SPORTURI  »  ALTELE  »  POPOVICI, RECORD MONDIAL

VIDEO + FOTO Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 august 2022 19:42 / Actualizat sambata, 13 august 2022 20:07

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

Performanța lui David Popovici, record mondial doborât după 13 ani, a făcut imediat înconjurul planetei. State of Swimming a notat că David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător al recordului mondial în „proba regină”, cea de 100 de metri liber.

David Popovici, star planetar după recordul mondial la 100 de metri liber

Italienii de la Oa Sport nu s-au ferit de cuvinte: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație din Italia, i-a dedicat un articol separat, poziționat în prima parte a site-ului. Are titlul „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, iar în el este prezentată filosofia de viață a fenomenului natației.

Și francezii de la L'Équipe au fost impresionați de performanță și i-au dedicat un material amplu: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

Spaniolii de la Marca au remarcat că performanța lui David este cu atât mai specială, cu cât a fost reușită fără echipamentele speciale din 2009: „Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”.

VIDEO Cursa în care David Popovici a stabilit un nou record mondial

Citește și alte știri din sportul românesc:

Miză uriașă pentru Simona Halep în meciul cu Jessica Pegula » Mouratoglou a băgat-o în ședința imediat după victoria cu Gauff

VIDEO ZI DE VIS! 6 medalii, dintre care 3 de AUR, la Europenele de Canotaj! Alte 3 medalii de bronz pentru delegația „tricoloră”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (51)
donqhot
donqhot  •  14 August 2022, 17:33
Postat de alb__albastru pe 14 August 2022, 15:49

My money, my choice. End of story

sad (and stupid) story.

alb__albastru
alb__albastru  •  14 August 2022, 15:49
Postat de donqhot pe 14 August 2022, 14:35

cu ce l-a ajutat cei 850 de euro pe copilul bolnav de o boala incurabila? Nu era mai bine daca dadeai ce "850 euro - cum spui tu", unui copil bolnav de o boala curabila?

My money, my choice. End of story

donqhot
donqhot  •  14 August 2022, 14:35
Postat de alb__albastru pe 13 August 2022, 23:54

Intamplator am donat 850 de euro pt un copil bolnav de o boala incurabila. Dar na, ar fi trebuit sa ma orientez catre sport, ca i mai important.

cu ce l-a ajutat cei 850 de euro pe copilul bolnav de o boala incurabila? Nu era mai bine daca dadeai ce "850 euro - cum spui tu", unui copil bolnav de o boala curabila?

Vezi toate comentariile (51)
Comentează