SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP

FOTO ȘI VIDEO » Rossi l-a umilit pe Marquez la conferința de presă! Imaginile au făcut înconjurul lumii! Lorenzo îl atacă pe "Doctor": "Se poartă ca un copil"

Valentino Rossi, Marc Marquez
(foto: Guliver/Getty Images) +4   FOTO
Valentino Rossi, Marc Marquez (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 14:24

Conferința de presă de joi de la MotoGP a fost scena unui moment jenant. Campionul mondial en-titre, Marc Marquez, a fost umilit de Valentino Rossi.

Din 2015, după episoadele din Malaezia și Valencia și, recent, în 2018, Argentina, relația dintre Rossi și Marquez e pe muchie de cuțit. De fiecare dată când lucrurile par să se liniștească, apare ceva care dinamitează din nou situația.

În săptămâna premergătoare Marelui Premiu din San Marino, Marquez a declarat într-un interviu acordat pentru televiziunea italiană TV8: "Aș vrea să fac pace cu Rossi. Nu am niciun fel de problemă cu el".

La conferința de presă de joi a clasei regine a avut loc un nou episod tensionat între spaniol și italian sub privirile șocate ale celorlalți piloți. Așezați unul lângă celălalt de către organizatori, cei doi au părut că au revenit la sentimente mai bune. Asta până în momentul în care un jurnalist l-a chestionat pe Valentino în legătură cu declarația de pace a lui Marc: "Ai fi dispus să te împaci cu Marquez?" "Doctorul" a încercat, inițial, să evite polemica: "Nu știu de ce ar trebui să fac pace cu el pentru că nu avem nicio problemă. E bine așa cum suntem". Părea că totul se va încheia aici. Jurnalistul a insistat însă, întrebându-l pe Marquez ce părere are despre declarația lui Rossi, iar pe italian dacă e dispus să dea mâna cu spaniolul pentru a "semna" pacea.

"Mi s-a părut OK", a răspuns Marquez și s-a întors către Rossi întinzându-i mâna. "Doctorul" a rămas cu brațele încrucișate, refuzând strângerea de mână și a stârnit reacția adversarului: "Vedeți? Nu e nimic de făcut".

Ceilalți piloți prezenți au privit stupefiați. Dovizioso a fost singurul mai relaxat și s-a abținut cu greu să nu râdă.

valentino marc

img fmarchi 20180906 174344 imagenes md terceros 1 kcve u451678899209jfg 980x554mundodeportivo web

15362593964114

Jorge Lorenzo, fost coleg cu Rossi la Yamaha, a avut și el, în trecut, clinciuri cu italianul și și-a spus părerea despre noul episod dintre Marquez și Rossi: "În opinia mea, amândoi au greșit. Valentino a greșit pentru că a refuzat strângerea de mână. E prea orgolios și atitudinea asta e una de copil. Era momentul potrivit să le transmită fanilor săi că nu trebuie să-i fluiere pe ceilalți piloți care urcă pe podium, dar n-a făcut-o.

Marc a greșit pentru că eu cred că-l afectează mult ce face Valentino. Ar trebui să-l ignore cu seninătate. Trebuie să-și urmeze drumul, să treacă peste asta".

După conferința de presă, Rossi și-a explicat atitudinea: "M-a dezgustat pentru că a părut așa o scenă din filmul The Blues Brothers, când John Belushi merge în biserică și vede lumina. Așa că mă dezgustă, dar am dreptul să decid cum reacționez, nu? Nu trebuie să facem tam-tam, nu e o chestie importantă. Relația noastră personală nu e importantă. E o chestie între mine și Marc, atât, nu interesează pe nimeni altcineva. Suntem doi piloți care concurează și important e să avem liniște pentru a ne face bine treaba. Pentru mine, discuțiile astea sunt pierdere de timp".

Marquez a vorbit și el și după conferință: "Când am auzit că spune că nu e nicio problemă între noi am simțit că e momentul să-i întind mâna. A căzut cerul pe mine când am văzut că refuză, dar viața merge mai departe, nu-i nimic. Din partea mea nu e nicio problemă. Sunt mulțumit, fericit și nu există probleme. Mi-am recunoscut vina când am greșit. Viața merge mai departe"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
fzrapid
fzrapid  •  09 Septembrie 2018, 01:05
Postat de shark_34 pe 07 Septembrie 2018, 16:50

rossi nu poate uita complotul celor 2 mucosi impotriva sa,care l-a costat probabil inca un titlu mondial.din punctul meu de vedere,nu are cum sa nu te afecteze asa ceva...intr-adevar,are si o varsta destul de inaintata pt performanta de top,desi e pe 2 la general.le-ar da cu tifla celorlalti doi sa mai castige inca o data Moto GP,insa sunt ceva puncte intre el si Marquez care e pe primul loc.daca nu castiga anul asta,ar trebui sa se retraga inca in glorie.totul se plateste la un moment dat!

Când l-am trântit Rossi pe Stoner și după cursa s-a dus la australian la boxa să-și ceară scuze și fără să-și dea jos casca. Și Rossi sau fanii lui vorbesc de Marc? Și că s-a dus Maarf anul asta cu Honda și managerul după el? Rossi ce a făcut cu Stoner? S-a dus cu Ducati și camerele după el. Doar numele și fanii lui care au fost mereu păcăliți de orice ar zice Rossi. Iar Rossi a pierdut singur titlul când a dat cu piciorul în Marc.

fzrapid
fzrapid  •  09 Septembrie 2018, 01:01

Umilință poate ii da Marquez de când a venit la clasa mare, din 2013: 4/5 titluri mondiale și broscarul e mulțumit cu titlul de vicecampion. Umilință in capul GSP!

moto.46.rossi
moto.46.rossi  •  07 Septembrie 2018, 21:40

Sportivi mari dar Oameni mici, in special Rossi...cum a spus si Lorenzo, esti copil sau ce pana mea !? Doi barbati adevarati nu raspundwau in primul rand la astfel de intrebari ale jurnalistilor.Daca m am impacat cu Valentino ??? Cine esti, mama de ma intrebi asta ?? La astfel de intrebari raspunzi, da, daca ma ibtrebi de motorul meu , s3zonul asta pana acum se comporta ft bine etc.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează