SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Arnold Schwarzenegger s-ar fi dopat cu steroizi din România: „A folosit Naposim făcut la Cluj”

Arnold Schwarzenegger // FOOT: Facebook +21   FOTO
Arnold Schwarzenegger // FOOT: Facebook

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 februarie 2020 13:53

Un medic român susține că Arnold Schwarzenegger (72 de ani) ar fi folosit steroizi fabricați în România în tinerețe. 

Schwarzenegger, un actor austriac, care a făcut senzație la Hollywood cu rolul din Terminator, a fost în tinerețe un culturist de succes. Arnold a început să se antreneze la 15 ani și la 20 a cucerit titlul Mr. Univers. Ulterior a câștigat concursul Mr. Olympia, cel mai prestigios din culturism, de 7 ori. 

Arnold Schwarzenegger acuzat că a luat Naposim făcut la Cluj 

Medicul Alexandru Butoi, specialist în antidoping, susține că Schwarzenegger s-a dopat în tinerețe cu steroizi făcuți la Cluj. 

„Arnold Schwarzenegger avea două bypass-uri coronariene la 52 de ani! Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras.  Dar steroizii luați de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţini creaţi pentru sport. 

El spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. La noi se făcea pentru tratarea unor afecţiuni. Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult. 

În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial”, a declarat Alexandru Butoi pentru Agerpres. 

Ce este Naposim

Naposimul este unul dintre cele mai cunoscute suplimente din rândul sportivilor. Naposim este un steroid anabolizant ce conţine o substanţă activă numită metandienonă. Acesta ajută la creșterea masei musculare, refacere mai rapidă și stimulează prelucrarea proteinelor. Însă, acest medicament are și multe efecte secundare, precum impotența, probleme cu ficatul, probleme cardiovasculare, greșterea glandei mamare, agresivitate sau mărirea prostatei.

A recunoscut că s-a dopat

Arnold a recunoscut în trecut că a apelat la steroizi pentru a-și crește rapid masa musculară. „Nu regret nimic. Steroizii erau ceva nou la vremea respectivă. Am fost la doctor și totul s-a făcut sub supravegherea lui. Nu pot da timpul înapoi. Nu vreau ca lumea să mă înțeleagă greșit, nu încurajez așa ceva”, mărurisea Schwarzenegger în urmă cu câțiva ani pentru ABC.

Vezi și: 

VIDEO Ionuț Stroe a găsit vinovații cazurilor de dopaj: „Antrenorii și sportivii care încearcă în mod evident să trișeze!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bazinga
bazinga  •  16 Februarie 2020, 19:49
Postat de Andrei Piatra pe 16 Februarie 2020, 15:51

Nu sunt.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2290353194581653
Andrei Piatra  •  16 Februarie 2020, 15:51
Postat de bazinga pe 16 Februarie 2020, 15:36

NU FI RASIST!

Nu sunt.

bazinga
bazinga  •  16 Februarie 2020, 15:36
Postat de Andrei Piatra pe 16 Februarie 2020, 14:40

Omul nu e construit sa arate ca un bizon, cu unele particularitati la rasa negroida. Cei pe care-i vedeti cat tancul nu ajung astfel pe cale naturala. Mare gafa sa lupti impotriva biologiei organismului nostru doar de dragul aparentelor.

NU FI RASIST!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează