SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

FOTO Jocurile Olimpice de la Toyko sunt în pericol din cauza coronavirusului!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 20:01

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 sunt în pericol din cauza coronavirusului. Evenimentul este programat în perioada 24 iulie - 9 august. 

Toshiru Muto, șeful comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, a susținut astăzi o conferință de presă în care nu și-a ascuns îngrijorarea în privința extinderii necontrolate a coronavirusului care a dat peste cap viața din țara vecină China: „Urmărim cu maximă atenție situația. Nu ne ascundem temerile în această privință”.

Shinzo Abe, premierul Japoniei, a afirmat la rândul lui că autoritățile fac tot posibilul pentru a minimiza impactul coronavirusului asupra celui mai important eveniment sportiv planetar.

Februarie, lună decisivă pentru soarta Olimpiadei

Comitetul Olimpic Internațional și-a expus punctul de vedere și susține că există o comunicare constantă cu Organizația Mondială a Sănătății. „Am început deja să luăm măsuri împotriva acestei boli infecțioase. Acest lucru a venit o prioritate pentru noi. Sănătatea și siguranța sportivilor sunt cele mai importante. O situație mai clară va fi prezentată la finalul lunii februarie”. 

+7 FOTO

Coronavirusul poate fi letal

Ultimele informații făcute publice de autoritățile chineze sunt devastatoare. BBC notează că până în această dimineață, peste 24.300 de cazuri au fost confirmate. Numărul morților din cauza coronavirusului a ajuns la 490. Japonia, țara organizatoare a Jocurilor Olimpice, are motive să se teamă. Pe un vas de croazieră japonez au fost confirmate 10 cazuri de îmbolnăvire. Persoanele sunt ținute în carantină în acest moment. 

Evenimente majore au fost anulate

Dacă Tokyo e momentan ferit de coronavirus, China e lovită din plin. Evenimente sportive majore au fost deja amânate, iar echipele naționale ale țării asiatice s-au retras din toate competițiile în care erau înscrise. De acest lucru a fost afectată și echipa de handbal feminin a României. Configurația grupei „tricolorelor” de la Turneul Preolimpic din Muntenegru va fi modificată după retragerea Chinei. Detalii AICI!

Campionatul Mondial de Atletism Indoor, programat între 13 și 15 martie la Nanjing, a fost anulat. Același lucru s-a întâmplat și cu o cursă de Formula E de la Sanya, programată week-end-ul viitor.

Șefii Formulei 1 analizează în aceste zile posibilitatea suspendării Marelui Premiu al Chinei, eveniment care ar fi trebuit să aibă loc pe 19 aprilie pe circuitul din Shanghai. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează