SPORTURI  »  ALTELE  »  TRAGEDIE

Florin Zalomir, fost campion mondial și vicecampion olimpic la scrimă, găsit mort în apartamentul său din Otopeni!

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2022 11:41 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 12:01

Florin Zalomir (41 de ani), fost campion mondial la scrimă în 2009, la Antalya, și vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, a fost găsit mort în apartamentul său din Otopeni luni dimineață, notează TVR. Florin Zalomir era ofițer de Jandarmerie în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. 

Autoritățile suspectează că fostul sportiv s-ar fi sinucis prin împușcare, mai arată sursa citată. 

După ce și-a încheiat cariera, Florin Zalomir a activat ca antrenor. A antrenat-o multă vreme pe Bianca Pascu, scrimeră olimpică, sportivă care a cucerit medalia de bronz la proba de individuală de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta, din 2019. 

Florin Zalomir a încercat și el să revină în circuit, însă încercarea nu a fost una de succes. Sportivul a încheiat proba individuală masculină de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta (2019) pe locul 41. Mondialul din capitala Ungariei a reprezentat ultima competiție din cariera lui Florin Zalomir, sabrerul retrăgându-se după aceea. 

Comunicat Poliția Orașului Otopeni: „Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov”

Poliția Orașului Otopeni a emis un comunicat în care a prezentat situația fostului sabrer: „Astăzi, 3 octombrie a.c., în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa. La fața locului, s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență.

Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul autorităților. 

Florin Zalomir a făcut parte din Legiunea Străină

Fostul sportiv a făcut parte din Legiunea Străină, o unitate înființată în urmă cu 200 de ani, în componența căreia sunt 7.665 de mercenari. Legiunea Străină a fost fondată după ce străinilor le-a fost interzis să să se înscrie în armata franceză, notează Libertatea. 

Ce declara Florin Zalomir după 2 ani și jumătate petrecuți în Legiunea Străină: „M-am întors în țară mai călit”

După doi ani și jumătate petrecuți în Legiunea Străină, în Franța și în Afghanistan, Florin Zalomir a declarat că perioada petrecută departe de casă l-a călit și că abia aștepta să revină la antrenamente: „M-am întors în ţară mai călit, gata să dovedesc că nu mi-am spus încă ultimul cuvânt în sport. Normal, după doi ani teribili, eram mai bine pregătit din punct de vedere fizic. Am avut nevoie doar de trei luni până când mi-am recăpătat şi supleţea pe planşă, aşa că am revenit repede în atenţia lotului naţional”, spunea Florin Zalomir în anul 2005. 

Florin Zalomir: „Dintotdeauna am fost fascinat de armată”

Fostul sabrer spunea că fusese mereu fascinat de armată: „Dintotdeauna am fost fascinat de armată, de uniformele şi de disciplina militară. Am avut ambiţia de a servi în cea mai prestigioasă armată din lume, motiv pentru care, în 2003, m-am dus în Franţa şi, după o lună de teste, am fost acceptat în Legiune”, declara Florin Zalomir la acea vreme. 

Palmaresul lui Florin Zalomir 

Florin Zalomir a cucerit medalia de argint cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. 

La Campionatele Mondiale de Seniori, fostul sabrer a cucerit o medalie de bronz cu echipa României în proba de sabie la Nîmes, (Franța), în anul 2001, o medalie de aur cu echipa României în proba de sabie în Antalya (Turcia), în 2009, și o medalie de bronz cu echipa României în proba de sabie la Paris (Franța), în 2010. 

La Campionatele Europene de Seniori, Florin Zalomir a câștigat o medalie de de bronz la individual în proba de sabie la Izmir (Turcia), în 2006, o medalie de aur cu echipa României în proba de sabie la Izmir (Turcia), tot în 2006, o medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Plovdiv (Bulgaria), în anul 2009, și o medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Legnano (Italia), în 2012. 

Citește și alte articole:

Anchetă după acuzațiile lui Magnus Carlsen » Ce plan are Federația Internațională
ȘAH
Anchetă după acuzațiile lui Magnus Carlsen » Ce plan are Federația Internațională
Detalii de culise de la un campion mondial și european: „Se simt lipsurile față de străini”
CANOE
Detalii de culise de la un campion mondial și european: „Se simt lipsurile față de străini”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  04 Octombrie 2022, 11:43

Eu când vad descrieri de genul "jandarm" și fost campion mondial... Mi se face scârbă. In condițiile în care mi-e greu sa cred ca era jandarm din pasiune.

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  03 Octombrie 2022, 18:03

Florin Zalomir a fost format la școala ieșeană de scrimă sub comanda maestrului Iulian Bițucă

Dino
Dino  •  03 Octombrie 2022, 14:07

Pacat, mare pacat. Inca o dovada ca avem nevoie de psihologi specializati in mentalitatea de sportiv. Sunt sportivii care accepta greu retragerea sau isi revin foarte greu dupa un esec sportiv.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează