SPORTURI  »  ALTELE  »  INVICTUS

GALERIE FOTO Mișcător! Cele mai mici campioane ale Stelei, gimnaste de 8-9 ani, i-au încurajat pe sportivii Invictus, răniți în teatrele de operațiune

Foto: Răzvan Luțac / Gazeta Sporturilor +13   FOTO
Foto: Răzvan Luțac / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 17:46

15 eroi cu 15 povești de viață ieșite din comun au fost prezentați azi de Andreea Marin pe stadionul de rugby din Ghencea. Ei vor fi prezenți la Jocurile Invictus, care anul acesta au loc la Sydney, în Australia, în perioada 20-27 octombrie, și au primit 10.000 de euro dintr-o sponsorizare Libertatea - Ringier.

Aceștia au fost încurajați chiar de cele mai mici campioane din cadrul clubului Steaua, gimnastele de 8-9 ani. Fetele au bătut cuba cu soldații și au primit cadouri din partea organizatorilor.

Soldații români au participat pentru prima dată la aceste jocuri în 2017. Competiția a avut loc în Canada, la Toronto.

Ai noștri s-au întors acasă cu o medalie de aur (echipa Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu), una de argint (Ionuț Butoi) și două de bronz (Ciprian Iriciuc, Laurențiu Șerban), la tir cu arcul, canotaj în sală și alergare 1.500 de metri. Au ocupat, în total, locul 15 în clasamentul medaliilor.

Invictus este o mișcare sportivă dedicată soldaților invalizi și răniți în zonele de conflict, iar cei 15 militari vor merge în Australia și vor concura împotriva altor aproape 500 de soldați eroi din 18 țări.

Scopul jocurilor este de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți.

Libertatea și Fundația Ringer au donat 10.000 de euro pentru ca soldații răniți în războaie să participe la competiția Invictus.

Din sponsorizarea Libertatea - Ringier au fost cumpărate 2 biciclete cursiere, 3 aparate de ochire pentru arc compound plus elemente de protezare pentru un militar care are piciorul amputat și aleargă cu proteză.

Miercuri, Andreea Marin i-a prezentat pe eroii Invictus. Evenimentul a avut loc pe Stadionul de rugby Steaua 2 și a fost transmis LIVE de Libertatea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează