SPORTURI  »  ALTELE  »  REACȚIE

GSP LIVE // EXCLUSIV VIDEO Ilie Năstase, EXPLOZIV la adresa lui Klaus Iohannis: „E un mut, îi duc medalia înapoi la Cotroceni! S-a dus în SUA și a venit cu o caschetă. El are 6 case și nu e penal?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 09:48

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că va retrage toate decorațiile primite de-a lungul anilor de persoane condamnate penal, iar Ilie Năstase, posibilă victimă a acestei măsuri, a avut o reacție vehementă la GSP LIVE.

Ilie Năstase, decorat de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, ar putea fi lăsat fără distincție. Fostul lider ATP a fost condamnat 9 luni și 10 zile de închisoare după un incident provocat în trafic. (Detalii AICI)

Am înțeles că a primit și el o distincție de la Băsescu. El ce merită? Noi am avut niște merite în sport. El nu prea are de ce să primească o distincție.  Nu am nicio problemă să îmi retragă ordinul. Dacă-mi lua titlul de la US Open sau de la Roland Garros aveam o problemă. Dar așa?  

E un mut care nu spune nimic. S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun? 

Nu știu cum o să-mi ridice distincțiile. Că eu am de la Ceaușescu, Iliescu și de la Constantinescu. Pe care s-o ridice? Aia de la el o dau înapoi. Mă duc la Cotroceni și stau în față și i-o dau, dacă asta-l face pe el fericit.  Chiar nu-mi face plăcerea distincția dată de el. Am acceptat-o pentru că împlinisem 70 de ani. 

Când am fost cu Simona Halep, când a fost decorată ea, am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna. Un președinte nu face așa ceva.  El are o rudă care are probleme cu Federația de Tenis. Da, conflictul Vecerdea - FRT.  

Eu am primit o condamnare pentru că am băut puțin. Altul care a furat 6 case și nu e penal! Eu spun adevărul! 

Să te duci la Paris, să te enervezi și să arunci cu paltonul pe mașină mi se foarte mult pentru președintele unei țări civilizate! Mi s-a părut un gest urât.

El și Băsescu și-au dat distincții între ei. De ce? Doar pentru că au fost președinți? Asta e problema României? Că am bătut eu puțin? Băsescu a condus destul de beat, cu mașina de poliție în față și cu SPP-ul în spate. Lui Băsescu trebuia să-i dea 99 de ani”, a declarat Ilie Năstase la GSP LIVE.

Ce spune legea invocată de Iohannis

Legea 29/2000 prevede la Art. 52 urmatoarele: 

„Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in urmatoarele situatii: a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa privativa de libertate; b) pentru fapte dezonorante, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”. 

Dacă ținem cont că Ilie Năstase a primit o sentintă definitivă fără să fie încarcerat, fostul jucător de tenis, acum în vârstă de 73 de ani, ar putea să păstreze distincția acordată de șeful statului român. 

Citește și:

Îi retrage Klaus Iohannis decorația lui Gică Popescu? Anunțul făcut astăzi de președintele României

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (162)
petre47
petre47  •  16 Decembrie 2019, 18:26

Bineinteles ca Ilie a dat-o in bara si la capitolul bune maniere: unui presedinte de tara, daca nu esti omologul sau, nu ii intinzi mana ci astepti sa ti se intinda mana!

petre47
petre47  •  12 Decembrie 2019, 14:51

E greu sa aplici o lege in tara asta! Daca , intr-o alta situatie, presedintele nu aplica legea, este de condamnat. Ca sa nu mai spun ca legea respectiva au dat-o parlamentarii, din randul carora au facut parte toti Nastase.

petre47
petre47  •  12 Decembrie 2019, 09:10

E greu sa aplici o lege in tara asta! Daca , intr-o alta situatie, presedintele nu aplica legea, este de condamnat. Ca sa nu mai spun ca legea respectiva au dat-o parlamentarii, din randul carora au facut parte toti Nastase.

Vezi toate comentariile (162)
Comentează