au antrenori profesionisti , foarte buni, noi am pierdut trenul cu performanta sportiva mai ales la inot.

ovidiu1
ovidiu1  •  05 August 2021, 15:18

SUA mai bine, oricum nu-mi place masca aia de pe fata ta, e urata.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează