SPORTURI  »  ALTELE  »  PROTEST

FOTO EXCLUSIV Părinți și antrenori au mers azi la MTS pentru a cere redeschiderea bazinului acoperit de la "Lia Manoliu": "S-a rezolvat, nu se poate!" » Imagini horror cu bazinele de la "Lia Manoliu" și Olimpia

Bazinul Olimpia Foto: Marius Mărgărit +32   FOTO
Bazinul Olimpia Foto: Marius Mărgărit

Articol de - Publicat miercuri, 03 octombrie 2018 10:58

Un grup de 20 de părinți și antrenori au mers azi la Ministrul Tineretului și Sportului pentru a cere redeschiderea provizorie a bazinului acoperit din complexul "Lia Manoliu", până când acesta va fi reparat. Li s-a transmis că nu se poate face nimic în acest sens.

UPDATE 13:00

iMAGINI EXCLUSIVE DE LA BAZINe

Așa arată acum bazinul de la baza Olimpia. A fost închis pe 5 septembrie din cauza unor țevi sparte la instalațiile bazinului. Are 7 culoare. Aici, conform celor de la club, înotau aproximativ 900 de sportivi zilnic.

Imaginile de la bazinul "Lia Manoliu" sunt horror! Plase puse ca să nu cadă tencuiala, igrasie, instalații ruginite, iar din cele 4 filtre care deservesc bazinul, doar 2 mai funcționează.

Mai multe imagini de la "Lia Manoliu" și de la Olimpia AICI!

UPDATE 11:20

Un părinte a spus la ieșirea de la discuțiile cu ministrul Ioana Bran: "S-a rezolvat, nu se poate face nimic. Bazinul acoperit nu se poate redeschide, am avut ghinionul să se strice și cel de la Olimpia. Doamna ministru ne-a zis că va încerca să ia legătura cu cei de la Dinamo, să putem intra acolo. Rămâne de văzut"

știrea inițială

Un grup de 20 de părinți și antrenori au mers azi la Ministrul Tineretului și Sportului pentru a cere redeschiderea provizorie a bazinului acoperit din complexul "Lia Manoliu", până când acesta va fi reparat.

Bazinul a fost închis în primăvară, după un incident petrecut în luna martie, când un grup de sportive care se pregătea să intre la antrenament a filmat un șobolan în bazin. 

Bazinul în aer liber din același complex se va închide pe 15 octombrie.

La începutul lunii septembrie și bazinul Olimpia a intrat în reparații, din cauza unei defecțiuni tehnice - o țeavă spartă la instalația bazinului, care e închis până la remediere.

Astfel, sportivii din București au rămas fără cele mai importante două bazine din Capitală și s-au pierdut 17 culoare de antrenament și înot, 10 la "Lia Manoliu" și 7 la Olimpia.

"să ni se ofere altă soluție"

Mihai Vintilă, foto sus, antrenor la SS 1, a explicat situația: "E dramatic ce se întâmplă. Riscăm să pierdem copiii, pentru că nu mai avem unde să ne antrenăm. Până acum, cât a fost vremea bună, ne-am pregătit la «Lia Manoliu», în bazinul de afară. Acum nu știm ce să mai facem. Am înțeles că bazinul acoperit ar urma să intre în reparații și e foarte bine, dar vrem să cerem ministerului ca până încep aceste reparații să fie redeschis și să ne putem continua activitatea și pe perioada de iarnă. Sau să ni se ofere altă soluție. La Izvorani e departe pentru copii, la Otopeni încă nu s-a deschis bazinul, cel de la Olimpia e și el închis și va mai dura până se redeschide. Nu suntem absurzi, dar avem nevoie de culoare de înot pentru copii"

4 reprezentanți ai părinților au intrat la ora 10:30 la discuții cu ministrul Ioana Bran. Aceasta le-a transmis: "Eu apreciez foarte mult că sunteți aici, asta dovedește implicare și dorința de a face sport. E important pentru noi. Dar condițiile de la «Lia Manoliu» nu ne pot permite să-l redeschidem. Nu e vorba numai de mici retușuri, am pune în pericol integritatea copiilor. Am predat bazinul către CNI și acum e în faza în care se desfășoară licitația. La prima licitație nu s-a prezentat nimeni, se va face încă una. Iar bazinul Olimpia va fi reparat".

Din informațiile GSP, investiția de reamenajare și modernizare va fi făcută de CNI și s-a stabilit un buget de 5 milioane de euro. Doar pereții vor rămâne în picioare, ăn rest totul va fi schimbat. La "Lia Manoliu", pe lângă condițiile insalubre, sunt probleme și cu instalația de aerisire. Vaporii de clor din incintă afectează până și gradenele!

"ofer medaliile pentru un culoar"

Georgeta Boboc, foto sus, mama lui Emanuel, înotător din clasa a 7-a de la liceul cu profil sportiv "Emil Racoviță" declară: "Fiul meu face înot de performanță de 7 ani, are acasă zeci de medalii la concursuri naționale și internaționale. Am adus o parte din ele ca să le ofer pentru un culoar de înot pentru fiul meu, ca să-și poată continua activitatea și visul. Dacă nu se poate, va trebui să plecăm din țară sau să renunțăm la înot".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close