SPORTURI  »  ALTELE  »  EPISOD INCREDIBIL

Cum a interzis Elena Ceaușescu artele marțiale din cauza unui lift defect: „Toată lumea să-și scrie numele pe foaie”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 august 2020 19:10 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 20:21

Primul preparator fizic din fotbalul românesc, președintele Federației Române de Arte Marțiale, sensei Florentin Marinescu, a povestit pentru Libertatea un episod incredibil petrecut în 1984. 

În 1984, Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul nu mergea. Cum etajele Universităţii sunt uriaşe, pentru a urca este nevoie de o condiţie fizică destul de bună… Iar Elena Ceauşescu s-a enervat! A bătut din picior şi a cerut să se prezinte imediat directorul de la Ascensorul. Acesta nu era însă în Bucureşti, ci la un concurs de bridge în Braşov. Ceauşeasca a chemat atunci un şef al Securităţii la raport. Urmarea: în doar o jumătate de oră, ofiţerii îmbrăcaţi în civil au intrat cu foi albe peste jucătorii de bridge la Braşov şi le-au cerut să îşi scrie datele personale. Aceştia, crezând că au de-a face cu organizatorii, au completat senin hârtiile şi le-au predat ofiţerilor. Atunci a aflat Elena Ceauşescu că elita ţării, inclusiv fiul ei Valentin Ceauşescu, în loc să fie “la datorie”, era la bridge – din punctul ei de vedere, “o activitate neprincipială”, cu conotaţie capitalistă. “Aşa s-au luat la puricat toate aceste activităţi care păreau în opoziţie cu ideologia comunistă. Printre ele s-au numărat şi artele marţiale
- sensei Florentin Marinescu

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă: „Colonelul” a fost făcut KO în avion! „I-am dat un picior în gură lui Bumbescu de nu și-a dat seama cu ce l-am lovit!”

  • Sensei Florentin Marinescu este cel care a lucrat la Steaua 1986 și a făcut parte din staff-ul clubului care a câştigat Cupa Campionilor, Supercupa Europei, 3 titluri de campion şi o Cupă a României.

Sensei Florentin Marinescu, preparatorul Stelei '86: "Fotbaliştii mănâncă şi azi caşcaval pane cu ceapă, ce pretenţii să avem de la ei?!"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează