SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

FOTO Fascinanta poveste a Georgianei Lupu, campioana națională la bob care s-a născut în penitenciar

Foto: cugetliber.ro +4   FOTO
Foto: cugetliber.ro

Articol de - Publicat luni, 21 septembrie 2020 20:16 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 20:16

Georgiana Lupu, 23 de ani, e o tânără sportivă cu o poveste de viață impresionantă: s-a născut la închisoare, a crescut fără părinți, nu își cunoaște tatăl, dar a reușit să devină campioană națională la bob și vicecampioană la atletism.

Povestea ei de viață a fost dezvăluită chiar de ea în timp ce participa la show-ul de divertisment iUmor. În cadrul acestei emisiuni, ea a ținut un număr de autoironie în care s-a legat de multe aspecte din viața ei. De altfel, datorită prestației, a câștigat a doua ediție a emisiunii iUmor și s-a calificat în finală.

Viața în șapte centre de plasament

Georgiana s-a născut în închisoare deoarece mama ei fusese arestată timp de șase luni. „Am furat pentru mâncare şi mi-au dat şase luni. Şi am născut-o acolo.", a spus mama ei într-o intervenție la Acces Direct, pe Antena 1.

După naștere, câștigătoarea ultimei ediții de la iUmor a ajuns în grija Protecției Copilului de la Bacău și ulterior plasată într-un centru de plasament. Nu a rămas prea mult acolo, trecând, în total, prin șapte centre de plasament și neavând șansa să fie adoptată de cineva.

Tânăra a povestit că pe mama ei a cunoscut-o la opt ani, iar că despre tatăl ei știe doar că ar fi din Congo. „Nu îl cunosc pe tata, dar îl iubesc", a spus Georgiana în timpul numărului său de la emisiunea iUmor.

A încercat să îl cunoască pe tatăl ei, însă s-a lovit de refuzul mamei. „Nu este în România, nu ştiu nimic eu. Nici ea nu trebuie să știe nimic. Au fost ani. Au trecut anii. L-am cunoscut exact pe stradă, cum cunoşti tu oamenii pe stradă”, a spus mama Georgianei, tot la Acces Direct. Aceasta, la rândul ei, a crescut tot în centre de plasament.

Campioană la bob, vicecampioană la atletism

După ce a împlinit 18 ani și a părăsit ultimul centru de plasament, Georgiana s-a concentrat pe sportul de performanță pentru a se putea întreține singură. Are în palmares peste 80 de medalii. Două dintre ele, cele mai importante, sunt de campioană națională la bob. Georgiana a făcut performanță și la atletism, fiind vicecampioană națională.

La atletism cele mai bune performanțe ale ei au fost 12,34 secunde la proba de alergare 100 de metri, precum și 5,08 metri la săritura în lungime.

Citește și alte știri:

Dillon Danis, celebrul luptător din UFC, vrea s-o ajute pe fetița agresată din Târgu Jiu: „Trebuie să o găsim pe această domnișoară”

„Eram singur, în Zona Morții, cu o prezență lângă mine. Poate a fost îngerul meu păzitor” » O mărturie cutremurătoare a unui alpinist român în Himalaya

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
393098048748981
Andoni Vasile  •  22 Septembrie 2020, 11:07

Respect . Bunul Dumnezeu sa o ajute in viata .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează