SPORTURI  »  ALTELE  »  CE ÎNOT

video+foto Eroare la premierea lui Popovici » Ce steaguri au apărut pe ecran când David primea medalia

Steagul României nu a apărut pe ecran la premierea lui Popovici +18   FOTO
Steagul României nu a apărut pe ecran la premierea lui Popovici

Articol de , - Publicat sambata, 13 august 2022 21:32 / Actualizat sambata, 13 august 2022 21:42

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

Pe parcursul premierii, steagul României nu a apărut pe ecranul din spatele podiumului. Au apărut doar steagurile Italiei și Ungariei. Argintul a fost luat de maghiarul Milak Kristof, iar bronzul de italianul Alessandro Miressi.

Eroare la premierea lui Popovici » Ce steaguri au apărut pe ecran când David primea medalia

Steagul României nu a apărut la premierea lui Popovici

Organizatorii Campionatului European de la Foro Italico au pus absența steagului României pe baza unei erori tehnice.

Aceștia au spus că în camera de control se vedea steagul „tricolor”, însă pe ecranul din spatele podiumului nu a apărut.

Totuși, steagul României i-a fost aruncat lui Popovici din tribune, iar înotătorul și l-a pus pe umeri la pozele oficiale de după intonarea imnului.

Popovici a bătut recordul mondial

David a înotat pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber de la Europenele organizate la Foro Italico, din Roma. A întors al doilea, dar a avut o parte secundă absolut formidabilă.

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”
Popovici, record mondial
Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

A încheiat cursa în 46,86 secunde și a bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho, încă din 2009, în perioada în care costumele de înot facilitau astfel de performanțe.

În acest moment, David Popovici este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun! Ieri, în semifinale, sportivul legitimat la CS Dinamo doborâse recordul european, cu timpul de 46,98 secunde.

+14 FOTO

Citește și:

David Popovici, prima reacție după recordul mondial la 100 de metri liber! S-a oprit în drumul spre premiere și a avut un mesaj special

David Popovici e cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor! A spulberat RECORDUL MONDIAL în proba de 100 de metri liber și a cucerit aurul european

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
remarque
remarque  •  14 August 2022, 10:29

cum ar fi daca ar pati un sportiv sau o echipa italiana un astfel de lucru la o competitie de anvergura? Este ca s-ar scandaliza broscarii? Ohoooo!

propaganda
propaganda  •  13 August 2022, 23:15

Ce batai de joc! In primul rand ca erau frumos sa fi avut steaguri reale si sa le fi arborat. Bine, pe reclame scria David Popovici. Nerusinatilor!

pixelplus
pixelplus  •  13 August 2022, 22:53

Este inadmisibila atitudinea de pasivitate a ministerului sportului si a federatiei de natatie. Unde sunt ministrul si respectiv presedintele federatiei.? Organizatorii sunt si ei in egala masura vinovati de acest lucru cu atat mai mult cu cat erau avizați de performantele lui David. Am ajuns aici ca urmare a pasivitatii ministerului si a ministrului care nu vad decat interesele comunitatii maghiare care sunt cetateni ai Romaniei dar care se bucura de o altfel de atentie comparativ cu ceilalti sportivi ai tarii RUSINE

Vezi toate comentariile (4)
Comentează