SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

UPDATE Florin Croitoru, dublu campion european la haltere, a fost depisat pozitiv după 7 ani! Cum a fost posibil + cazul nu e închis

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 martie 2019 10:32

Florin Croitoru (25 de ani), halterofil român care concurează la categoria 56 de kilograme, a fost depistat pozitiv cu steroizi anabolizanți în urma unei probe recoltate la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și reanalizate acum, informează site-ul insidethegames.biz, un portal pe care sunt actualizate situațiile sportivilor din circuitul olimpic. 

  • CONTEXT: Federația Olimpică Internațională reanalizează probele vechi recoltate sportivilor la edițiile precedente ale JO deoarece și-a îmbunătățit tehnologia în domeniu.
  • Așa a fost posibil ca Florin Croitoru, al 9-lea la JO de la Londra, considerat inițial „curat” în 2012, să fie depistat pozitiv acum.
  • Sportivul român este suspendat provizoriu în acest moment, până la definitivarea cazului, și poate pierde cele două titluri europene din palmares!
  • Croitoru încheiase pe locul 9 ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice, cea la care a fost depistat pozitiv acum cu steroizi anabolizanți. 

SUNTEM LA LIMITĂ: RISCĂM O PEDEAPSĂ DRASTICĂ! 

Oficial, România apare acum cu 19 cazuri de halterofili prinși dopați în evidențele Federației Olimpice Internaționale (inclusiv 3 situații, precum cea a lui Croitoru, în care cazurile nu au fost închise).

Regulamentul prevede că orice țară care ajunge la 20 de astfel de situații începând cu anul 2008 e pedepsită prin reducerea numărului participanților la Jocurilor Olimpice din 2020 de la 8 la doar doi, unul în proba masculină și unul în proba feminină.

De exemplu, țări precum Armenia, Azerbaijan, Belarus, Rusia și Kazahstan au depășit deja limita.

SPORTIVII OLIMPICI ROMÂNI PRINȘI DOPAȚI*

  • 2017: Dumitru Captari
  • 2016: Alina Popovici, Gabriel Sîncrăian
  • 2015: Adrian Lingurar, Mihai Popescu, Daniel Vizitiu
  • 2014: Bianca Molie, Loredana Toma
  • 2013: Elena Andrieș, Răzvan Martin, Gabriel Sîncrăian, Georgiana Titeș
  • 2012: Marius Danciu
  • 2011: Dimitru Leonard, Alexandru Roșu
  • 2010: Ninel Miculescu
    *este vorba despre lista cazurilor încheiate. România mai e prezentă în baza de date a Federației Internaționale și cu alte 3 cazuri în curs de investigare, inclusiv cel al lui Croitoru. 

Croitoru are în palmares două titluri de campion european, în 2013 și 2014, și un bronz în 2015. Titlul din 2013 a fost unul cu cântec: a terminat pe locul 4, dar a primit medalia de aur după ce primii 3 sportivi clasați au fost depistați ulterior dopați.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
cornelconasu
cornelconasu  •  16 Martie 2019, 00:28

Cu o federație condusă de un fost sportiv care s-a dopat , la ce să ne așteptăm ?!......” dacă nu luăm niște pilule n-avem cum să ridicăm atîtea kilograme. Trebuie să ni se mărească masa musculară... La haltere fără doping nu se poate!» Și asta în 1984!”. PS Confesiune făcută lui Cristian Țopescu de către Nicu Vlad !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  15 Martie 2019, 23:41

n-ar mai trebui sa participe nici unul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează