SPORTURI  »  ALTELE  »  BUGET 2023

Eduard Novak a anunțat câți bani vor primi Federațiile în anul 2023! Una singură depășește borna celor 10 milioane de lei + Prima încasează mai mult decât cele de pe locurile 2 și 3 la un loc!

Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, a anunțat sumele pe care Federațiile din România le vor primi în anul 2023. Total ajunge la 103.341.963 lei.
Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, a anunțat sumele pe care Federațiile din România le vor primi în anul 2023. Total ajunge la 103.341.963 lei.

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 22:29 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 22:34

Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, a anunțat sumele pe care Federațiile din România le vor primi în anul 2023. Totalul ajunge la 103.341.963 lei. 

Canotajul a adus cele mai multe medalii la CM și CE în anul 2022. Și ultima medalia de aur la Jocurile Olimpice, Tokyo 2021, aparține tot Federației conduse de Elisabeta Lipă, prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș. 

Ministerul Sportului răsplătește performanțele cu suma de 14.000.291 lei. Nicio altă Federație nu se apropie de această valoare.

Sumele (în lei) pe care Federațiile ar urma să le primească în 2023

Eduard Novak a anunțat câți bani vor primi Federațiile în anul 2023! Una singură depășește borna celor 10 milioane de lei + Prima încasează mai mult decât cele de pe locurile 2 și 3 la un loc!

Eduard Novak dezvăluie criteriile de repartizare a banilor

„Finanțarea federațiilor, de către Ministerul Sportului, are în centrul său performanța și o direcție de dezvoltare pe termen lung. Am văzut anul trecut rezultate frumoase, obținute nu doar de una, ci de mai multe federații, iar pentru o alocare cât mai echitabilă și mai eficientă a bugetelor pentru noul an au fost luați în calcul mai mulți indicatori, printre care și ponderea rezultatelor dintr-un sport raportat la total.

La calcularea punctajelor finale ale federațiilor sportive naționale care administrează sporturi olimpice prioritare (individual) s-a ținut cont de următoarele: 

50% din total puncte - criterii de finanțare (13 criterii conform metodologiei, fiecare criteriu cu o anumită pondere în calculul final) 
• 50% din total puncte - medaliile obținute la campionatele mondiale, europene, cupe mondiale și europene (fiecare medalie, cu un anumit punctaj) 

La fel ca anul trecut, finanțarea a fost stabilită pentru a menține evoluțiile bune, dar în același timp pentru a suplimenta sprijinul acolo unde au apărut noi nevoi, acolo unde au existat creșteri exponențiale la nivelul rezultatelor. 

Continuăm să susținem sportul românesc și nevoia sa de creștere a finanțărilor, rămânem aproape de înalta performanță!”, a transmis Eduard Novak pe contul personal de Facebook. 

VIDEO. Răzvan Burleanu atacă ordinul ministrului Eduard Novak: „Discriminatoriu! E o măsură populistă”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

VIDEO + FOTO Final uluitor în CSM București - Rapid, derby-ul handbalului românesc » A greșit pasa decisivă din ultimele secunde și a izbucnit în plâns

Investiție de 12 milioane de euro în Capitală: „Semnăm contractul și demarăm proiectul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Jean33
Jean33  •  31 Ianuarie 2023, 09:29

acum incep luptele de culise ... ciolanu e vizibil, Lexusu' condus de seful federatiei de septica e deja semnat la dealer, cabana de la rasnov e acontata :)))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Ianuarie 2023, 23:27

...si celelalte federatii cu sporturi neolimpice ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează