SPORTURI  »  ALTELE  »  GAFĂ

UPDATE Mihai Covaliu a lămurit „scăparea” de pe site-ul Guvernului: România vrea să găzduiască JO 2028 de tineret

Întrevederea dintre COSR și Nicolae Ciucă - Gică Popescu // foto: captură video Guvernul României
Întrevederea dintre COSR și Nicolae Ciucă - Gică Popescu // foto: captură video Guvernul României

Articol de GSP - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 14:15 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 16:02

Guvernul României anunță, pe site-ul oficial, că reprezentanții COSR i-au prezentat premierului Nicolae Ciucă „inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028”, în condițiile în care următoarele ediții de iarnă vor avea loc în 2026, respectiv 2030. Mihai Covaliu a lămurit situația: site-ul gov.ro nu menționase că era vorba despre Jocurile Olimpice de tineret. 

UPDATE ora 15:50 - Președintele COSR a lămurit „scăparea” de pe site-ul Guvernului 

Mihai Covaliu, președintele COSR, a dezvăluit după cu premierul că în cadrul discuției s-a discutat despre organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, programate în 2028.

„Am discutat cu premierul şi despre organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2028. E un proces mai amplu, nu se depune o candidatură propriu-zis. Acest subiect a fost abordat în contextul infrastructurii pentru sporturile de iarnă, pentru că există această dorinţă a noastră ca în momentul în care avem infrastructura necesară pentru sporturile de iarnă, să putem atrage şi o competiţie de acest nivel, Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din 2028. 

Domnul prim-ministru ne-a cerut un plan clar de măsuri, pentru a şti ce ce avem şi ceea ce ne mai trebuie pentru o posibilă candidatură pentru această competiţie. Eu cred că România poate organiza Jocurile Olimpice de tineret de iarnă. De ce să nu poată?”, a transmis Covaliu, potrivit TVR.

Guvernul anunță că oficialii COSR au discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă „din 2028”

Astăzi, pe site-ul Guvernului a apărut o informare cu privire la o întrevedere între premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

COSR a fost reprezentată de președintele Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi, în vreme ce premierul a fost însoțit de fostul fotbalist Gică Popescu, care ocupă postul de consilier onorific al numărului 1 din Executiv.

Pe site-ul Guvernului este menționat că „participanții au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing și starea infrastructurii sportive de înaltă performanță”. Evenimentul de la Beijing va avea loc între 4 și 20 februarie.

Informarea a cuprins și o gafă: „În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028”.

Numai că în 2028 vor avea loc Jocuri Olimpice de vară, nu de iarnă. După Beijing 2022, următoarele Jocuri Olimpice de iarnă vor avea loc în 2026, respectiv 2030. Dacă evenimentul din 2026 va fi co-organizat de Milano și Cortina d'Ampezzo (Italia), pentru 2030 nu a fost stabilită gazda.

Printre orașele interesate se numără Sapporo (Japonia), Vancouver (Canada) și Salt Lake City, Utah (SUA).

Jocurile Olimpice de vară, în schimb, vor avea loc în Paris (2024), Los Angeles (2028) și Brisbane (2032).

Mihai Covaliu a lămurit „scăparea” de pe site-ul Guvernului: România vrea să găzduiască JO 2028 de tineret

Citește și: 

Deputatul Ghiță aprobă un îndemn violent: „Jurnaliștii trebuie puși la punct!
REPLICĂ
Deputatul Ghiță aprobă un îndemn violent: „Jurnaliștii trebuie puși la punct!" » Gazeta a scris azi despre eroarea din CV-ul fostului luptător. Acum, Ghiță nu mai spune că a fost campion mondial, ci doar lider al unui clasament
CV-ul de deputat al lui Daniel Ghiță, între fals și haz » Fostul luptător a pus la aptitudini că știe să transcrie date de pe PC pe „format electronic CD, stick”. Și că e campion mondial Glory, deși nu e!
Camera Deputaților
CV-ul de deputat al lui Daniel Ghiță, între fals și haz » Fostul luptător a pus la aptitudini că știe să transcrie date de pe PC pe „format electronic CD, stick”. Și că e campion mondial Glory, deși nu e!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
ali.bec
ali.bec  •  25 Ianuarie 2022, 17:36
Postat de mioriticul pe 25 Ianuarie 2022, 15:08

Great!

Ai uitat un ă la urmă

itu52
itu52  •  25 Ianuarie 2022, 16:16

Ceva de Gâgă, nu Popescu. Cum a putut trece gafa pe lângă domnul consilier? Părea un om serios, dar a pus-o și el pe zbenguială socială. De ce persistă în acest post incolor, inodor și pe deasupra ... onorific. Ce haznă are sportul românesc după activitatea lui decorativă? Nimeni nu mai înțelege nimic, onoare în dezonoare și ioc realizare. A schimbat vreo 3-4 prim-miniștri, cu aceleași mari realizări. Probabil toți consilierii capului guvernului sunt transmisibili, numai așa se justifică continuitatea năravurilor. Bag seamă, prin ei „pleac-ai noștri, vin ai noștri, ...”.

smdb
smdb  •  25 Ianuarie 2022, 16:16
Postat de valyomanyd pe 25 Ianuarie 2022, 15:38

Mda, carcotasi au fost, sunt si vor fi! Daca se face, de ce se face, daca nu se face, de ce nu se face ? Romanul e o natie care isi da singur la gioale

Idea aici e ca statul se comporta ca un roman needucat si limitat intelectual: isi cumpara iPhone si TV de 120cm in rate, sau BMW, si el traieste cu sotia, copiii si soacra in 50mp, e cu restante la utilitati, fara dinti in gura, iar copiii ii mor de foame si merg la scoala cu papucii rupti. Cam asta e idea. Exista o ordine fireasca in a face lucrurile, in functie de prioritati si natura acestora (esentiale vs. non-esentiale), ori atata timp cat 50% din elevii romani nu pricep un text pe care-l citesc, atat timp cat pentru a avea o sansa la viata trebuie sa faci cheta pentru a merge in UE la un spital decent, atata timp cat n-ai canalizare, drumuri, etc, etc, etc., n-ai ce cauta sa faci statioane cu dedicatie pentru armata sau sa-ti prinzi urechiile organizand JO de iarna....

Vezi toate comentariile (12)
Comentează