SPORTURI  »  ALTELE  »  GEST

Gest fantastic în timpul cursei: de ce și-a lăsat rivalul să treacă în față

Articol de GSP - Publicat marti, 22 septembrie 2020 09:35 / Actualizat marti, 22 septembrie 2020 09:55

Gest fantastic de fair-play la triatlonul desfășurat la Santander. Madrilenul de 21 de ani Diego Méntrida l-a lăsat să treacă înaintea lui pe rivalul britanic James Teagle, după ce acesta a greșit pe ultima sută de metri traseul

Cei doi concurau pentru locul al 3-lea la triatlonul câștigat de Gómez Noya. A fost mai important fair-play-ul decât un loc pe podium. Să iei decizia corectă chiar și atunci când ai putea beneficia de rătăcirea adversarului spune multe despre tine, ca om. În cazul lui Diego Méntrida, n-a fost nicio secundă de ezitare. Să facă ceea ce era corect a fost mai important pentru el decât o medalie de bronz. 

Înainte de intrarea în linie dreaptă, britanicul James Teagle a greșit traseul, el aflându-se atunci pe poziția a treia. Diego Méntrida ar fi putut profita, dar a ales să-l aștepte pe adversar și să-l lase să treacă înaintea lui și să ia bronzul: „Când l-am văzut că a greșit traseul, m-am oprit. El merita să fie pe 3. Nu a văzut bine traseul sau poate nu i-a fost semnalizat bine. Nu știu și nu contează, el merita să fie înaintea mea. Aș face din nou același gest, nu regret”.

La final, englezul s-a apropiat de spaniol și i-a mulțumit pentru gestul fantastic. După valul de mesaje de felicitări, Diego a postat un mesaj pe contul de instagram: 

„Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care-mi scrieți și mă susțineți. A fost un gest natural, așa m-au educat părinții și sportul de când eram copil. După părerea mea, nu e nimic ieșit din comun, ar trebui să fie ceva normal. Nu m-aș fi gândit niciodată că un gest ca acesta va ajunge să fie atât de comentat și să se viralizeze, dar e o mândrie să primesc atâtea aprecieri”.

Pe contul său de instagram, James Teagle a ținut să-i mulțumească public spaniolului: „Am ratat intrarea în linie dreaptă la triatlonul din Spania și credeam că totul s-a terminat. Dar Diego Méntrida a făcut atunci ceva ce nimeni nu se aștepta. Văzând ce mi s-a întâmplat, m-a așteptat și mi-a permis să trec în fața lui dând dovadă de fair-play și o integritate umană incredibilă!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează