SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Aplaudat pe net, părăsit la TV » Cifrele de audiență pentru cursa lui David Popovici de pe TVR au fost foarte modeste: „Alte 188 de programe TV au fost mai urmărite”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 15:16 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 16:08

Semifinala a 2-a a probei de 100 m liber, de la CM de natație, câștigată de David Popovici, nu a atras atenția telespectatorilor. La nivel național, doar 70.363 de oameni au urmărit TVR 1 în momentul cursei.

  • Finala probei de 100 de metri liber este programată miercuri, de la ora 19:22, liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe TVR 1, TVR HD și TVR INFO

După ce în mediul online au fost proteste repetate pentru că nicio televiziune din România nu a cumpărat drepturile pentru difuzarea Campionatului Mondial de Natație, TVR a achiziționat în cursul zilei de marți, chiar în ziua în care David Popovici concura în semifinală, drepturile de televizare.

Totuși, TVR a înregistrat o audiență modestă în momentul în care David Popovici a intrat în bazin pentru semifinala de 100 de metri liber.

Ce audiență a avut TVR în timpul cursei lui David Popovici

Începută la ora 19:31, semifinala de un minut durată în care a participat David Popovici a avut o audiență de 0,3 puncte, la nivel național. Informația a fost publicată inițial de omul de televiziune Dan Negru pe contul său de Facebook și a fost confirmată de GSP.

Per total, în intervalul 19:30 – 19:45, TVR 1 a avut un rating de 0,4 puncte, la nivel național, din informațiile GSP. Asta înseamnă că 70.363 de telespectatori din țară au urmărit postul public.Astfel, cursa lui David Popovici a fost pe locul 189 în topul programelor TV din România difuzate marți. Liderul intervalului a fost Pro TV, cu 6.5 puncte, urmat de Antena 1, cu 3.6 puncte de rating. Ambele posturi transmiteau buletinele de știri.

Cu o zi înainte de cursa transmisă, TVR a făcut 0.2 puncte rating, pe același segment orar, cu emisiunea moderată de Cătălin Ștefănescu, Dincolo de alb și negru. 

175.909spectatori înseamnă un punct de rating

După toată emoția națională stârnită ieri de David Popovici, 0,3 rtg a fost audiența pe care a făcut-o aseară TVR difuzând Campionatul Mondial de Natație. În topul programelor românești TV, performanta romanului a fost pe locul 189!

 Adică, ieri, alte 188 de programe TV  au fost mai urmărite.  Și pe YouTube stam bine. În top trending rămân Culiță Sterp și Tzancă Uraganu. Altfel, oficial, iubim muzica clasică și apreciem performanțele de orice fel... «Falsitatea e ușoară, adevărul e dificil» -George Eliot
- Dan Negru pe Facebook

Cursele de la Mondialul de Natație pot fi urmărite și online, gratis, pe site-ul aquatics.eurovisionsports.tv.

Victor Ciutacu: „Dacă se holbează 100.000 de oameni la finală e succes epocal”

Și prezentatorul Victor Ciutacu a postat un mesaj pe contul de Facebook, cu privire la audiența făcută de TVR.

Mare succes de casă, aproape 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori. Azi e finala, dacă se holbează 100.000, e succes epocal. Merită banii, că-s din găleată, de la noi toți, nu? 
- Victor Ciutacu

TVR: 10-15.000 de euro pentru drepturile TV la cursele lui David Popovici

Postul public a plătit pentru întreaga competiție o sumă mică, aproximativ între 10.000 și 15.000 de euro, susțin sursele GSP din cadrul TVR. Ca o comparație, televiziunile comerciale care transmit Liga 1 plătesc pentru un singur meci, cu tot cu producție, aproximativ 100.000€.

VIDEO David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber 

Citește și:

Nemaivăzut din 1973 » David Popovici poate bifa azi o performanță cu care nu se pot mândri nici Ian Thorpe sau Michael Phelps

David Popovici are o zi încărcată » Cum arată programul înainte de finala la 100 metri liber

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
sbon
sbon  •  23 Iunie 2022, 10:11
Postat de satul pe 22 Iunie 2022, 21:10

Multi au aflat astazi ca a fost aseara semifinala la tv. Toata presa sportiva din Romania e la nivel de amatori. Acum va chinuiti sa scoateti cat mai mult din reusita lui Popovici, dar inainte de Mondial voi aveati 10 articole din 10 cu prodanca, gigi si meme. Penibil!

Subscriu, chiar voiam sa comentez ceva de genu, ca in loc sa promoveze i nainte evenimentul ei tot cu becali, prodanca noul Messi al sezonului, ca noi in fiecare an producem un Messi, il vindem cu 10+ milioane apo sterge banca si la nationala bate vantul cu toti Messi ai nostrii.

satul
satul  •  22 Iunie 2022, 21:10

Multi au aflat astazi ca a fost aseara semifinala la tv. Toata presa sportiva din Romania e la nivel de amatori. Acum va chinuiti sa scoateti cat mai mult din reusita lui Popovici, dar inainte de Mondial voi aveati 10 articole din 10 cu prodanca, gigi si meme. Penibil!

Asuporter25
Asuporter25  •  22 Iunie 2022, 21:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează